reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Ja już tarczyce i inne możliwości weryfikowalam, wszystko spoko. Ewidentnie coś u mnie nie halo z progiem, skoro luteina rozwiązuje problem a plamienia są zawsze po owu. Nawet zwykle na wykresach temp miałam skokowy wzrost, wiec wszystko mi się układało w całość, ale w tym cyklu miałam taki piękny skok a i tak od razu po zaczęłam plamić, wiec zaburzyło mi to pogląd [emoji23] nie badam proga skoro jestem na luteinie, ale obstawiam, ze może powinien być u mnie wyższy niż jest po prostu, albo za bardzo skacze w górę i w dół [emoji2368]
No tak wiadomo jak luteinę się bierze to średnio badać proga. ;) Powątpiewam żeby u mnie zaskoczyło w tym cyklu więc na zaplanowanej wizycie będę ciekawa co zleci mi doktorek, lipa tylko, że idę do po prostu ginekologa bo wcześniej miałam gin-endo ale zawiodłam się na nim bardzo. Ale tak czy siak planuje odwiedzić klinikę jakoś latem i tego super lekarza od zadań specjalnych. 😂

reklama
No tak wiadomo jak luteinę się bierze to średnio badać proga. ;) Powątpiewam żeby u mnie zaskoczyło w tym cyklu więc na zaplanowanej wizycie będę ciekawa co zleci mi doktorek, lipa tylko, że idę do po prostu ginekologa bo wcześniej miałam gin-endo ale zawiodłam się na nim bardzo. Ale tak czy siak planuje odwiedzić klinikę jakoś latem i tego super lekarza od zadań specjalnych. [emoji23]

Do takiego speca to pewnie kolejki długie, zapisuj się odpowiednio wcześnie, żeby Cię nie wykiwali [emoji13] czemu miałoby nie zaskoczyć? Rozumiem, ze przy takich problemach to może podejście jest inne, ale jeśli owu była i seks był to wszystko się może zdarzyć [emoji16] choć ja w ten cykl u siebie tez nie wierze [emoji2368]

Do takiego speca to pewnie kolejki długie, zapisuj się odpowiednio wcześnie, żeby Cię nie wykiwali [emoji13] czemu miałoby nie zaskoczyć? Rozumiem, ze przy takich problemach to może podejście jest inne, ale jeśli owu była i seks był to wszystko się może zdarzyć [emoji16] choć ja w ten cykl u siebie tez nie wierze [emoji2368]
Tak jak wspominałam, zajście w ciążę to nie jest u nas jakiś dramat, moje ciąże :
08.2014 ciąża biochemiczna
02.2015 ciąża pozamaciczna jajowodowa
10.2018 poronienie 6tc
05.2019 ciąża biochemiczna
04.2020 poronienie 6/7tc

A co do tego specjalisty to nie ma dużych kolejek, max 4 tygodnie a średnio 2 tygodnie. :) bo już dzwoniłam się zorientować. :)

A procentowe wyniki np. prawidłowych plemników i inne? Jakość nasienia można w sumie podniesc doetą, suplementacja, a jeśli wynik jest bardzo zły, to warto iść do androloga, może jakiś stan zapalny po prostu jest [emoji3526] a jakie badania z krwi robiliście?

Trzymam kciuki żeby jednak jeden silny wybraniec dokonał dzieła [emoji16]

Najdziwniejsze jest to ze mam sporo śluzu jak białko kurze i kłuje mnie dość mocno po lewej stronie na dole wiec podejrzewam ze to jajnik a test owu negatywny ..

U mnie tak to wygląda. Nie miałam już robić tych testów bo byłam przekonana, że już jestem po owu, ale tak właśnie dosyć mocno mnie bolał ten brzuch i w apogeum bólu zrobiłam i o. Dzisiaj już nie boli i zastanawiałam się czy może być tak, że owulacja jest odrazu po pozytywnym teście u mnie 😄
Pozytyw był już 14dc, LH może się utrzymywać na wysokim poziomie jakiś czas. Najlepiej współżyć w czasie po pozytywnym teście bo są duże szanse na poczęcie, ale pewnie to już wiesz😉 kciuki za starania 🤞

Najdziwniejsze jest to ze mam sporo śluzu jak białko kurze i kłuje mnie dość mocno po lewej stronie na dole wiec podejrzewam ze to jajnik a test owu negatywny ..

Robiłaś wcześniej testy owulacyjne? Wychodziły Ci pozytywne? Śluz i kłucie może wystąpić tez przed owulacja jeszcze.

reklama
A procentowe wyniki np. prawidłowych plemników i inne? Jakość nasienia można w sumie podniesc doetą, suplementacja, a jeśli wynik jest bardzo zły, to warto iść do androloga, może jakiś stan zapalny po prostu jest [emoji3526] a jakie badania z krwi robiliście?

Trzymam kciuki żeby jednak jeden silny wybraniec dokonał dzieła [emoji16]
Ze względu na małą ilość- 3 mln plemników - nie zrobiono morfologii. Jesteśmy u androloga, na wyniki dopiero czekamy. Kolejna wizyta 31.03..
Dzięki, wsparcie energetyczne pomaga :)

Do góry