reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Czesc dziewczyny [emoji3590]Milego dnia wszystkim [emoji255][emoji8] Wlasnie jestem w drodze na 3 monitoring [emoji1364][emoji85]
Tak z innej beczki naszła mnie taka mysl: sporo osob pisze ze sie udalo zajsc w ciaze jak sobie odpuscilo. I tu moje pytanie, odpuściło to znaczy co? Czy to sie da tak odpuścić po prostu, przestac myslec? Jest jakis włącznik ktory naciskasz i przestajesz myslec o chęci posiadania dziecka?[emoji85][emoji1787]
Troche tego nie rozumiem [emoji85] a pytam bo ostatnio uslyszalam ze moze za bardzo chce i jak odpuszczę to moze sie uda. I sobie mysle co mam odpuścić? Nagle przestac chcieć? Po tylu nieudanych próbach raczej sie nie da [emoji57] zawsze z tylu glowy gdzies mam ta mysle o ciazy i dziecku. A Wy co o tym myslicie? Macie „jakies sposoby”? Chetnie poczytam Waszych opinii na ten temat [emoji3590]

Ja tam obsesyjnie o pragnieniu posiadania dziecka nie myśle, co nie znaczy ze tego nie chce. Po prostu moje myśli krążą tez wokół innych rzeczy [emoji6]

reklama
Z tego co kojarzę pisałaś, że obraz obserwowali pod rtg więc miałaś hsg a nie sono i do hsg jest zwykły kontrast.
A @vvDomivv ma rację, że do sono używa się "kontrastu w formie pianki"
Na skierowaniu mialam Sono hsg i na takie tez sie umawiałam 🤔 pierwszy raz mialam to badanie wiec nie wiem jak metoda, ale myslisz ze pomimo ze umawiałam sie na Sono to mialam zwykle?

Ja tam obsesyjnie o pragnieniu posiadania dziecka nie myśle, co nie znaczy ze tego nie chce. Po prostu moje myśli krążą tez wokół innych rzeczy [emoji6]
Ja nie twierdze ze mam obsesje na tym punkcie, bo zycie sie toczy sa tez inne sprawy na glowie praca itd . Tylko chodzi mi o to ze ta mysl przy staraniach zawsze jest gdzies z tylu glowy ;) i nie rozumiem jak ktos mowi ze np odpuścił sobie przestał myslec a chyba sie nie da 🤔

Ja nie twierdze ze mam obsesje na tym punkcie, bo zycie sie toczy sa tez inne sprawy na glowie praca itd . Tylko chodzi mi o to ze ta mysl przy staraniach zawsze jest gdzies z tylu glowy ;) i nie rozumiem jak ktos mowi ze np odpuścił sobie przestał myslec a chyba sie nie da [emoji848]

Nie twierdze ze masz obsesje, mówię o sobie [emoji6] pytanie było o niemyślenie o staraniach, to odpowiadam, ze ja na codzień jakoś specjalnie nie rozmyślam [emoji2368] może dlatego, ze mam wrażenie, ze coś tam w środku się dzieje, wiec skupiam się na „wyzdrowieniu”, znalezieniu przyczyny moich dolegliwości bardziej niż na samych staraniach. Jak idę z psem na spacer nie mysle, ze może za 2 lata będzie nas na spacerze czworo razem z psem, po prostu idę na spacer, jestem tu i teraz i skupiam się na tym co tu i teraz [emoji6] z reguły tez nie rozmyślam o tym czy uprawiać dziś seks, czy jutro rano, czy może i rano i wieczorem, nie kalkuluje jakoś specjalnie niczego. Nie twierdze, ze nie mysle o tym w ogóle, po prostu robię to rzadko i krótko i w zasadzie sprowadza się to zazwyczaj do rozmyślań na temat tego kiedy powinnam zacząć brać luteinę i kiedy powinnam ja odstawić [emoji16] co tez związane jest nie tyle z sama potencjalna ciąża a dolegliwościami, które mam (patrz wyżej: diagnozowanie nieprawidłowości mojego układu rozrodczego, brak komfortu bez luteiny, itp.).

Edit: a tym bardziej nie rozmyślam o objawach ciążowych, nie szukam ich, a jak coś mi doskwiera to znajduje bardziej racjonalne ich wytłumaczenie, bo to chyba tu występuje te najczęstsze „nakręcanie się”.

Ostatnia edycja:
0d2968b7-bc2c-4748-940d-aeb3285d1cbe.jpg

Nie twierdze ze masz obsesje, mówię o sobie [emoji6] pytanie było o niemyślenie o staraniach, to odpowiadam, ze ja na codzień jakoś specjalnie nie rozmyślam [emoji2368] może dlatego, ze mam wrażenie, ze coś tam w środku się dzieje, wiec skupiam się na „wyzdrowieniu”, znalezieniu przyczyny moich dolegliwości bardziej niż na samych staraniach. Jak idę z psem na spacer nie mysle, ze może za 2 lata będzie nas na spacerze czworo razem z psem, po prostu idę na spacer, jestem tu i teraz i skupiam się na tym co tu i teraz [emoji6] z reguły tez nie rozmyślam o tym czy uprawiać dziś seks, czy jutro rano, czy może i rano i wieczorem, nie kalkuluje jakoś specjalnie niczego. Nie twierdze, ze nie mysle o tym w ogóle, po prostu robię to rzadko i krótko i w zasadzie sprowadza się to zazwyczaj do rozmyślań na temat tego kiedy powinnam zacząć brać luteinę i kiedy powinnam ja odstawić [emoji16] co tez związane jest nie tyle z sama potencjalna ciąża a dolegliwościami, które mam (patrz wyżej: diagnozowanie nieprawidłowości mojego układu rozrodczego, brak komfortu bez luteiny, itp.).

Edit: a tym bardziej nie rozmyślam o objawach ciążowych, nie szukam ich, a jak coś mi doskwiera to znajduje bardziej racjonalne ich wytłumaczenie, bo to chyba tu występuje te najczęstsze „nakręcanie się”.
Rozumiem ;) super to opisałaś 😉 jest chęć posiadania Dzieci ale nie popadajmy w paranoje, nie doszukujmy sie na sile objawow ciazy bo to nakreca jeszcze bardziej . Dziekuje Ci za wypowiedz 😘

Ojej strasznie mi przykro 😔 3maj sie cieplutko. I pamietaj- to znak ze jesteś w stanie zajść w ciążę! Takze przytulam mocno i 3mam kciuki żeby kolejna ciąża była juz ta wlasciqa i zdrowiutka 😊
Dziękuję za wsparcie na prawdę dużo to dla mnie znaczy ❤️

reklama
Do góry