reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Właśnie teraz sprawdziłam i na skierowaniu mam napisane tylko hsg (Histerosalpingografia) a moja klinika na stronie podaje, że robi SONO- HSG...Też słyszałam, że SONO-HSG jest nowocześniejsze, ale nie potrafię zrozumieć czym się różni od zwykłego HSG? 🤔
Q sobotę hsg podaja Kontrast w formie pianki która teoretycznie lepiej wypełnia wszelkie szczeliny i przez to badanie moze byc dokładniejsze i ponoć mniej bolesne 😊

reklama
To zależy pewnie od budowy i progu bólu. U mnie bol był tak silny przy zakładaniu balonika ze prawie zemdlalam i o włos a by trzeba było przerwać badanie. A bylam na ketonalu. Takze to bardzo indywidualne sprawa (gdybym miała wybór i musiałabym powtarzać badanie to 3sekund bym siw nie zastanawiała i wybrała narkozę 😅) Ale jeśli się ma dość wysoki próg bólu a w szczególności przeciwskazania do narkozy to jasne ze lepiej bez narkozy 😊
To prawda, kazda ma inny prog bolu i kazdy organizm inaczej reaguje ;) ja jakbym miala jeszcze raz robione badanie to nic bym nie zmienila, bez narkozy i tabletek :)

Czesc dziewczyny ❤️Milego dnia wszystkim 🌷😘 Wlasnie jestem w drodze na 3 monitoring ✊🏼🙈
Tak z innej beczki naszła mnie taka mysl: sporo osob pisze ze sie udalo zajsc w ciaze jak sobie odpuscilo. I tu moje pytanie, odpuściło to znaczy co? Czy to sie da tak odpuścić po prostu, przestac myslec? Jest jakis włącznik ktory naciskasz i przestajesz myslec o chęci posiadania dziecka?🙈🤣
Troche tego nie rozumiem 🙈 a pytam bo ostatnio uslyszalam ze moze za bardzo chce i jak odpuszczę to moze sie uda. I sobie mysle co mam odpuścić? Nagle przestac chcieć? Po tylu nieudanych próbach raczej sie nie da 😏 zawsze z tylu glowy gdzies mam ta mysle o ciazy i dziecku. A Wy co o tym myslicie? Macie „jakies sposoby”? Chetnie poczytam Waszych opinii na ten temat ❤️

Letrozol. Połowa sukcesu już jest bo bynajmniej udało się wywołać tą owu :) więc niedługo zacznę drugi miesiąc stymulacji, niech moc będzie ze mną :) a Ty czym jesteś stymulowana? :)
Najwazniejsze ze sie udalo i wiesz ze mozna :)
Ja mam zastrzyki z purogenu i na pęknięcie otrivelle . Wlasnie jestem w drodze na 3 wizyte monitorowania. W piatek mialam 17mm pęcherzyk wiec Pewie dzis bedzie decyzja o zastrzyku z otrivelle :) dodatkowo biore progesterno i norplolac bo mam za wysoka prolaktyne .

Cześć dziewczyny wracam do was z smutna wiadomością ciąża biochemiczna ☹️ jeszcze nie krwawiłam czekam na okres... Jestem załamana ☹️ piersi mnie przestały boleć, brzuch jedynie pobolewa właśnie jak na okres...
Ojej strasznie mi przykro 😔 3maj sie cieplutko. I pamietaj- to znak ze jesteś w stanie zajść w ciążę! Takze przytulam mocno i 3mam kciuki żeby kolejna ciąża była juz ta wlasciqa i zdrowiutka 😊

Ja tez jestem w czasie pierwszej stymulacji, ale u mnie chyba pęcherzyk nie pękł nawet po zastrzyku, jakieś mam takie przeczucie, więc nic z tego nie będzie, w pon jadę do lekarza... Aktualnie od piątku biorę Duphaston, zaczynam się czuć źle 🤕🤕
W pierwszych cyklach stymulowanych rzadko kiedy się udaje, ale mam dużą nadzieję, że w drugim Ci się uda i przyjdziesz do Nas z radosna nowinką!!! 😊😙
A jaki zastrzyk na pękanie bierzesz? Otrivelle? Dlaczego zaczynasz czyc sie zle? Po tych lekach?

reklama
Z tego co kojarzę pisałaś, że obraz obserwowali pod rtg więc miałaś hsg a nie sono i do hsg jest zwykły kontrast.
A @vvDomivv ma rację, że do sono używa się "kontrastu w formie pianki"
Ja mialam Sono HSG i mialam zwykly kontrast w formie płynu nie Pianki [emoji848][emoji6]
Hmm to może jednak ja coś pokręciłam [emoji28][emoji2360] wybacz w takim razie zamieszanie [emoji28] ale do dziś zylam właśnie w takim przekonaniu bo tak mi tłumaczono. Ale w stresie moze ja coś opatrznie z tych tłumaczeń zrozumiałam [emoji2372]

Do góry