reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Każdy cykl jest inny, chociaż jedno jest pewne im głębiej w las tym ciemniej... W zeszłym miesiącu jak przyszła @ nie płakałam, nie smuciłam się, przyjęłam to normalnie do wiadomości, teraz jest trudniej...Dziękuję za wsparcie dziewczyny 💛
Pamiętaj, że nie jesteś w tym sama, to naturalna reakcją że jest Ci przykro. Wiele z nas to przechodź. Wypłacz się, a potem działaj dalej. 👊👊
Walczymy, do skutku!!!

reklama
Każdy cykl jest inny, chociaż jedno jest pewne im głębiej w las tym ciemniej... W zeszłym miesiącu jak przyszła @ nie płakałam, nie smuciłam się, przyjęłam to normalnie do wiadomości, teraz jest trudniej...Dziękuję za wsparcie dziewczyny 💛
I ja dziękuję!! 😘😘 Cieszę się, że znalazłam to forum, tu przynajmniej czuję się zrozumiana 😉😉

Dziewczyny a wiecie może czy są jakieś badania czy po covidzie mogą się obniżyć parametry nasienia?

Ostatnia edycja:
W Niemczech były prowadzone badania nad wpływem Covid na męską płodność. Badaniu podane było nasienie w przeciągu bodajże 60 dni od przebycia Covidu. Markery stanu zapalnego covidowcy mieli 100 wyższe, parametry nasienia znacząco obniżone ale z czasem się poprawiały. Szukałam też jakiegoś komentarza i były wątpliwość czy badanie nie trwało za krótko, bo 60 dni to nie jest cały cykl tworzenia nasienia.

Generalnie chyba można przyjąć, że przez 3-4 miesiące parametry są niższe. Ale to nie znaczy, że nie da się zajść w ciążę więc nie ma się co załamywać :).

A do tych bardziej zaawansowanych i obeznanych dziewczyn bo ja dopiero na początku swoich starań...czy wiecie jaka powinna być grubość endometrium aby umożliwiła poprawną implantację zarodka? Czy ma to duży wpływ na możliwość zapłodnienia?

dziewczyny, a ja przychodzę dziś do was z pytaniem odnośnie szczepień.. co o tym myślicie? Starając się o dziecko szczepić się czy nie? ostatnio gdzieś słyszałam, że powinna być przerwa 3msc od szczepienia do zajścia w ciążę , że , teraz gdzieś natknęłam się na artykuł, że można i że nawet jest to wskazane. oczywiście wiadomo, że może się nie udać przez kolejne 3cs np ale może też się udać :) Co wy o tym myślicie?
Kontrowerstjny temat. Ja się nie szczepie. Na stronie brytyjskiego rządu jest dostępna do przeczytania ulotka Phizera i jasno pisze że nie zalecana jest starającym się o dziecko i że wręcz może powodować problemy z płodnością. Jak inne szczepionki nie wiem ale wolę chuchać na zimne. Poza tym - tu możecie mnie krytykować do woli - nie widzę sensu szczepic się na chorobę której śmiertelność oscyluje poniżej 1% 🤷‍♀️
Co do owulacji to już kupiłam zapas testów i zacznę się testować od razu po okresie (czyli zapewne pojutrze). Dziś byłam w sklepie znów wszędzie widzę ciężarówki i takie przecudne ubranka dla dzieci. 😭

reklama
Ja czytalam badania, potwierdził to mój gin, że przechorowanie covid w ciąży znacząco podnosi ryzyko wylądowania na respiratorze- ze względu na zwiększone zapotrzebowanie na tlen. Ja po jednej dawce czuję się nieco bezpieczniej przy np. Covodowej osobie, z którą aktualnie dzielę łóżko :)

Do góry