reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Ja mialam robiona drożność niedawno , wyniki dobre. Ciezko zbić ta prolaktyne , dlugo biore leki ale moj gin na ostatniej wizycie powiedzial ze w koncu widac efekty wyregulowania prolaktyny ☺️ I podobnie jak Twoja kolezanka, staram sie 2 lata .
Trzymam kciuki żeby w końcu się udało 🥰

reklama
Ja na poczatku tez robilam testy 10-11 dni po owulacji, ale po czasie odpuściłam i stwierdziłam ze zrobie dopiero wtedy jak spozni sie miesiaczka. Juz za bardzo zaczelam sie nakręcać ale to nie pomaga . Dodatkowe nerwy i stres nam nie potrzebne 😁🙈
Tak miałam to samo! :) obiecalam sobie ze test zrobię w dniu planowanej miesiaczki nie wcześniej. Raz tets mi wyszedł pozytywny 2 kreski jak się okazało był fałszywy 😑

Dziewczyny, ja dzisiaj robiłam TSH po 5 tygodniach brania euthyroxu 50. Wtedy wynik miałam 3,73 a dzisiaj... 0,05 😱 Muszę zadzwonić do mojej endo, ale to chyba niezbyt dobrze, że aż tak spadło?
Odluz euthyrox i koniecznie się skontaktuj z endo, powinnaś zażywać na początek 25mg i spokojnie by Ci zbilo do 2,3 i tyle wystarczy do zajścia w ciaze, daj znać co ci powiedział

Jeju dziewczyny, ja wam tak wparowałam w forum, nawet się nie witając 🤦‍♀️
Ten cykl to mój pierwszy cykl starań, mam 21 lat, mieszkam w woj. Świętokrzyskim. Mój lewy jajnik jest policystyczny i z niego owu nie ma, nieregularne miesiączki, za mną półtoraroczne branie anty, ale problem z miesiączkami jak był kiedyś, tak jest teraz..
Miałam cykle bezowulacyjne i chyba w tym miesiącu była pierwsza od dawna owulacja ( sądząc po testach) 🎉

No była fałszywa wlasnie a dziś (6dni po tej fałszywej becie-<zdjęcie) już we wtorek wyszła blada na facelle, wczoraj powtórzyłam 10mlU pink i dziś super czuły a dziś to kreski z godziny 15. Wiec dziewczyny, nie myślcie sobie, ze ja tak tylko gadam... ale dla każdej z nas jest czas, ja jeszcze nie wiem co mnie czeka wiec trzymajcie kciuki a ja będę tu zaglądać bo bardzo lubię tu być 😘

Gratuluję i życzę spokojnej, zdrowej ciąży. 😀👍

hej dziewczyny , to 1 cykl naszych starań i mojego mierzenia temperatur . zerknijcie bo ja już.nienwiem , ogólnie temperatury wahają się od 36,25 do 35,89 a ja totalnie nie umiem tego odczytywać.... używam microlife w pochwie

Załączniki

• Screenshot_20210430-053955_OvuFriend.jpg
    Screenshot_20210430-053955_OvuFriend.jpg
    243,9 KB · Wyświetleń: 72
hej dziewczyny , to 1 cykl naszych starań i mojego mierzenia temperatur . zerknijcie bo ja już.nienwiem , ogólnie temperatury wahają się od 36,25 do 35,89 a ja totalnie nie umiem tego odczytywać.... używam microlife w pochwie

Mierzysz zgodnie z zasadami? Ogólnie w pierwszej fazie cyklu (przed owu) temperatury są na niższym poziomie, Twoim bazowym, a po owulacji wchodzą na wyższe, gdzie skok powinien wynieść minimum 0,2 stopnia i utrzymać się ileś tam dni (w zasadzie cała fazę lutealna jest na wyższych).

reklama
Hej. Witam wszystkie nowe dziewczyny [emoji4] życzę każdej, aby jak najszybciej stąd poszła na forum mamusiowe [emoji108]
Ja mam 1dc....cierpię fizycznie jak cholera. Dawno mnie tak nie bolało [emoji53]

Mam do was pytanko....od kilku lat boli mnie "prawy jajnik" na każdej wizycie u różnych lekarzy zawsze im to mówię, robia usg ale wszystko z jajnikiem jest ok. Ostatni lekarz podczas usg dopochwowowego "walił" mnie ta głowica po prawej stronie i bardzo bolało, powiedział, że możliwe, że w przymaciczu (wiazadlach macicy) mogę mnie ogniska endometriozy, ale na usg tego nie widać i żeby to sprawdzić trzeba otworzyć brzuch [emoji849] powiedział, że jestem młoda i nie ma sensu tego robić, więc wywnioskowalam , że to raczej w staraniach nie przeszkadza.
Mianowicie....jest jakaś inna możliwość sprawdzenia, czy ma się endometrioze ?

Do góry