Ja zaszłam w ciążę z TSH 10 więc nie trzeba zapominaćJeśli nie ureguluje TSH to o ciąży można zapomnieć?

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja zaszłam w ciążę z TSH 10 więc nie trzeba zapominaćJeśli nie ureguluje TSH to o ciąży można zapomnieć?
Wow, jaka krechaSame powiedzcie? To jest dopiero pozytyw? Apka premom od razu zaznaczyła to jako high 3.24 "peak" .
Pytam bo wcześniejsze były bledsze ale minimum w takiej samej tonacji jak kreska kontrolna ... czyli wg ulotki tez pozytyw...zgłupiałam już![]()
Najlepiej być pod okiem dobrego endokrynologa. Wysokie tsh może być powodem wielu komplikacji, u mnie w 4tc skoczyło do niecałych 4 i zdania lekarzy były podzielone. Jedni uważali że to mogło być przyczyną poronienia inni nie widzieli w tym w ogóle powiązaniaJeśli nie ureguluje TSH to o ciąży można zapomnieć?
Chyba nie aż takJeśli nie ureguluje TSH to o ciąży można zapomnieć?
No daj spokoj ... to mój pierwszy taki cykl w zeszłym w ogóle mialam same bladziochy bez pozytywu.. a tu szok tylko nie potrafię wyposrodkowac teraz który to pozytyw bo powinno się liczyć chyba do pierwszego pozytuwu?Wow, jaka krechamoje to były takie bladzioszki, też niby pozytyw ale już sama kontrolna była dość blada. Trzymam kciuki żebyś niedługo widziała takie krechy na teście ciazowym
![]()
Dzwoniłam do swojego lekarza muszę zrobić dodatkowo antyTPO . I z wynikami do niego.Chyba nie aż takJa zaszłam w ciążę w październiku i niestety poroniłam. Wtedy jeszcze nie miałam zdiagnozowanych problemów z tarczycą i do endokrynologa wybrałam się dopiero niedawno, ale możliwe, że to było przyczyną poronienia, chociaż teraz nikt tego nie stwierdzi. W każdym razie w ciążę zaszłam w 2 cyklu starań, więc szybko.