reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2021

Czesc dziewczyny [emoji3590]Milego dnia wszystkim [emoji255][emoji8] Wlasnie jestem w drodze na 3 monitoring [emoji1364][emoji85]
Tak z innej beczki naszła mnie taka mysl: sporo osob pisze ze sie udalo zajsc w ciaze jak sobie odpuscilo. I tu moje pytanie, odpuściło to znaczy co? Czy to sie da tak odpuścić po prostu, przestac myslec? Jest jakis włącznik ktory naciskasz i przestajesz myslec o chęci posiadania dziecka?[emoji85][emoji1787]
Troche tego nie rozumiem [emoji85] a pytam bo ostatnio uslyszalam ze moze za bardzo chce i jak odpuszczę to moze sie uda. I sobie mysle co mam odpuścić? Nagle przestac chcieć? Po tylu nieudanych próbach raczej sie nie da [emoji57] zawsze z tylu glowy gdzies mam ta mysle o ciazy i dziecku. A Wy co o tym myslicie? Macie „jakies sposoby”? Chetnie poczytam Waszych opinii na ten temat [emoji3590]

Ja tam obsesyjnie o pragnieniu posiadania dziecka nie myśle, co nie znaczy ze tego nie chce. Po prostu moje myśli krążą tez wokół innych rzeczy [emoji6]

reklama
Z tego co kojarzę pisałaś, że obraz obserwowali pod rtg więc miałaś hsg a nie sono i do hsg jest zwykły kontrast.
A @vvDomivv ma rację, że do sono używa się "kontrastu w formie pianki"
Na skierowaniu mialam Sono hsg i na takie tez sie umawiałam 🤔 pierwszy raz mialam to badanie wiec nie wiem jak metoda, ale myslisz ze pomimo ze umawiałam sie na Sono to mialam zwykle?

Ja tam obsesyjnie o pragnieniu posiadania dziecka nie myśle, co nie znaczy ze tego nie chce. Po prostu moje myśli krążą tez wokół innych rzeczy [emoji6]
Ja nie twierdze ze mam obsesje na tym punkcie, bo zycie sie toczy sa tez inne sprawy na glowie praca itd . Tylko chodzi mi o to ze ta mysl przy staraniach zawsze jest gdzies z tylu glowy ;) i nie rozumiem jak ktos mowi ze np odpuścił sobie przestał myslec a chyba sie nie da 🤔

Ja nie twierdze ze mam obsesje na tym punkcie, bo zycie sie toczy sa tez inne sprawy na glowie praca itd . Tylko chodzi mi o to ze ta mysl przy staraniach zawsze jest gdzies z tylu glowy ;) i nie rozumiem jak ktos mowi ze np odpuścił sobie przestał myslec a chyba sie nie da [emoji848]

Nie twierdze ze masz obsesje, mówię o sobie [emoji6] pytanie było o niemyślenie o staraniach, to odpowiadam, ze ja na codzień jakoś specjalnie nie rozmyślam [emoji2368] może dlatego, ze mam wrażenie, ze coś tam w środku się dzieje, wiec skupiam się na „wyzdrowieniu”, znalezieniu przyczyny moich dolegliwości bardziej niż na samych staraniach. Jak idę z psem na spacer nie mysle, ze może za 2 lata będzie nas na spacerze czworo razem z psem, po prostu idę na spacer, jestem tu i teraz i skupiam się na tym co tu i teraz [emoji6] z reguły tez nie rozmyślam o tym czy uprawiać dziś seks, czy jutro rano, czy może i rano i wieczorem, nie kalkuluje jakoś specjalnie niczego. Nie twierdze, ze nie mysle o tym w ogóle, po prostu robię to rzadko i krótko i w zasadzie sprowadza się to zazwyczaj do rozmyślań na temat tego kiedy powinnam zacząć brać luteinę i kiedy powinnam ja odstawić [emoji16] co tez związane jest nie tyle z sama potencjalna ciąża a dolegliwościami, które mam (patrz wyżej: diagnozowanie nieprawidłowości mojego układu rozrodczego, brak komfortu bez luteiny, itp.).

Edit: a tym bardziej nie rozmyślam o objawach ciążowych, nie szukam ich, a jak coś mi doskwiera to znajduje bardziej racjonalne ich wytłumaczenie, bo to chyba tu występuje te najczęstsze „nakręcanie się”.

Ostatnia edycja:
0d2968b7-bc2c-4748-940d-aeb3285d1cbe.jpg

Nie twierdze ze masz obsesje, mówię o sobie [emoji6] pytanie było o niemyślenie o staraniach, to odpowiadam, ze ja na codzień jakoś specjalnie nie rozmyślam [emoji2368] może dlatego, ze mam wrażenie, ze coś tam w środku się dzieje, wiec skupiam się na „wyzdrowieniu”, znalezieniu przyczyny moich dolegliwości bardziej niż na samych staraniach. Jak idę z psem na spacer nie mysle, ze może za 2 lata będzie nas na spacerze czworo razem z psem, po prostu idę na spacer, jestem tu i teraz i skupiam się na tym co tu i teraz [emoji6] z reguły tez nie rozmyślam o tym czy uprawiać dziś seks, czy jutro rano, czy może i rano i wieczorem, nie kalkuluje jakoś specjalnie niczego. Nie twierdze, ze nie mysle o tym w ogóle, po prostu robię to rzadko i krótko i w zasadzie sprowadza się to zazwyczaj do rozmyślań na temat tego kiedy powinnam zacząć brać luteinę i kiedy powinnam ja odstawić [emoji16] co tez związane jest nie tyle z sama potencjalna ciąża a dolegliwościami, które mam (patrz wyżej: diagnozowanie nieprawidłowości mojego układu rozrodczego, brak komfortu bez luteiny, itp.).

Edit: a tym bardziej nie rozmyślam o objawach ciążowych, nie szukam ich, a jak coś mi doskwiera to znajduje bardziej racjonalne ich wytłumaczenie, bo to chyba tu występuje te najczęstsze „nakręcanie się”.
Rozumiem ;) super to opisałaś 😉 jest chęć posiadania Dzieci ale nie popadajmy w paranoje, nie doszukujmy sie na sile objawow ciazy bo to nakreca jeszcze bardziej . Dziekuje Ci za wypowiedz 😘

Ojej strasznie mi przykro 😔 3maj sie cieplutko. I pamietaj- to znak ze jesteś w stanie zajść w ciążę! Takze przytulam mocno i 3mam kciuki żeby kolejna ciąża była juz ta wlasciqa i zdrowiutka 😊
Dziękuję za wsparcie na prawdę dużo to dla mnie znaczy ❤️

reklama
Do góry