reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

wstawiłam zdj testu kreska wręcz wiśniowa A podczas badania to ja w środku zamieniłam się w pustynię haha pierwszy raz mnie musiał ginekolog nawilzac przed badaniem
No to ja miałam wręcz bordowa, tak bardzo się różniła od kontrolnej 😁. Dziś 13 dzień cyklu i znowu test owu pozytywny 🤪. Ja chyba cały cykl będę „ płodna”. Dla mnie to oznaka, ze poprostu jest jakieś zaburzenie hormonalne. Może to tez być związane z wydarzeniami jakimiś stresującymi lub na odwrót bardzo pozytywnymi, bo nas emocjonują 🙂. Dziś mam konsultacje z gin a w piątek na usg by zobaczyć o co chodzi. Tez gdzie czytałam, ze ciagle pozytywne testy owu to jest jeden z objawów PCO, ale ręki nie dam uciąć 😁.

Załączniki

• 8209A2A5-28F1-418E-B0EB-45C4D16BEDD6.jpeg
    8209A2A5-28F1-418E-B0EB-45C4D16BEDD6.jpeg
    1,4 MB · Wyświetleń: 75
reklama
przykro mi ze kobiety musza przez takie rzeczy przechodzić 😢 tak nie powinno być. Dopóki nie poroniłam to myślałam ze takie rzeczy zdarzają się tylko od czasu do czasu a teraz wiem ze niestety dotyka bardzo dużo kobiet 😢 musimy być silne, napewno kiedyś nam się uda urodzić zdrowe bobaski :) ja czekam na ten okres jak na szpilkach i zabieramy się do działania znowu
Ja juz czekam, dostalam tabletki i zobaczymy... duzo sil wam dziewczyny, nigdy nie poddawajcie się.

Dziś jest tak piękna pogoda że mam tak dobry humor jakiego nie miałam od dawna 😁 Jakoś tak dzisiaj pozytywnie nastawiona jestem do wszystkiego, mam przeczucie że skoro jest tak pięknie to wszystko musi się udać 😊 Mogłaby taka pogoda już zostać, co prawda prognozy na najbliższe dni nie są już tak piękne ale mam nadzieję, że już niedługo wiosna zawita do nas na stałe! 🌿☀️🌸

No to u nas jeszcze słabiej, 3mln/ml, 15 mln w całości, ruchliwość też obniżona, morfologii nie miał oznaczonej, bo za mało plemników. Przede wszystkim mamy stymulacje Clostilbegyt. A poza tym:
Z suplementacji tenFertil ON (to chyba coś nowego, bo bardzo mało o nim w necie jest), wiatmina C, Larginina, Glutation, wit D, kwasy omega.
Orzechy brazylijskie, pestki dyni, słonecznika, migdały, szklanka soku pomidorowego dziennie z łyżeczką oleju lnianego, kiełki, nasiona czarnuszki, chia, więcej ryb, warzywa do każdego posiłku, wprowadzenie kasz, teraz walczę o wprwadzenie strączków... :D więcej ruchu, luźne gacie, ograniczenie alko i fastfoodów. Walka jest zacieta :D
No to widzę, że u Was dużo zmian 🙂 Mój mąż niestety nie chce iść do androloga z wynikami, w ogóle nie chce rozmawiać na ten temat. Orzechy nie smakują mu, ale je na przymus 😄 A co to clostilbegyt?
My wyniki powtarzamy na początku maja i mam nadzieję, że do tego czasu okaże się, że nie będziemy musieli 😁 Wam też tego życzę.

No to widzę, że u Was dużo zmian 🙂 Mój mąż niestety nie chce iść do androloga z wynikami, w ogóle nie chce rozmawiać na ten temat. Orzechy nie smakują mu, ale je na przymus 😄 A co to clostilbegyt?
My wyniki powtarzamy na początku maja i mam nadzieję, że do tego czasu okaże się, że nie będziemy musieli 😁 Wam też tego życzę.
Jakbym słyszała mojego męża 😂 orzechy mu nie smakują i liczy dokładnie czy napewno nie daje mu za dużo skoro i tak się już zmusza do tego 😂 o andrologu tez już nie chce słyszeć bo raz udało nam się zajść w ciąże i przecież u niego wszystko Ok 😅

Dziewczyny dzisiaj idę na mój pierwszy monitoring, jakieś rady o co pytać i na co zwrócić uwagę? 😊
Najważniejsze by przed usg zrobił dokładny wywiad, by ocenić czy na dany dzień cyklu jajniki i macica maja się dobrze 🙂. Mój gin mi zawsze mówił czy widzi śluz płodny- nawet pokazywał na ekranie gdzie go widać,jak wyglada każdy z jajników, mierzy wielkość największego pęcherzyka, oczywiście grubość endometrium i najważniejsze - dalszy plan leczenia lub postępowania - kiedy następna wizyta, jakie hormony zbadać i kiedy itd. Powodzenia !

reklama
Do góry