reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Witam. Jestem po 2 ciążach biochemicznych, 1 ciąży donoszonej do 37tc, prawie całej leżącej, na duphastonie i luteinie. 1 biochemiczna przed staraniem o synka potem ta "zdrowa ciąża" i po porodzie znowu jedna biochemiczna. Zrobiłam badania i te mutacje. Jakie macie zalecenia przy nich jeśli chodzi o życie codzienne i głównie wiadomo starania i czas ciąży p

Witam. Jestem po 2 ciążach biochemicznych, 1 ciąży donoszonej do 37tc, prawie całej leżącej, na duphastonie i luteinie. 1 biochemiczna przed staraniem o synka potem ta "zdrowa ciąża" i po porodzie znowu jedna biochemiczna. Zrobiłam badania i te mutacje. Jakie macie zalecenia przy nich jeśli chodzi o życie codzienne i głównie wiadomo starania i czas ciąży?
Ile trwa krwawienie w przypadku ciąży biochemicznej? Ja wczoraj poroniłam

reklama
Hej. Witam wszystkie nowe dziewczyny [emoji4] życzę każdej, aby jak najszybciej stąd poszła na forum mamusiowe [emoji108]
Ja mam 1dc....cierpię fizycznie jak cholera. Dawno mnie tak nie bolało [emoji53]

Mam do was pytanko....od kilku lat boli mnie "prawy jajnik" na każdej wizycie u różnych lekarzy zawsze im to mówię, robia usg ale wszystko z jajnikiem jest ok. Ostatni lekarz podczas usg dopochwowowego "walił" mnie ta głowica po prawej stronie i bardzo bolało, powiedział, że możliwe, że w przymaciczu (wiazadlach macicy) mogę mnie ogniska endometriozy, ale na usg tego nie widać i żeby to sprawdzić trzeba otworzyć brzuch [emoji849] powiedział, że jestem młoda i nie ma sensu tego robić, więc wywnioskowalam , że to raczej w staraniach nie przeszkadza.
Mianowicie....jest jakaś inna możliwość sprawdzenia, czy ma się endometrioze ?
Chyba tylko hsg 😔 ale dziewczyny tutaj mają większe doświadczenie i może coś podpowiedzą

Odluz euthyrox i koniecznie się skontaktuj z endo, powinnaś zażywać na początek 25mg i spokojnie by Ci zbilo do 2,3 i tyle wystarczy do zajścia w ciaze, daj znać co ci powiedział
Dzwoniłam właśnie do mojej endokrynolog i powiedziała, że przez 3 dni teraz mam nie brać w ogóle, a później po pół tabletki. I 3 razy pytała mnie, czy na pewno nie jestem w ciąży 😅 Bo na początku ciąży TSH lubi tak mocno spaść. No a ja akurat 4 dc ;)

reklama
cześć dziewczyny, mam pytanie czy miała ktoras z Was pecherzyk o nieregularnym ksztalcie, jakby lekko rozlany (nie okrgągły)? wczoraj byłam na usg i gin nie wie czy to torbielka czy pecherzyk graffa :/ a ja teraz siedze i mysle :(
jak torbielka, to się wchłonie?

Do góry