reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

reklama
Same powiedzcie? To jest dopiero pozytyw? Apka premom od razu zaznaczyła to jako high 3.24 "peak" .
Pytam bo wcześniejsze były bledsze ale minimum w takiej samej tonacji jak kreska kontrolna ... czyli wg ulotki tez pozytyw...zgłupiałam już 🙈
Wow, jaka krecha 🙈😁 moje to były takie bladzioszki, też niby pozytyw ale już sama kontrolna była dość blada. Trzymam kciuki żebyś niedługo widziała takie krechy na teście ciazowym 😘

Jeśli nie ureguluje TSH to o ciąży można zapomnieć?
Najlepiej być pod okiem dobrego endokrynologa. Wysokie tsh może być powodem wielu komplikacji, u mnie w 4tc skoczyło do niecałych 4 i zdania lekarzy były podzielone. Jedni uważali że to mogło być przyczyną poronienia inni nie widzieli w tym w ogóle powiązania 🤷‍♀️ ale później wpadłam w poporodowe zapalenie tarczycy, tsh bardzo się wahało z niecałych 4 spadło do 0,002. Później urosło do 13 🙄 i przez pół roku nie mogłam tego unormować, musieliśmy czekać z kolejnymi staraniami 😔 teraz też są wahania ale mamy zielone światło już od endokrynologa a mam dawkę 75/100

Jeśli nie ureguluje TSH to o ciąży można zapomnieć?
Chyba nie aż tak :) Ja zaszłam w ciążę w październiku i niestety poroniłam. Wtedy jeszcze nie miałam zdiagnozowanych problemów z tarczycą i do endokrynologa wybrałam się dopiero niedawno, ale możliwe, że to było przyczyną poronienia, chociaż teraz nikt tego nie stwierdzi. W każdym razie w ciążę zaszłam w 2 cyklu starań, więc szybko.

Wow, jaka krecha 🙈😁 moje to były takie bladzioszki, też niby pozytyw ale już sama kontrolna była dość blada. Trzymam kciuki żebyś niedługo widziała takie krechy na teście ciazowym 😘
No daj spokoj ... to mój pierwszy taki cykl w zeszłym w ogóle mialam same bladziochy bez pozytywu.. a tu szok tylko nie potrafię wyposrodkowac teraz który to pozytyw bo powinno się liczyć chyba do pierwszego pozytuwu?🤔 tobie tez lala życzę szybkiej, zdrowej i nudnej ciąży 😘😘😘

Zerknijcie proszę 🙏😘

Załączniki

• 1c75bfaf-e0e8-4df6-9a3b-5fc3f868203b.jpg
    1c75bfaf-e0e8-4df6-9a3b-5fc3f868203b.jpg
    138,7 KB · Wyświetleń: 85
Mam dokładnie to samo. Owu miałam w okolicach 23-24.04. Dziś testowałam ale po południu i wyszedl negatywny. Chyba za szybko zrobiłam.

reklama
Chyba nie aż tak :) Ja zaszłam w ciążę w październiku i niestety poroniłam. Wtedy jeszcze nie miałam zdiagnozowanych problemów z tarczycą i do endokrynologa wybrałam się dopiero niedawno, ale możliwe, że to było przyczyną poronienia, chociaż teraz nikt tego nie stwierdzi. W każdym razie w ciążę zaszłam w 2 cyklu starań, więc szybko.
Dzwoniłam do swojego lekarza muszę zrobić dodatkowo antyTPO . I z wynikami do niego.

Do góry