reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

@Stelle melduj jak sytuacja z mężem, pogodziliście się? ;)
Tak, drążyliśmy temat jeszcze ale już jest ok 😁 miło że pytasz 😘
Cześć dziewczyny, dziś 1 dzień do @, chyba bo ostatni okres przyszedł po 33 dniach a dziś jest 32dc i zrobiłam test bo mnie wczoraj zemdliło i po 5 minutach biel wizira a po godzinę jest różowy bladzioch, co myślicie?
Według mnie jest zalany, więc wynik kompletnie niemiarodajny 🙈 powtórz za dwa dni jak małpiszon nie przyjdzie.

Kurcze, ja od tygodnia cierpię na takiego lenia 🤦‍♀️ mieszkanie prosi się o posprzątanie a mi się tak nie chce 🙈🙈🙈 u mnie w pracy wysoka frekwencja, prawie komplet dzieci i jestem chyba styrana fizycznie po wyjściu z pracy 🤦‍♀️ a dzisiaj planuje jechać na zakupy do drogerii, muszę kupić coś na wypadanie włosów bo za chwilę będę łysa 😒 no i chce kupić bon do mamy na masaż z okazji Dnia Matki

reklama
Cześć dziewczyny ;) jestem nowa ale śledzę forum od jakiegoś miesiąca [emoji16]
Staramy się z mężem o dzieciątko od pół roku :) póki co nie wychodzi mimo że od drugiego miesiąca starań stosujemy testy owulacyjne pięknie wychwytujące pik lh [emoji2368]
Kiedyś już sie staralismy też około pol roku ale przerwalismy starania i od grudnia lecimy z tematem od nowa :)
Dzisiaj mam termin @, jeszcze nie nadeszła ale test z rana negatywny więc pewnie lipa tym bardziej że robiłam ten czuły :(
Cykle mam regularne 28-29 dni z tym że moja @ potrafi trwać po 10 dni (w tym miesiacu nawet 12 dni :o ), pik lh co miesiąc 18 dc więc lutealna trwa 9-10 dni [emoji2368] w kwietniu i marcu plamienia po owu pasujące do niedomogi lutealnej ale w kwietniu zrobiłam progesteron i teoretycznie ok bo 22 a lekarz stwierdził że to pewnie od nadzerki. W tym miesiacu plamien o dziwo nie było ale kilka dni temu odebrałam cytologie i wyszło zapalenie (liczne granulocyty obojetnochlonne, erytrocyty, zmiany zapalne) :/ może to jest przyczyną tego że nie wychodzi [emoji2368]
Trzymam kciuki za Was kciuki [emoji113][emoji110]

Tak, drążyliśmy temat jeszcze ale już jest ok 😁 miło że pytasz 😘

Według mnie jest zalany, więc wynik kompletnie niemiarodajny 🙈 powtórz za dwa dni jak małpiszon nie przyjdzie.

Kurcze, ja od tygodnia cierpię na takiego lenia 🤦‍♀️ mieszkanie prosi się o posprzątanie a mi się tak nie chce 🙈🙈🙈 u mnie w pracy wysoka frekwencja, prawie komplet dzieci i jestem chyba styrana fizycznie po wyjściu z pracy 🤦‍♀️ a dzisiaj planuje jechać na zakupy do drogerii, muszę kupić coś na wypadanie włosów bo za chwilę będę łysa 😒 no i chce kupić bon do mamy na masaż z okazji Dnia Matki
Ja właśnie obserwuje u mojej córki w przedszkolu, że jak jest dużo dzieci to mina pani pod koniec dnia wskazuje na to, że czeka tylko na koniec :D

Czy któraś z Was przyjmowała na zbicie prolaktyny dostinex, od tej niedzieli mam zacząć brać 1/2 tabletki raz w tygodniu, a wyczytałam teraz, że ten lek ma strasznie dużo działań niepożądanych i się zastanawiam czy to faktycznie tak jest i jak Wy się po nim czułyście?

dzięki! a kiedy zamierzasz testować? ;)
Ja mam monitorowany cykl stymulowany puregonem. Wczoraj mialam wizyte, testować moge dopiero za 14 dni ;)
Edit: bralam zastrzyk z Ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka, on sie utrzymuje w organizmie nawet do 12 dni dlatego test wczesniej niz za 14 dni nie ma sensu. Bo moze wyjsc pozytywny a w ciazy moge nie byc :)

Czy któraś z Was przyjmowała na zbicie prolaktyny dostinex, od tej niedzieli mam zacząć brać 1/2 tabletki raz w tygodniu, a wyczytałam teraz, że ten lek ma strasznie dużo działań niepożądanych i się zastanawiam czy to faktycznie tak jest i jak Wy się po nim czułyście?
Tak - ja, wczoraj wzięłam swoją 9 tabletkę czyli zaczęłam drugie opakowanie i powiem Ci, że jest ciężko szczególnie pierwszy dzień po zażyciu, moje główne objawy to okropne mdłości, bóle głowy, szumy w uszach i zdarzają się mroczki/halucynacje

Tak - ja, wczoraj wzięłam swoją 9 tabletkę czyli zaczęłam drugie opakowanie i powiem Ci, że jest ciężko szczególnie pierwszy dzień po zażyciu, moje główne objawy to okropne mdłości, bóle głowy, szumy w uszach i zdarzają się mroczki/halucynacje
O kurczę to mnie nie pocieszyłaś 😂 nie brzmi to przyjemnie 😒, no ale coż trzeba będzie jakoś przeboleć. A też bierzesz 1/2 tabletki raz w tygodniu?

Hello Hello :))) u mnie 17dc, byłam dziś u gin, nastawiona ze cykl bez owu, bo żadnych objawów, a giiin mówi, ze owu będzie z jajnika po droznej stronie pojutrze! :) w dodatku endometrium 7mm, a w klinice leczenia niepłodności miałam ciagle wmawianie ze mam tragicznie cienkie. Bardzo się ucieszyłam, bo to naturalny cykl, ogromna ulgę psychiczna mi daje przerwa od klinik i pozostawienie wszystkiego naturze. Dobrego piąteczku! Czy u Was tez w końcu słonecznie? 😍☀️

reklama
Ja czułam się dobrze po dostniexie. Ale obecnie przyjmuje norprolac. 1/2 tabletki przed spaniem- codziennie. Podobno to lek, który można brać nawet w ciąży, czuję się dobrze i ładnie zbija prolaktynę :)

Do góry