reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Dziewczyny witajcie nowa jestem 😀 cykle równe 28 dni z zegarkiem w ręku. Po 8 latach stosowania antykoncepcji niuvering odstawiłam rok temu staramy się o dzidzię z przerwami bo miałam dwie operację.
Moje pytanie..... Owulacja w tym cyklu była dzień wcześniej niż zawszę kilka godzin po owulacji przytulanki (czuje ból podczas owulacji jeden bądź drugi jajnik dlatego znam dokładny termin) plamienia maleńkie pojawiły się po 8 daniach od przytulanek ale niespodziewanie w 14 dniu po owulacji krwawienie czy to miesiączka czy jest jeszcze nadzieja. Moje miesiączki są skąpe i teraz ciąża czy nie ciąża? Jeszcze do tego od dnia przytulanek ciągle mnie brzuch boli całe dwa tygodnie. Test negatywny wywołuje bardzo złe emocje i robić sobie nadzieję czy raczej nie?
14 dni po owulacji testy są wiarygodne. Trzymam kciuki za kolejny cykl 🙂

reklama
Dziewczyny, aplikacja premom pokazuje LH level 80 high, czy to już dużo? I czy ten test już jest pozytywny? Zrobiłam w kilku pomieszczeniach dla porównania, to moje pierwsze testy owulacyjne, które coś pokazując, zmieniłam je na domowe laboratorium, które polecała @coca 😅. Dziś 14dc. Cykle mam 28-31dni 😅

Załączniki

• IMG_20210417_192338.jpg
    IMG_20210417_192338.jpg
    237,4 KB · Wyświetleń: 101
A jeszcze mam pytanka... Czy wasze wizyty u ginekologa zaczynały się proszę przynieść badanie jakości nasienia partnera? Bo moja Pani doktor powiedziała zanim zaczniemy cię męczyć to musimy sprawdzić partnera. Czy starania o dzidzię wiąże się z braniem jakiś leków, zastrzyków ?

Dziewczyny, aplikacja premom pokazuje LH level 80 high, czy to już dużo? I czy ten test już jest pozytywny? Zrobiłam w kilku pomieszczeniach dla porównania, to moje pierwsze testy owulacyjne, które coś pokazując, zmieniłam je na domowe laboratorium, które polecała @coca 😅. Dziś 14dc. Cykle mam 28-31dni 😅
Też ich używam i zdecydowanie pozytyw :) Trzeba działać :)

Dziewczyny, niestety zostanę z Wami tutaj kolejny czas :(
We wtorek byłam na becie - wynik 32. W czwartek wynik 62. W piątek lekkie plamienie, dzisiaj plamienie i zobaczyłam skrzep w toalecie... Wynik dzisiejszej bety 32...
Przez cały ten czas bolał mnie mocno brzuch, kilka razy dziennie miałam silne bóle i skurcze. Także niestety, jak się cieszyłam, że w końcu się udało, po 9 miesiącach starań, tak szybko ta radość przeszła.
Jedyny wniosek jaki wyciągnęłam, to, że przy cyklach 41 dniowych owulacje mam między 16 a 23 dniem cyklu :(

Bardzo mi przykro. Przytulam. 😪

Zaciekawiłaś mnie bardzo. Mam PCOS i lekarz nigdy czegoś takiego mi nie proponowała. Z chęcią dowiem się też czegoś wiecej.
Wstawiam zdjęcia próbek które dostałam (gin. Dała mi ich cały worek). Może Cię zaciekawi . Patrzyłam można kupić w aptece bez recepty. :blink:

Załączniki

• IMG_20210417_205200.jpg
    IMG_20210417_205200.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 98
  • img-20210417-205219.jpg
    img-20210417-205219.jpg
    688 KB · Wyświetleń: 94
reklama
Dziewczyny, niestety zostanę z Wami tutaj kolejny czas :(
We wtorek byłam na becie - wynik 32. W czwartek wynik 62. W piątek lekkie plamienie, dzisiaj plamienie i zobaczyłam skrzep w toalecie... Wynik dzisiejszej bety 32...
Przez cały ten czas bolał mnie mocno brzuch, kilka razy dziennie miałam silne bóle i skurcze. Także niestety, jak się cieszyłam, że w końcu się udało, po 9 miesiącach starań, tak szybko ta radość przeszła.
Jedyny wniosek jaki wyciągnęłam, to, że przy cyklach 41 dniowych owulacje mam między 16 a 23 dniem cyklu :(
Strasznie mi przykro :( dokładnie miesiąc temu przechodziłam przez to samo :( mocno ściskam !

Do góry