reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Ja właśnie od dzisiaj biorę euthyrox 50 i tak się zastanawiam: czy można robić tak, że ustawię sobie budzik godzinę przed tym, jak normalnie wstaję, wtedy wezmę tabletkę i pójdę dalej spać? 😅 Nie wyobrażam sobie nie wypić szklanki wody tuż po przebudzeniu, no i też często rano jestem mega głodna, więc dla mnie to lepsze rozwiązanie. Chyba nie ma z tym problemu, prawda?
Też tak robię często, że się przebudzam, biorę i idę dalej spać :)

reklama
Ja właśnie od dzisiaj biorę euthyrox 50 i tak się zastanawiam: czy można robić tak, że ustawię sobie budzik godzinę przed tym, jak normalnie wstaję, wtedy wezmę tabletkę i pójdę dalej spać? 😅 Nie wyobrażam sobie nie wypić szklanki wody tuż po przebudzeniu, no i też często rano jestem mega głodna, więc dla mnie to lepsze rozwiązanie. Chyba nie ma z tym problemu, prawda?
Oczywiście, że nie ma problemu 🙂

Tabletkę bierz na czczo i popijaj wodą przegotowaną. Najlepiej 1h przed śniadaniem. Z kawą lepiej poczekać 3-4 h po przyjęciu tabletki. Często się zdarza że lek się słabo wchłania właśnie przez to że za szybko coś jemy albo pijemy. Ft 4 masz na dolnej granicy a powinno być chociaż w połowie. Najwyżej dostaniesz trochę wyższą dawkę. Ja np biorę letrox 100 więc dużo więcej niż ty
Biore na czczo,popijam małą ilością wody a kawy wogole nie pije bo nie lubię....wiec chyba dobrze je bralam no trudno jutro zadz do lekarza zapisze sie zobaczę co powie....

Niektóre dziewczyny w 12-14dc maja owulacje wiec LH maja wystrzelone w kosmos. Wyniki zupełnie niemiarodajne jeśli chodzi o ocenę stosunku tych hormonów w takim wypadku [emoji6] na jakiej wiec podstawie Twoja ginekolog diagnozuje PCOS? Bo u mnie najpierw usg, jeśli coś niepokoi - hormony. Pytam z ciekawości, czy są jakieś inne metody diagnostyczne [emoji13]
Wtedy akurat był to tydzień przed owulacją bo mi się opóźniła 😒 Chodzi o to że ja myslalam, że to objaw PCOS, ale ginekolog powiedziała widząc wyniki że jeśli nie mam jakiś innych objawów a jajniki są w porządku, to wszystko powinno być ok i już tam bardzo nie patrzy się na ten stosunek. 🙂

Wtedy akurat był to tydzień przed owulacją bo mi się opóźniła [emoji19] Chodzi o to że ja myslalam, że to objaw PCOS, ale ginekolog powiedziała widząc wyniki że jeśli nie mam jakiś innych objawów a jajniki są w porządku, to wszystko powinno być ok i już tam bardzo nie patrzy się na ten stosunek. [emoji846]

Myśle ze badanie wykonane w odpowiednim czasie czyli 3-5dc i wtedy porównanie tych wartości wyszłoby Ci w normie [emoji6] skoro jajniki nie budzą żadnych zastrzeżeń [emoji13] niemniej zestawianie tych wartości wykonanych później w trakcie cyklu nie ma sensu diagnostycznego już chyba [emoji6]

W czwartek idę na monitoring, zobaczymy czy Aromek coś dał, obawiam się, że nie bo testy owu negatywne i śluz nie wygląda na płodny.
Czuję się zupełnie normalnie, w dniach przyjmowania tego leku miałam wyjątkowo tłusta cerę, a tak to bez zmian:D
Eee to luz- moja cera odkąd nie biorę tabletek anty jest gorsza niż u niejednej nastolatki, więc dodatkowe sebum juz I tak nie pogorszy zbytnio mojej facjatki 😅😂😂😂

reklama
ale powiem jeszcze, że mimo, że był w sikanym teście to nie wyszedł na becie bo oczywiście na nią pobiegłam. Teraz mam też zrobić betę żeby było wiarygodnie i lekarka powiedziała, że po 10 dniach od owu, czyli u mnie to wychodzi po 13 dniach od zastrzyku
a wiesz może czy jest jakaś granica jaka pokazuje się przy zastrzyku przy badaniu hcg?

Do góry