Bardziej mi też chodzi o miarodajność tych minek clearblue, producent pisze, że uzyska się dwa dni pozytywne itd a czasami pomimo uśmiechniętej buźki po wyjęciu paska ten testowy jest jaśniejszy i na standardowych testach nie byłby to wynik pozytywny.@KaśkaLi95 po prostu minął pik LH? Znaczy no mnie się wydaje, że wszystko jest ok. Testy owu tak działają. Chyba że nie zrozumiałam o co Ci chodzi.
reklama
lady_in_blue
Fanka BB :)
Nie wiem, nigdy nie używałam takich testów. Mam takie w których to ja oceniam kreski, nie ma żadnych buziek.Bardziej mi też chodzi o miarodajność tych minek clearblue, producent pisze, że uzyska się dwa dni pozytywne itd a czasami pomimo uśmiechniętej buźki po wyjęciu paska ten testowy jest jaśniejszy i na standardowych testach nie byłby to wynik pozytywny.
Trochę mnie zdziwił czas w którym wystąpił ten pik...cykle zawsze mam minimum 29 dni a to był dopiero 12 i 13 dzień, kalendarzyk wskazywał owu na poniedziałek dopiero. Najwidoczniej mam dłuższą tą fazę poowulacyjnąCzwartek, piątek pik ci wychodzil, a potem juz nie. Mialam.pdoobnie w tym cyklu pik trzymal mi sie niby 2 dni. Chociaż mowi sie aby test owu tylko do 1 pozytywnego sprawdzać. Ja postanowiłam dalej ze wzgledu na to, czy rzeczywiście moglabyc owu po poronieniu czy tez nie. Ale jutro zbadan proga i sie dowiem.
X
Xwawelx
Gość
Nie sprawdzalas tego u gine ? Cykl musial xi sie przesunac.Trochę mnie zdziwił czas w którym wystąpił ten pik...cykle zawsze mam minimum 29 dni a to był dopiero 12 i 13 dzień, kalendarzyk wskazywał owu na poniedziałek dopiero. Najwidoczniej mam dłuższą tą fazę poowulacyjną
lady_in_blue
Ale przecież owulacja występuje do 48h po piku. Czy jak pozytywny był 12 dnia cyklu, to owulacja mogła być i 14 dnia cyklu. Przy 29 dniowych cyklach brzmi całkiem ok, zostaje 15 dni do @.Trochę mnie zdziwił czas w którym wystąpił ten pik...cykle zawsze mam minimum 29 dni a to był dopiero 12 i 13 dzień, kalendarzyk wskazywał owu na poniedziałek dopiero. Najwidoczniej mam dłuższą tą fazę poowulacyjną
X
Xwawelx
Gość
Maksymalnie do 48 ale moze również dobrze i do 12 h.Ale przecież owulacja występuje do 48h po piku. Czy jak pozytywny był 12 dnia cyklu, to owulacja mogła być i 14 dnia cyklu. Przy 29 dniowych cyklach brzmi całkiem ok, zostaje 15 dni do @.
X
Xwawelx
Gość
Mi test owu wychodzi 14 dc, bylo u gina monitorowane i mi szybko dochodzi do owu, nie 48h. Takze kwestia upewnić sie raz u gina i ma sie zarys.Ale przecież owulacja występuje do 48h po piku. Czy jak pozytywny był 12 dnia cyklu, to owulacja mogła być i 14 dnia cyklu. Przy 29 dniowych cyklach brzmi całkiem ok, zostaje 15 dni do @.
wiola0904
Cześć Dziewczynki. Moge dołączyć?
Staramy się o drugiego dzidziusia. Pierwsza ciąża, udało się po kilkunastu miesiącach, niestety poroniona. W drugą zaszlam od razu po stracie. Mamy 9miesiecznego synka. W tym miesiącu dostałam miesiączkę po raz peirwszy od porodu (wciąż karmie piersią) i mam cicha nadzieję, że oznacza to również powrót owulacji.
Staramy się o drugiego dzidziusia. Pierwsza ciąża, udało się po kilkunastu miesiącach, niestety poroniona. W drugą zaszlam od razu po stracie. Mamy 9miesiecznego synka. W tym miesiącu dostałam miesiączkę po raz peirwszy od porodu (wciąż karmie piersią) i mam cicha nadzieję, że oznacza to również powrót owulacji.
lady_in_blue
Tak jak napisałam do 48hMaksymalnie do 48 ale moze również dobrze i do 12 h.
Ale to nadal jest wszystko ok jak pozytywny był 12 dnia cyklu. Przecież nie jesteśmy wszystkie od linijki i nie mamy zawsze fazy lutealnej równe 14 dni z zegarkiem w ręku
reklama
X
Xwawelx
Gość
Cześć Dziewczynki. Moge dołączyć?
I tego co zycze, oby sie udalo i obys zarazila nas badz my ciebie. Ja sie witam, razem raźniej.
Tak szybko byscie chcieli drugiego dzidziusia ?
Podziel się: