reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Tak, ja właśnie jestem po stymulowanym cyklu tez pierwszym Clo i również miałam dawkę 2x1 tab. udało mi się wychodowac jeden pęcherzyk 🤷‍♀️🤷‍♀️ Atualnie czekam na miesiączkę lub na niespodziankę, zostały 3 dni .
Ja tez jestem do 1 cyklu stymulowany i mialam zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka. Tez udalo sie wychodować jeden :) mi do testowania zostalo jakies 10dni ✊🏼

reklama
Ja tez jestem do 1 cyklu stymulowany i mialam zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka. Tez udalo sie wychodować jeden :) mi do testowania zostalo jakies 10dni ✊🏼
Jak to później jest z tym zastrzykiem? Dostałaś jakieś zalecenia kiedy się kochać? 🙈 ja już na zapas panikuje że mąż nie będzie mógł w tym terminie wrócić z pracy 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Jak to później jest z tym zastrzykiem? Dostałaś jakieś zalecenia kiedy się kochać? 🙈 ja już na zapas panikuje że mąż nie będzie mógł w tym terminie wrócić z pracy 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
U mnie wygladalo to tak:
Od 5dc(wtorek) przez 5dni mialam zastrzyki w brzuch puregon. 10dc(niedziela) mialm wizyte na ktorej ostawił mi ginek puregon i dal zastrzyk z Ovitrelle (akurat mialam go przy sobie wiec nie musialam sie sama kłuć )
Ginek powiedzial ze pęknięcie pecherzyka bedzie w przeciagu 72h (najprawdopodobniej wtorek/sroda) nie jest w stanie nigdy powiedziec Ci kiedy bedzie owulacja. Po 4 dniach(czwartek) mialam kolejna wizyte na ktorej powiedzial ze owulacja byla w srode. Seks zalecał przez caly cykl co 2 dzien. U nas akurat bylo tak , ze byl we wtorek i czwartek. Wiec nie srode kiedy byla owulacja. Ale plemniki sa w tanie przeżyć 2-3 dni Takze spokojnie :)

A kiedy robiłaś sobie zastrzyk?
W 16 dc. podany zastrzyk, przy cyklach 30 dniowych, pęcharzyk 26 mm, 21 dc potwierdzona owulacja na USG, że była +/- 4 dni wstecz :)
Ja miałam testować dziś, ale stwierdziłam, że jeszcze za wcześnie, czekam na spokojnie do dnia miesiączki :) Jednocześnie trzymam mocno za Ciebie kciuki, myślę o Tobie nieraz, bo pamiętałam, że zaczynałyśmy pierwszą stymulację mniej więcej tak samo ✊✊😊😊

W 16 dc. podany zastrzyk, przy cyklach 30 dniowych, pęcharzyk 26 mm, 21 dc potwierdzona owulacja na USG, że była +/- 4 dni wstecz :)

Ja miałam testować dziś, ale stwierdziłam, że jeszcze za wcześnie, czekam na spokojnie do dnia miesiączki :) Jednocześnie trzymam mocno za Ciebie kciuki, myślę o Tobie nieraz, bo pamiętałam, że zaczynałyśmy pierwszą stymulację mniej więcej tak samo ✊✊😊😊
Tak! Zaczynałyśmy podobnie i jeszcze jedna dziewczyna z nami z tego co pamietam :) dziekuje bardzo i trzymam za Ciebie kciuki ❤️😘

Ja wyztę miałam na 20:00 i jechalam szybko do apteki 20 km od siebie, bo tylko tam był dostępny ten zastrzyk, od razu go zaaplikowałam w brzuch i lekarz kazał kochac się rano i później za dwa dni. Strasznie mnie ciągnęło podbrzusze po tym zastrzyku, myślałam, że coś jest nie tak, ale ponoć to normalne 🤷‍♀️🤷‍♀️

Tak sie teraz zastanawiam... Ty mialas zastrzyk w 16dc z Ovitrelle przy cyklach 30dniowych. Ja mialam w 10dc ten zastrzyk, przy cyklach 28-29dniowych. Czyli nawet nie w polowie cyklu. Pęcherzyk mialam 22mm endometrium 14mm. Czy to moze znaczyć ze ten cykl bede miala duzo krótszy? Miesiaczka powinna byc 14 dni po tej owulacji czyż nie? 🤔
Juz zgupialam 🤣🙈

Bardzo podoba mi się na tym forum, że mimo to, że się tak na prawdę nie znamy potrafimy się tak rewelacyjnie wspierać, trzymć za siebie kciuki,cieszyć się z każdych, nie tylko ze swoich, kreseczek 🍀🍀 Wydaje mi się, że jest mi jakoś lepiej przejść przez ten ciężki okres jakim są starania, od 4 lat byłam w tym w sumie sama z partnerem, morze wylanych łez, głowa też trochę siadała, a od kiedy trafiłam do Was troszkę odetchnełam z ulgą, że nie jestem jedyna ☺️☺️ Cenne rady, które w chwili zwątpienia dają światło w tunelu no piękna sprawa... 😊😊i uważam, że niektóre dziewczyny zdały by medycyne z palcem w nosie hehe, tak myśl na koniec dnia!!! 😙

Tak sie teraz zastanawiam... Ty mialas zastrzyk w 16dc z Ovitrelle przy cyklach 30dniowych. Ja mialam w 10dc ten zastrzyk, przy cyklach 28-29dniowych. Czyli nawet nie w polowie cyklu. Pęcherzyk mialam 22mm endometrium 14mm. Czy to moze znaczyć ze ten cykl bede miala duzo krótszy? Miesiaczka powinna byc 14 dni po tej owulacji czyż nie? 🤔
Juz zgupialam 🤣🙈
Generalnie powinna być po 14 dniach, ja dostałam zastrzyk przy dość dużym pęcherzyku, bo mial 26 mm, ale lekarz mówił, że to też jest ok i ciąże z takich też są, endo w tedy miałam 12 mm.
Hmmm.... Jestem ciekawa tego Twojego cyklu, daj koniecznie znać co i jak ☺️☺️

reklama
Bardzo podoba mi się na tym forum, że mimo to, że się tak na prawdę nie znamy potrafimy się tak rewelacyjnie wspierać, trzymć za siebie kciuki,cieszyć się z każdych, nie tylko ze swoich, kreseczek [emoji256][emoji256] Wydaje mi się, że jest mi jakoś lepiej przejść przez ten ciężki okres jakim są starania, od 4 lat byłam w tym w sumie sama z partnerem, morze wylanych łez, głowa też trochę siadała, a od kiedy trafiłam do Was troszkę odetchnełam z ulgą, że nie jestem jedyna [emoji3526][emoji3526] Cenne rady, które w chwili zwątpienia dają światło w tunelu no piękna sprawa... [emoji4][emoji4]i uważam, że niektóre dziewczyny zdały by medycyne z palcem w nosie hehe, tak myśl na koniec dnia!!! [emoji11]
Na pewno niektóre dziewczyny mają wiedzę większą niż niejeden ginekolog [emoji2960][emoji12]

Do góry