reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

wstawiłam zdj testu kreska wręcz wiśniowa A podczas badania to ja w środku zamieniłam się w pustynię haha pierwszy raz mnie musiał ginekolog nawilzac przed badaniem
No to ja miałam wręcz bordowa, tak bardzo się różniła od kontrolnej 😁. Dziś 13 dzień cyklu i znowu test owu pozytywny 🤪. Ja chyba cały cykl będę „ płodna”. Dla mnie to oznaka, ze poprostu jest jakieś zaburzenie hormonalne. Może to tez być związane z wydarzeniami jakimiś stresującymi lub na odwrót bardzo pozytywnymi, bo nas emocjonują 🙂. Dziś mam konsultacje z gin a w piątek na usg by zobaczyć o co chodzi. Tez gdzie czytałam, ze ciagle pozytywne testy owu to jest jeden z objawów PCO, ale ręki nie dam uciąć 😁.

Załączniki

• 8209A2A5-28F1-418E-B0EB-45C4D16BEDD6.jpeg
    8209A2A5-28F1-418E-B0EB-45C4D16BEDD6.jpeg
    1,4 MB · Wyświetleń: 70
reklama
przykro mi ze kobiety musza przez takie rzeczy przechodzić 😢 tak nie powinno być. Dopóki nie poroniłam to myślałam ze takie rzeczy zdarzają się tylko od czasu do czasu a teraz wiem ze niestety dotyka bardzo dużo kobiet 😢 musimy być silne, napewno kiedyś nam się uda urodzić zdrowe bobaski :) ja czekam na ten okres jak na szpilkach i zabieramy się do działania znowu
Ja juz czekam, dostalam tabletki i zobaczymy... duzo sil wam dziewczyny, nigdy nie poddawajcie się.

Dziś jest tak piękna pogoda że mam tak dobry humor jakiego nie miałam od dawna 😁 Jakoś tak dzisiaj pozytywnie nastawiona jestem do wszystkiego, mam przeczucie że skoro jest tak pięknie to wszystko musi się udać 😊 Mogłaby taka pogoda już zostać, co prawda prognozy na najbliższe dni nie są już tak piękne ale mam nadzieję, że już niedługo wiosna zawita do nas na stałe! 🌿☀️🌸

No to u nas jeszcze słabiej, 3mln/ml, 15 mln w całości, ruchliwość też obniżona, morfologii nie miał oznaczonej, bo za mało plemników. Przede wszystkim mamy stymulacje Clostilbegyt. A poza tym:
Z suplementacji tenFertil ON (to chyba coś nowego, bo bardzo mało o nim w necie jest), wiatmina C, Larginina, Glutation, wit D, kwasy omega.
Orzechy brazylijskie, pestki dyni, słonecznika, migdały, szklanka soku pomidorowego dziennie z łyżeczką oleju lnianego, kiełki, nasiona czarnuszki, chia, więcej ryb, warzywa do każdego posiłku, wprowadzenie kasz, teraz walczę o wprwadzenie strączków... :D więcej ruchu, luźne gacie, ograniczenie alko i fastfoodów. Walka jest zacieta :D
No to widzę, że u Was dużo zmian 🙂 Mój mąż niestety nie chce iść do androloga z wynikami, w ogóle nie chce rozmawiać na ten temat. Orzechy nie smakują mu, ale je na przymus 😄 A co to clostilbegyt?
My wyniki powtarzamy na początku maja i mam nadzieję, że do tego czasu okaże się, że nie będziemy musieli 😁 Wam też tego życzę.

No to widzę, że u Was dużo zmian 🙂 Mój mąż niestety nie chce iść do androloga z wynikami, w ogóle nie chce rozmawiać na ten temat. Orzechy nie smakują mu, ale je na przymus 😄 A co to clostilbegyt?
My wyniki powtarzamy na początku maja i mam nadzieję, że do tego czasu okaże się, że nie będziemy musieli 😁 Wam też tego życzę.
Jakbym słyszała mojego męża 😂 orzechy mu nie smakują i liczy dokładnie czy napewno nie daje mu za dużo skoro i tak się już zmusza do tego 😂 o andrologu tez już nie chce słyszeć bo raz udało nam się zajść w ciąże i przecież u niego wszystko Ok 😅

Dziewczyny dzisiaj idę na mój pierwszy monitoring, jakieś rady o co pytać i na co zwrócić uwagę? 😊
Najważniejsze by przed usg zrobił dokładny wywiad, by ocenić czy na dany dzień cyklu jajniki i macica maja się dobrze 🙂. Mój gin mi zawsze mówił czy widzi śluz płodny- nawet pokazywał na ekranie gdzie go widać,jak wyglada każdy z jajników, mierzy wielkość największego pęcherzyka, oczywiście grubość endometrium i najważniejsze - dalszy plan leczenia lub postępowania - kiedy następna wizyta, jakie hormony zbadać i kiedy itd. Powodzenia !

reklama
Do góry