reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

U mnie 4dc krwawienie ustaje powoli mam nadzieję że jutro będę już tylko plamić. Powiedzcie dziewczyny od którego dnia cyklu najlepiej zacząć robić testy owulacyjne? Mam w zapasie 8 testów i zastanawiam się czy mi starczy. W zeszłym cyklu pozytywny wyszedł w 16dc więc tak myślałam żeby w tym zacząć się testować tak od 10dc. Jednak korzystam z dwóch aplikacji ovufriend (tę wolę bo wykres koła jest dla mnie bardziej czytelny) i premom. W tej drugiej jest napisane aby testować poziom LH już od końca miesiączki :confused: - zgłupiałam. Powiedzcie co o tym myślicie? Ja osobiście nie widzę sensu przed 10dc ale mogę się mylić....
Jeśli chodzi o humor to mam straszne wachania nastrojów. Mój już ledwo ze mną wytrzymuje. :zawstydzona/y: Chciałabym być bardziej spokojna, nie tak zestresowana i napięta. Ech....
to chyba zależy od długości cyklu...ja mam raczej regularne cykle ale oczywiście wahania są +-2 dni i zawsze kalendarzyk mi pokazywał w aplikacji owulację przy 30 dniowym cyklu w 16 dniu cyklu, w tym miesiącu zaczęłam testować od 10 dnia z myślą, że i tak nic nie będzie wychodziło na początku a pozytywne testy miałam 12 i 13 dnia, testowałam nadal i od 14 dnia już kreska bladła, ja to widzę po sobie i zestawiłam to w wynikach testów owu, że po owulacji mi się automatycznie kończy ochota na sex i załącza humor nie podchodzić bo gryzę :o

reklama
Hej dziewczyny ☺️!
To mój trzeci cykl starań i drugi pod względem testowania testami owulacyjnymi. Chyba wszystko idzie zgodnie z planem 💪🏻.
Na zdjęciu 13dc przy 28 dniowych cyklach.
96DC2C50-4FE4-42D0-80E9-6A6387E1194B.jpeg

Dziewczyny, czy któraś z Was ma skrzepy podczas miesiączki? Ja od czasu poronienia mam paskudne okresy... Leci ze mnie jak z kraju a na domiar złego ciągle czuje jak wypada że mnie galareta 🤢 ginekolog kazała zwiększyć acard z 75 na 150 i ostatni okres miałam już całkiem, całkiem a teraz znowu powtórka z rozrywki. Zaczęło się niewinnie a wieczorem już masakra 🙄
W tym cyklu też miałam takie obrzydliwe skrzepy, ginekolog stwierdziła że jak endometrium jest dosyć grube to może się tak bardziej "kawalić" 🤢🙄 i też mi napomknęła że to jeden objawów endometriozy ale to na dwoje babka wróżyła, 100% pewności co do endometriozy daje tak na prawdę tylko laparoskopia

dziewczyny, ja wpadłam w mały stres :(

Wg testu owulacyjnego miałam owu 14-15.04, ćmilo mnie w tym czasie w lewym jajniku. Od wczoraj (18.04) zaczął mnie bardzo mocno kłuć prawy jajnik. Trwało to cały dzień i całą noc i dalej okropnie kłuje, zwłaszcza jak zmieniam pozycję, zginam nogę. Niepokoję się bardzo po po prawej stronie mam niedrożny jajowód i wyobrażam sobie Bóg wie co, że coś się stało nie tak... macie doświadczenie z takim bólem mocnym jajnika zaraz po owulacji? Może i była owulacja z dwóch jajników, ale dlaczego z tego prawego aż tak boli?
A dzwoniłaś może do swojego lekarza, idziesz na wizytę?
Może to podwójna owulacja? Moja przyjaciółka miała taką sytuację i zaszła w ciążę z niedrożnego jajowodu, lekarz jej powiedział że to cud i że jest pewny że z tego niedrożnego była owu 🤭 a jeśli u Ciebie tak jest to może właśnie dlatego tak Cię boli, bo przez niedrożność jajeczko musi się "mocniej" przepychać?

dziewczyny, a ja przychodzę dziś do was z pytaniem odnośnie szczepień.. co o tym myślicie? Starając się o dziecko szczepić się czy nie? ostatnio gdzieś słyszałam, że powinna być przerwa 3msc od szczepienia do zajścia w ciążę , że , teraz gdzieś natknęłam się na artykuł, że można i że nawet jest to wskazane. oczywiście wiadomo, że może się nie udać przez kolejne 3cs np ale może też się udać :) Co wy o tym myślicie?

reklama
Do góry