reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Właśnie teraz sprawdziłam i na skierowaniu mam napisane tylko hsg (Histerosalpingografia) a moja klinika na stronie podaje, że robi SONO- HSG...Też słyszałam, że SONO-HSG jest nowocześniejsze, ale nie potrafię zrozumieć czym się różni od zwykłego HSG? 🤔
Q sobotę hsg podaja Kontrast w formie pianki która teoretycznie lepiej wypełnia wszelkie szczeliny i przez to badanie moze byc dokładniejsze i ponoć mniej bolesne 😊

reklama
To zależy pewnie od budowy i progu bólu. U mnie bol był tak silny przy zakładaniu balonika ze prawie zemdlalam i o włos a by trzeba było przerwać badanie. A bylam na ketonalu. Takze to bardzo indywidualne sprawa (gdybym miała wybór i musiałabym powtarzać badanie to 3sekund bym siw nie zastanawiała i wybrała narkozę 😅) Ale jeśli się ma dość wysoki próg bólu a w szczególności przeciwskazania do narkozy to jasne ze lepiej bez narkozy 😊
To prawda, kazda ma inny prog bolu i kazdy organizm inaczej reaguje ;) ja jakbym miala jeszcze raz robione badanie to nic bym nie zmienila, bez narkozy i tabletek :)

Czesc dziewczyny ❤️Milego dnia wszystkim 🌷😘 Wlasnie jestem w drodze na 3 monitoring ✊🏼🙈
Tak z innej beczki naszła mnie taka mysl: sporo osob pisze ze sie udalo zajsc w ciaze jak sobie odpuscilo. I tu moje pytanie, odpuściło to znaczy co? Czy to sie da tak odpuścić po prostu, przestac myslec? Jest jakis włącznik ktory naciskasz i przestajesz myslec o chęci posiadania dziecka?🙈🤣
Troche tego nie rozumiem 🙈 a pytam bo ostatnio uslyszalam ze moze za bardzo chce i jak odpuszczę to moze sie uda. I sobie mysle co mam odpuścić? Nagle przestac chcieć? Po tylu nieudanych próbach raczej sie nie da 😏 zawsze z tylu glowy gdzies mam ta mysle o ciazy i dziecku. A Wy co o tym myslicie? Macie „jakies sposoby”? Chetnie poczytam Waszych opinii na ten temat ❤️

Letrozol. Połowa sukcesu już jest bo bynajmniej udało się wywołać tą owu :) więc niedługo zacznę drugi miesiąc stymulacji, niech moc będzie ze mną :) a Ty czym jesteś stymulowana? :)
Najwazniejsze ze sie udalo i wiesz ze mozna :)
Ja mam zastrzyki z purogenu i na pęknięcie otrivelle . Wlasnie jestem w drodze na 3 wizyte monitorowania. W piatek mialam 17mm pęcherzyk wiec Pewie dzis bedzie decyzja o zastrzyku z otrivelle :) dodatkowo biore progesterno i norplolac bo mam za wysoka prolaktyne .

Cześć dziewczyny wracam do was z smutna wiadomością ciąża biochemiczna ☹️ jeszcze nie krwawiłam czekam na okres... Jestem załamana ☹️ piersi mnie przestały boleć, brzuch jedynie pobolewa właśnie jak na okres...
Ojej strasznie mi przykro 😔 3maj sie cieplutko. I pamietaj- to znak ze jesteś w stanie zajść w ciążę! Takze przytulam mocno i 3mam kciuki żeby kolejna ciąża była juz ta wlasciqa i zdrowiutka 😊

Ja tez jestem w czasie pierwszej stymulacji, ale u mnie chyba pęcherzyk nie pękł nawet po zastrzyku, jakieś mam takie przeczucie, więc nic z tego nie będzie, w pon jadę do lekarza... Aktualnie od piątku biorę Duphaston, zaczynam się czuć źle 🤕🤕
W pierwszych cyklach stymulowanych rzadko kiedy się udaje, ale mam dużą nadzieję, że w drugim Ci się uda i przyjdziesz do Nas z radosna nowinką!!! 😊😙
A jaki zastrzyk na pękanie bierzesz? Otrivelle? Dlaczego zaczynasz czyc sie zle? Po tych lekach?

reklama
Z tego co kojarzę pisałaś, że obraz obserwowali pod rtg więc miałaś hsg a nie sono i do hsg jest zwykły kontrast.
A @vvDomivv ma rację, że do sono używa się "kontrastu w formie pianki"
Ja mialam Sono HSG i mialam zwykly kontrast w formie płynu nie Pianki [emoji848][emoji6]
Hmm to może jednak ja coś pokręciłam [emoji28][emoji2360] wybacz w takim razie zamieszanie [emoji28] ale do dziś zylam właśnie w takim przekonaniu bo tak mi tłumaczono. Ale w stresie moze ja coś opatrznie z tych tłumaczeń zrozumiałam [emoji2372]

Do góry