reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Nawet nie wiem ale claerblue 6 dni przed okresem niby wykrywa ciążę. Ciul wie co się dzieje jedne wychodzą z bladziocha drugie wcale juz pieprzłam nimi do kosza i pierdziele to testowanie heheheh

Jakikolwiek test ciążowy nieważne jakiej firmy wykryje ciąże 6 dni przed okresem TYLKO pod warunkiem, ze do zagnieżdżenia dojdzie jakieś przynajmniej 8 dni przed okresem jak nie więcej. Żaden test nie jest magiczna kula i nie wywróży ciąży, jeśli nie doszło do zagnieżdżenia. Mocz tez nie ma mocy przewidującej. Te bladziochy to może fabryczne? Nie wiem, nie widziałam. Daj sobie pare dni i zatestuj ponownie albo poczekaj do terminu @, bo testowanie teraz chyba nie ma sensu [emoji2368]

reklama
Dziewczyny 🌷
Ostatnia miesiączka zakończyła się 30.04
Dziś 11.05- testy nie pokazują kresek na teście owulacyjnym. Śluzu brak.
Możliwe, ze miałam płodne bez śluzu? Od 4dni ból jajników takie kłucia

A zebym ja to wiedziala[emoji17] ten lekarz nic nie mowi[emoji2358] Z niego cos wyciagnac to masakra. Owulacje , ostatnio mialam w 14dc, zwykle mam okolo 16dc. Nie wiem jaka wielkość pęcherzyka i jaki przyrost [emoji57][emoji17]
ostatnio jak bylam z wynikiem HSG to mowi ze wszystko pieknie, wiec ja juz wkurzona mowie do niego ze jednak nie wszystko bo cos jest nie tak skoro nie udaje sie nam zajsc w ciaze. To powiedzial Ze jedyny problem u mnie to ta prolaktyna ktora osłabia te moje pecherzyki - cos takiego. Mowi malo składnie, rzuca jakies terminy medyczne ktorych nie rozumiem , gada cos pod nosem a jak o cos dopytuje to odpowiada jakby chcial a nie mogl [emoji2358]

No to dziwnie. Rozumiem jeśli by nie rosły, żeby je jakoś stymulować, ale jeśli rosną i pękają w odpowiednim czasie to po co się faszerować? [emoji2368] owu w 14-16dc to zupełnie normalne owu, ja miałam później a nikt nawet nie myślał o za wolnym dojrzewaniu (dokładnie 3 ginekologów). To Twoje zdrowie i masz prawo do uzyskania takich informacji i wyjaśnienia co jak i dlaczego.

Jakikolwiek test ciążowy nieważne jakiej firmy wykryje ciąże 6 dni przed okresem TYLKO pod warunkiem, ze do zagnieżdżenia dojdzie jakieś przynajmniej 8 dni przed okresem jak nie więcej. Żaden test nie jest magiczna kula i nie wywróży ciąży, jeśli nie doszło do zagnieżdżenia. Mocz tez nie ma mocy przewidującej. Te bladziochy to może fabryczne? Nie wiem, nie widziałam. Daj sobie pare dni i zatestuj ponownie albo poczekaj do terminu @, bo testowanie teraz chyba nie ma sensu [emoji2368]
Nie ma sensu doklqdnie a ja poprostu popadłam w ibsesje testowania. Może dlatego ze to moje pierwsze starania po 6 latach ... I mialam tyle ostatnio przykrych zdarzeń , ze naprawdę przydałaby się jakas mega pozytywna wiadomość. A czy któraś z was jest na antydepresantach? Ja jestem na citalopram od grudnia.

Nie ma sensu doklqdnie a ja poprostu popadłam w ibsesje testowania. Może dlatego ze to moje pierwsze starania po 6 latach ... I mialam tyle ostatnio przykrych zdarzeń , ze naprawdę przydałaby się jakas mega pozytywna wiadomość. A czy któraś z was jest na antydepresantach? Ja jestem na citalopram od grudnia.

Niestety ale potrzeba dobrej nowiny nie przyspieszy procesu zapłodnienia i zagnieżdżenia. Musisz się uzbroić w cierpliwość bo ześwirujwsz w takim tempie [emoji6]

Co do antydepresantów to nie zazywam i nie wiem czy mogą w jakiś sposób wpływać na płodnośc. Twój ginekolog wie?

Niestety ale potrzeba dobrej nowiny nie przyspieszy procesu zapłodnienia i zagnieżdżenia. Musisz się uzbroić w cierpliwość bo ześwirujwsz w takim tempie [emoji6]

Co do antydepresantów to nie zazywam i nie wiem czy mogą w jakiś sposób wpływać na płodnośc. Twój ginekolog wie?
Lekarz, który mnie prowadzi wie i powiedział że mam je brac nawet jak zajde w ciaze i ze nic się nie stanie. Także...

Lekarz, który mnie prowadzi wie i powiedział że mam je brac nawet jak zajde w ciaze i ze nic się nie stanie. Także...
Ja biorę Asertin :) niektóre leki z tej kategorii podwyższają prolaktyne a to ma wpływ na płodność. Aczkolwiek mi się wydaje ze przeciwnie, mam owulacje, lepiej się czuje - jestem spokojniejsza. Jutro zbadam prolaktyne akurat to dam znać na jakim jest poziomie.

reklama
Nawet nie wiem ale claerblue 6 dni przed okresem niby wykrywa ciążę. Ciul wie co się dzieje jedne wychodzą z bladziocha drugie wcale juz pieprzłam nimi do kosza i pierdziele to testowanie heheheh
Hasło „wykrywa ciąże 6 dni przed miesiączką” to zwykły chwyt marketingowy, bo kazdy czuły test jest w stanie wykryć ciążę 6 dni przed terminem miesiączki, jeśli kobieta ma standardowo 16 dniową fazę kutealną, a do zagnieżdżenia zarodka dojdzie w 6 dpo. To coś jak płatki kukurydziane bez glutenu 😅

Do góry