encepencenence
Zaciekawiona BB
to dobrze bo już szukałam gdzie majaJuż znalazłam stacjonarnie, dziękuję
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
to dobrze bo już szukałam gdzie majaJuż znalazłam stacjonarnie, dziękuję
To ja mam ten sam lek 500mg i kapsułka nie jest duża. Może to 750mg jest większaGlucophage XR 750mg
Widzę, że co lekarz to różne metody [emoji2] ja teraz przyjmuję pół tabletki, żeby mi nie skakała znów do góry.Ja teraz miałam prolaktyne 93,5, a mam dawkę 1/2 tabletki raz w tygodniu [emoji28]
Ja mam niedoczynność i Hashimoto. Biorę letrox 100. Mi np nie służyły naprzemienne dawki. Lepsze wyniki mam jak dawka jest stałaDziewczyny, jestem załamana znowu która z Was choruje na hashimoto i niedoczynność? Odebrałam dzisiaj wyniki, jestem od 6tyg na dawce naprzemiennie letrox 75 i 100. Teraz tsh powoli wpada w nadczynność a ft4 dalej nie jest w górnej granicy normy ciągle tylko zmieniam dawki, nie umiem tego unormować. Boję się że ta tarczyca będzie wszystko utrudniac jutro mam teleporadę, ale do tego czasu będę się znów zadręczać
No to jak widać są dwie szkoły ale to w sumie ciekawy temat jeśli odstawienie metforminy może powodować poronienie i jest stosowana w poronieniach nawykowych to ciekawe czemu jeden lekarz każe odstawiać a drugi nie tym bardziej jeśli ma doczynienia z pacjentką, która nigdy w ciąży nie byłaTeż mam zalecenie od endokrynologa diabetologa, ze po potwierdzonej ciąży na USG będziemy odstawiać metformine. Ja mam Glucophage 500 XR.
Jest :-)Hej dziewczyny to znowu ja i znowu boję się cieszyć ale tym razem widać bardziej jak miesiąc temu albo to moja wyobraźnia jestem jakieś 3 dni przed @
No to jak widać są dwie szkoły [emoji2368] ale to w sumie ciekawy temat [emoji848] jeśli odstawienie metforminy może powodować poronienie i jest stosowana w poronieniach nawykowych to ciekawe czemu jeden lekarz każe odstawiać a drugi nie [emoji848] tym bardziej jeśli ma doczynienia z pacjentką, która nigdy w ciąży nie była [emoji848]
A jakie masz wyniki teraz? Mnie martwi znowu to niskie tsh a patrząc po ft4, które gdybym była w ciąży powinno być wyższe bo dziele sie nim z dzieckiem to powinnam brać większą dawkę żeby podnieść to ft4 a wtedy tsh juz na pewno poleci w nadczynność masakraJa mam niedoczynność i Hashimoto. Biorę letrox 100. Mi np nie służyły naprzemienne dawki. Lepsze wyniki mam jak dawka jest stała