reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

reklama
Ooo, właśnie wróciłam od ginekologa i też mam receptę na Clostilbegyt 🙈

Ta moja wizyta dzisiaj nie była zbyt przyjemna 🙄 pokazałam lekarzowi kartę informacyjną z wizyty w klinice która zajmuje się diagnostyką endometriozy. Pokręcił głową ale powiedział że popatrzy też na USG czy nie ma jakiegoś polipa i niby coś tam widział ale nie do końca był pewny czy to nie jakaś dziwna struktrua endometrium 😒 ogólnie wyszło na to że jestem dzisiaj w 12dc a wg obrazu USG jestem już po owulacji 🤨 było trochę płynu, endometrium 8,7mm. Więc kolejny dziwny cykl 🥺 dostałam receptę na duphaston od 16 do 25dc i na ten Clostilbegyt 3-7dc. Mam przyjść na kontrolę między 10 a 12 dc. Także kolejny majowy cykl spisany na straty 🙈🤦‍♀️ na co w ogóle jest ten Clostilbegyt??? Mi lekarz mówił że on hamuje pik LH ale nie do końca zrozumiałam... To znaczy że w cyklu w którym będę go brać nie będzie owu? 😳

Jejku, teraz widzę na jakimś forum że dziewczyny zaczynają z tym clo od pół tabletki 🙈 a ja mam brać od razu dwa razy po jednej całej 😳 miała też któraś z Was tak?

Jejku, teraz widzę na jakimś forum że dziewczyny zaczynają z tym clo od pół tabletki 🙈 a ja mam brać od razu dwa razy po jednej całej 😳 miała też któraś z Was tak?
Tak, ja właśnie jestem po stymulowanym cyklu tez pierwszym Clo i również miałam dawkę 2x1 tab. udało mi się wychodowac jeden pęcherzyk 🤷‍♀️🤷‍♀️ Atualnie czekam na miesiączkę lub na niespodziankę, zostały 3 dni .

Tak, ja właśnie jestem po stymulowanym cyklu tez pierwszym Clo i również miałam dawkę 2x1 tab. udało mi się wychodowac jeden pęcherzyk 🤷‍♀️🤷‍♀️ Atualnie czekam na miesiączkę lub na niespodziankę, zostały 3 dni .
A ile dni brałaś?? Wcześniej miałaś stwierdzone cykle bezowulacyjne? Nie miałaś pęcherzyka dominującego? Ja jestem wkurzona bo jak po poronieniu i łyżeczkowaniu musiałam czekać na unormowanie tarczycy to przez okres jakichś 8 miesięcy latałam co najmniej raz w miesiącu na kontrolę do ginekologa. I zawsze był piękny pęcherzyk dominujący, albo było świeżo po owulacji i wyglądało na to że wszystko działa tak jak powinno. A teraz jak możemy już się starać to nagle okazuje sie że wszystko mi się poprzestawiało 😠

A ile dni brałaś?? Wcześniej miałaś stwierdzone cykle bezowulacyjne? Nie miałaś pęcherzyka dominującego? Ja jestem wkurzona bo jak po poronieniu i łyżeczkowaniu musiałam czekać na unormowanie tarczycy to przez okres jakichś 8 miesięcy latałam co najmniej raz w miesiącu na kontrolę do ginekologa. I zawsze był piękny pęcherzyk dominujący, albo było świeżo po owulacji i wyglądało na to że wszystko działa tak jak powinno. A teraz jak możemy już się starać to nagle okazuje sie że wszystko mi się poprzestawiało 😠
Wcześniej jak mi jakiś pęcherzyk usósł to robiły mi sie torbiele krwotocznymi, albo w ogóle pęcherzyki nie rosły, teraz do tego Clo dostałam jeszcze zastrzyk z Ovitrelle na pęknięcie, estrofem i duphaston 🙈 Clo brałam od 3 do 7 dc 😊

Tak, ja właśnie jestem po stymulowanym cyklu tez pierwszym Clo i również miałam dawkę 2x1 tab. udało mi się wychodowac jeden pęcherzyk [emoji2368][emoji2368] Atualnie czekam na miesiączkę lub na niespodziankę, zostały 3 dni .

Trzymam kciuki, żeby za te 3 dni była jednak niespodzianka, a nie żadna miesiączka w takim razie ☘️!

Ostatnia edycja:
reklama
Wcześniej jak mi jakiś pęcherzyk usósł to robiły mi sie torbiele krwotocznymi, albo w ogóle pęcherzyki nie rosły, teraz do tego Clo dostałam jeszcze zastrzyk z Ovitrelle na pęknięcie, estrofem i duphaston 🙈 Clo brałam od 3 do 7 dc 😊
A kiedy robiłaś sobie zastrzyk?

Do góry