reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Czuję w Tobie siostrę 😄♥️ Ostatnio jakoś odpuszczam forum, ale Twoje wpisy to tak jakby kopia mojej sytuacji i aż postanowiłam się odezwać 😁 Staramy się tak samo długo, też biorę euthyrox 25 i nawet mąż też ma słabe wyniki nasienia jak Twój, a u mnie wszystko ok 😂 I też od miesiąca dietę zmieniamy i suple bierze mój stary. Piona! 🤛
Hahaha o matko i ja sobie pisałam to wszystko i nawet nie miałam pojęcia, że ktoś tak się z tym utożsamia! :D Piona i ogromnie trzymam kciuki za Was :) W jakiś sposób to budujące, że nie jest się samej i ktoś jedzie na dokładnie tym samym wózku...

reklama
Czuję w Tobie siostrę 😄♥️ Ostatnio jakoś odpuszczam forum, ale Twoje wpisy to tak jakby kopia mojej sytuacji i aż postanowiłam się odezwać 😁 Staramy się tak samo długo, też biorę euthyrox 25 i nawet mąż też ma słabe wyniki nasienia jak Twój, a u mnie wszystko ok 😂 I też od miesiąca dietę zmieniamy i suple bierze mój stary. Piona! 🤛
A jak wyglada Wasza dieta i suplementacja? Z jakimi obniżonamy parametrami się zmagacie?

Dziewczyny mam mam w tym tygodniu jakiegoś dola. Dzisiaj mija dokładnie 2 tygodnie od poronienia i czekam cały czas na okres, wiem ze to może trwać do 8 tygodni (przynajmniej tak mówi mój gin) ale ja już nie wiem jak zapełnić ten czas 😢 chcielibyśmy wrócić do starań i znowu mieć jakiś cel i motywacje. Utknęłam w etapie gdzie koleżanki wysyłają mi zdjęcia swoich dzieciaków które dopiero co urodziły i chyba jeszcze bardziej mnie to dobija. Macie jakieś pomysły żeby ten czas szybciej zleciał ?

Ja się może trochę swoją opinia wyłamie ale leczylabym zapalenie. Nieleczone zapalenie przydatkow może mieć przykre konsekwencje, a na tym etapie nie tak łatwo zaszkodzić ewentualnej ciąży (która mogła się jeszcze nie zagnieździć nawet, jeśli w ogóle jest). Zostawić taki stan przez cały okres ciąży, jeśli jednak będzie ciąża, nieleczony to tez nienajlepszy pomysł chyba.
Nie myślałam o zostawieniu tego, a leczeniu pod kontrolą lekarza. Na pewno jest jakieś wyjście poza stwierdzeniem "no może zaszkodzić". Liczę że najpóźniej po jutrze wszystko będzie jasne. :)

Hej mam takie pytanie o badanie drożności jajowodów. Jakie są wskazania do rpzeprowadzenia takiego badania? Czy to jest jedno z 'podstawowych' badań diagnostycznych?
Ogólnie wszystko ze mną jest ok, hormony w normie (nie robiłam amh, powinnam zrobić od razu?)
Po tym jak okazało się, że Mąż ma słabe nasienie skupiliśmy się bardziej na nim.
A ja się zastanaiwam, czy mimo naprawdę dobrych wyników hormonalnych, książkowych owulacji moze być coś, co powinnam zbadać na tym etapie? Np właśnie drożność?
drożność masz sprawdzana jako pierwsze po roku jeśli badania są okej A ciąży nadal nie ma ;) chyba że udasz się do ginekologa który zajmuje się patologia ciąży lub też niemoznoscia donoszenia głównie w dużych szpitalach gibekologicznych są takie przychodnie. Oni kierują szybciej na takie badanie lub prywatnie

Hej. Miała ktoraś z was taka sytuacje, że w dzien spodziewanej miesiączki beta hcg z krwi negatywna a dokładniej 2,73. Przy czym na następny dzień dostalam jakiś plamień. Zawsze @ byl bardzo obfity a tym razem lekkie plamienia. Zrobiłam test w niedziele Bo nie podobal mi się ten okres i zobaczyłam 2 kreski. Na następny dzień poleciałam szybko na bete hcg i wynik 15 mlU/ml zadzwoniłam do ginegologa kazal zrobic przyrost bety za 2 dni i zadzwonic. Jak myślicie moze cos z tego być ? Dalej niestety plamie jest to 6 dzień plamień :(
możliwe że to płomienie implantacyjne lub masz też tak że endometrium jest okej ale owulacja wystąpiła na kilka dni przed @ stąd taki twój szok ;) czekaj za przyrostem trzymam kciuki ;)

A jak wyglada Wasza dieta i suplementacja? Z jakimi obniżonamy parametrami się zmagacie?
Dokładnie to samo poczułam, że jakoś tak lżej we dwie 😄 Mąż ma 3% prawidłowych plemników i ilość też słaba, 65 mln, 7,5 mln w 1 ml. Bierze fertilman plus, orzechy brazylijskie, Wit c, Wit d i asparaginian. Staramy się nie jeść fastfoodow, chipsów, więcej owoców. A Wy?

Hej mam takie pytanie o badanie drożności jajowodów. Jakie są wskazania do rpzeprowadzenia takiego badania? Czy to jest jedno z 'podstawowych' badań diagnostycznych?
Ogólnie wszystko ze mną jest ok, hormony w normie (nie robiłam amh, powinnam zrobić od razu?)
Po tym jak okazało się, że Mąż ma słabe nasienie skupiliśmy się bardziej na nim.
A ja się zastanaiwam, czy mimo naprawdę dobrych wyników hormonalnych, książkowych owulacji moze być coś, co powinnam zbadać na tym etapie? Np właśnie drożność?
Cześć, wczoraj miałam to badanie :) wskazaniem w moim przypadku były starania powyżej roku. Badania hormonalne również były okej. Amh myślę że powinnaś zrobić, to jednak ważne badanie. Lecz skoro masz książkowe owulacje to w sumie po co :) a Twój lekarz co ma to? Może być tak że to właśnie na mężu będzie trzeba się skupić, a z Tobą jest zupełnie okej :)

reklama
Dziewczyny mam mam w tym tygodniu jakiegoś dola. Dzisiaj mija dokładnie 2 tygodnie od poronienia i czekam cały czas na okres, wiem ze to może trwać do 8 tygodni (przynajmniej tak mówi mój gin) ale ja już nie wiem jak zapełnić ten czas [emoji22] chcielibyśmy wrócić do starań i znowu mieć jakiś cel i motywacje. Utknęłam w etapie gdzie koleżanki wysyłają mi zdjęcia swoich dzieciaków które dopiero co urodziły i chyba jeszcze bardziej mnie to dobija. Macie jakieś pomysły żeby ten czas szybciej zleciał ?
Współczuje tak niewrażliwych koleżanek. Żeby Ci czas szybciej zleciał musisz się czyms zając [emoji2368] po prostu.

Wysyp trądziku... w której fazie cyklu Wam towarzyszy... jestem tydzień przed @. Domyślam się że nie zwiastuje to ciąży ?
Napewno nie zwiastuje ciąży.

Nie myślałam o zostawieniu tego, a leczeniu pod kontrolą lekarza. Na pewno jest jakieś wyjście poza stwierdzeniem "no może zaszkodzić". Liczę że najpóźniej po jutrze wszystko będzie jasne. :)
No ale dostałaś leki od lekarza, żeby się leczyć pod jego opieką i nie leczysz [emoji6] nie wiem czy życzyć Ci teraz braku ciąży żebyś szybko rozpoczęła leczenie, czy odwrotnie, ciąży i jak najmniejszych problemów związanych z leczeniem.

możliwe że to płomienie implantacyjne lub masz też tak że endometrium jest okej ale owulacja wystąpiła na kilka dni przed @ stąd taki twój szok ;) czekaj za przyrostem trzymam kciuki ;)
Plamienie implantacyjne nie trwa tydzień [emoji6] a owulacja nie występuje kilka dni przed @, a jeśli wystąpi, to ciąży z tego nie będzie, macica zacznie się złuszczać zanim się zarodek zagniezdzi, co u koleżanki nie ma miejsca, bo beta wychodzi pozytywna, wiec do zagnieżdżenia zdążyło dojść. Pytanie czy plamienia związane są z niskim progesteronem czy nieprzyjęciem zarodka, ale następna beta już pewnie wiele wyjaśni, w zasadzie moznaby przy okazji bety zbadać proga. Gdyby sytuacja dotyczyła mnie chciałabym wierzyć, ze to tylko progesteron i dopóki nie będzie prawidłowo oznaczonego przyrostu na tym bym się skupiła.

Ostatnia edycja:
Do góry