to chyba zależy od długości cyklu...ja mam raczej regularne cykle ale oczywiście wahania są +-2 dni i zawsze kalendarzyk mi pokazywał w aplikacji owulację przy 30 dniowym cyklu w 16 dniu cyklu, w tym miesiącu zaczęłam testować od 10 dnia z myślą, że i tak nic nie będzie wychodziło na początku a pozytywne testy miałam 12 i 13 dnia, testowałam nadal i od 14 dnia już kreska bladła, ja to widzę po sobie i zestawiłam to w wynikach testów owu, że po owulacji mi się automatycznie kończy ochota na sex i załącza humor nie podchodzić bo gryzęU mnie 4dc krwawienie ustaje powoli mam nadzieję że jutro będę już tylko plamić. Powiedzcie dziewczyny od którego dnia cyklu najlepiej zacząć robić testy owulacyjne? Mam w zapasie 8 testów i zastanawiam się czy mi starczy. W zeszłym cyklu pozytywny wyszedł w 16dc więc tak myślałam żeby w tym zacząć się testować tak od 10dc. Jednak korzystam z dwóch aplikacji ovufriend (tę wolę bo wykres koła jest dla mnie bardziej czytelny) i premom. W tej drugiej jest napisane aby testować poziom LH już od końca miesiączki - zgłupiałam. Powiedzcie co o tym myślicie? Ja osobiście nie widzę sensu przed 10dc ale mogę się mylić....
Jeśli chodzi o humor to mam straszne wachania nastrojów. Mój już ledwo ze mną wytrzymuje. Chciałabym być bardziej spokojna, nie tak zestresowana i napięta. Ech....
reklama
KasiaKatarina
Fanka BB :)
W tym cyklu też miałam takie obrzydliwe skrzepy, ginekolog stwierdziła że jak endometrium jest dosyć grube to może się tak bardziej "kawalić" i też mi napomknęła że to jeden objawów endometriozy ale to na dwoje babka wróżyła, 100% pewności co do endometriozy daje tak na prawdę tylko laparoskopiaDziewczyny, czy któraś z Was ma skrzepy podczas miesiączki? Ja od czasu poronienia mam paskudne okresy... Leci ze mnie jak z kraju a na domiar złego ciągle czuje jak wypada że mnie galareta ginekolog kazała zwiększyć acard z 75 na 150 i ostatni okres miałam już całkiem, całkiem a teraz znowu powtórka z rozrywki. Zaczęło się niewinnie a wieczorem już masakra
KasiaKatarina
A dzwoniłaś może do swojego lekarza, idziesz na wizytę?dziewczyny, ja wpadłam w mały stres
Wg testu owulacyjnego miałam owu 14-15.04, ćmilo mnie w tym czasie w lewym jajniku. Od wczoraj (18.04) zaczął mnie bardzo mocno kłuć prawy jajnik. Trwało to cały dzień i całą noc i dalej okropnie kłuje, zwłaszcza jak zmieniam pozycję, zginam nogę. Niepokoję się bardzo po po prawej stronie mam niedrożny jajowód i wyobrażam sobie Bóg wie co, że coś się stało nie tak... macie doświadczenie z takim bólem mocnym jajnika zaraz po owulacji? Może i była owulacja z dwóch jajników, ale dlaczego z tego prawego aż tak boli?
Może to podwójna owulacja? Moja przyjaciółka miała taką sytuację i zaszła w ciążę z niedrożnego jajowodu, lekarz jej powiedział że to cud i że jest pewny że z tego niedrożnego była owu a jeśli u Ciebie tak jest to może właśnie dlatego tak Cię boli, bo przez niedrożność jajeczko musi się "mocniej" przepychać?
Weronika1212
ja biorę miesiąc już ale wraz z niepokalankiem co zauważyłam jak przyspieszyła z 28 na 26dcCzy zażywała któraś z was OVARIN?
Gryfin
Dziś mam termin @ wg aplikacji, ale jestem 13dpo więc @ pewnie jutro przyjdzie, nie testuje, nie chcekochana Ty dzis testujesz prawda?
hachette
Co się dzieje, zle się czujesz? Przytulam Cię mocnoDziś mam termin @ wg aplikacji, ale jestem 13dpo więc @ pewnie jutro przyjdzie, nie testuje, nie chce
dziewczyny, a ja przychodzę dziś do was z pytaniem odnośnie szczepień.. co o tym myślicie? Starając się o dziecko szczepić się czy nie? ostatnio gdzieś słyszałam, że powinna być przerwa 3msc od szczepienia do zajścia w ciążę , że , teraz gdzieś natknęłam się na artykuł, że można i że nawet jest to wskazane. oczywiście wiadomo, że może się nie udać przez kolejne 3cs np ale może też się udać Co wy o tym myślicie?
Gryfin
Psychicznie ciężko, wstałam z bólami okresowymi więc czuję, że @ zaraz przyjdzie, do tego pokłóciłam się z mężem o jakieś głupoty...Co się dzieje, zle się czujesz? Przytulam Cię mocno
reklama
współczuję Ci, ja wczoraj miałam podobnie, plamienie się wczoraj mi zaczęło, też się pokłóciłam i efekt był taki, że pół dnia przespałam..Psychicznie ciężko, wstałam z bólami okresowymi więc czuję, że @ zaraz przyjdzie, do tego pokłóciłam się z mężem o jakieś głupoty...
Podziel się: