reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

reklama
Ehh, juz mnie to powoli wkurza. Dzis 15dc. W okolicach 12dc pojawił się sluz, jeszcze nie typowo plodny, ale szło w tym kierunku. Dzis juz susza. Delikatne pobolewabie jajnikow. Zaczęłam przygodę z testami owulacyjnymi, ale wychodzą negatywne. 😐

Witam, pozdrawiam wszystkie Staraczki ☺️ przedstawię krótko moje pytanie, dzień po owulacji wystąpiła u mnie tkliwości brodawek, przy ucisku z prawe wydobywała się kropelka mętnego płynu, po dwóch dniach wszystko ustąpiło.. czy ktoś miał podobnie? Co to oznacza?

Hej dziewczyny! Wracam do was z nowymi nadziejami i możliwościami 😊
Po zabiegu i usunięciu pustego jaja płodowego w styczniu, dostałam zielone światło na kolejną ciążę więc przechodzę do działania🙂
W poniedziałek na wizycie pęcherzyk owulacyjny miał 17mm więc owulacja już była lub lada moment będzie. O pierwsza ciążę staraliśmy się 4 cykle, Mam nadzieję że teraz szybciej pójdzie.

Cześć dziewczyny miłego dnia dla Was 💛 Jak się czujecie? Który dc? Ja 4dc i już nie mogę się doczekać dzisiejszej wizyty u ginekologa, mam poczucie, że w końcu coś robię a nie stoję w miejscu 😊 oby mi tylko przepisała jakieś tabletki, które pozwolą mi unormować prolaktynę i coś na PCOS (jeśli faktycznie stwierdzi, że mam)

Ehh, juz mnie to powoli wkurza. Dzis 15dc. W okolicach 12dc pojawił się sluz, jeszcze nie typowo plodny, ale szło w tym kierunku. Dzis juz susza. Delikatne pobolewabie jajnikow. Zaczęłam przygodę z testami owulacyjnymi, ale wychodzą negatywne. 😐
Mimo że mam cykle 28-30 to pozytywny test owu pojawia się ok 11dc ;)

Cześć dziewczyny :) do tej pory tylko tu zaglądam i postanowiłam się z Wami przywitać
;) Mam za sobą jedną CB, ktora nastąpiła w lutym. Dziś mój 18 dc. Według kalendarza owu byla 21.03, wykonałam 3 testy i akurat 21 miałam najmocniejszą kreskę. Szykuje się na testowanie na 04.04. Zastanawiam się, czy jest sens sprawdzać progesteron w 21dc i wydawać kasę. Póki co wykonałam morfologie,tsh,ft3 i ft4 i wyniki wydają się być w normie. Czy któraś z Was także szykuje się na testowanie na początku kwietnia? :)

Cześć dziewczyny :) do tej pory tylko tu zaglądam i postanowiłam się z Wami przywitać
;) Mam za sobą jedną CB, ktora nastąpiła w lutym. Dziś mój 18 dc. Według kalendarza owu byla 21.03, wykonałam 3 testy i akurat 21 miałam najmocniejszą kreskę. Szykuje się na testowanie na 04.04. Zastanawiam się, czy jest sens sprawdzać progesteron w 21dc i wydawać kasę. Póki co wykonałam morfologie,tsh,ft3 i ft4 i wyniki wydają się być w normie. Czy któraś z Was także szykuje się na testowanie na początku kwietnia? :)

Progesteron pozwoli Ci zweryfikować czy do tej owulacji doszło. Decyzja należy do Ciebie, czy chcesz to sprawdzić [emoji6]

reklama
Ehh, juz mnie to powoli wkurza. Dzis 15dc. W okolicach 12dc pojawił się sluz, jeszcze nie typowo plodny, ale szło w tym kierunku. Dzis juz susza. Delikatne pobolewabie jajnikow. Zaczęłam przygodę z testami owulacyjnymi, ale wychodzą negatywne. [emoji52]

Kiedy zaczęłaś robić testy owu? Może zaczęłaś zbyt późno? Niemniej, regularne stosunki i się wstrzelisz w okres płodny tak czy siak [emoji6]

Do góry