reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Hej dziewczyny miała któraś aż tak niskie fsh i lh... FSH 1.43 LH 0.79. Nie mam pojęcia co to może oznaczać a konsultacja u gina dopiero za tydzień 🤦🏻‍♀️A tak Po za ty
jak tam dziewczyny wasz dzień ? ;) jak samopoczucie u mnie dzisiaj chociaż słonecznie, testowanie wypada na 01.04

reklama
Cześć, u mnie dzisiaj 15dc. Wczoraj myślałam, że jestem po owulacji ale, że cały dzień bolało mnie podbrzusze, jajniki to zrobiłam jeszcze jeden test owulacyjny i wyszedł już pozytywny, bez cienia wątpliwości. ( to pulsowanie LH mega mnie zmyliło bo moje testy owu położone koło siebie wyglądały jak zebra. Ciemny, jasny, ciemny jasny. To myślałam, ze gdzieś już była owu, coś tam zakuło w jajniku to tym bardziej. ) 13dc jeszcze był negatywny, 14 dopiero po takim mocniejszym bólu pokazała się gruba druga krecha. No i zastanawiam się jak to jest... bo po teście pozytywnym owu ma być po Ok 24h ? A mi dopiero po bólu owulacyjnym wychodzi pozytywny czyli w momencie pęknięcia pęcherzyka ? Czy ból owulcyjny może być taki przepowiadający jakby i dopiero później następuje pęknięcie ?

Dziewczyny, a co to znaczy jak FSH i LH nie są równe?
Ja mam LH 5.05 a FSH 8.38
Co to może znaczyć, lekarz nic mi o tym nie mówił :/
IMG_6623.jpg

Przy 0,6 nie jest jeszcze tragicznie, ale myśle ze warto o tym podyskutować z lekarzem.

Testowanie zaczęłam 12dc, bo tak akurat przyszły testy. I od wtedy negatyw bez żadnych zludzen [emoji4]
A swoją drogą odkąd oficjalnie zaczęliśmy się starać. To jakby przyjrzeć się moim cyklom to kalejdoskop przypadków i zdarzen, każdy inny [emoji38]
Może już byłaś po owu [emoji6] a może u Ciebie testy się nie sprawdza.

Hej dziewczyny miała któraś aż tak niskie fsh i lh... FSH 1.43 LH 0.79. Nie mam pojęcia co to może oznaczać a konsultacja u gina dopiero za tydzień [emoji2358]A tak Po za ty
jak tam dziewczyny wasz dzień ? ;) jak samopoczucie u mnie dzisiaj chociaż słonecznie, testowanie wypada na 01.04
W którym dniu cyklu robione badanie? Estradiol do tego robiłaś? Niskie wartości tych hormonów mogą wskazywać na jakaś niewydolność podwzgórza lub przysadki lub inne. Napewno trzeba skonsultować z lekarzem jeśli jest dużo poniżej normy.

3.850 mialam, płakać mi sie dzis chce caly dzien a te wyniki jeszcze bardziej to poglebily i wogole masakra jakaś 😪
Jej Marcysia66, ja tez miałam podobna przygodę z TSH. U mnie zadziałało dopiero jak robiłam większy odstęp id tabletki do śniadania. Dla mnie 30 min było za mało. jak zrobiłam odstęp 1,5 h to ładnie z ok 4,3 spadło do 1,3 w przeciągu 1 miesiąca. Głowa do góry !

Zobacz załącznik 1251834

Przy 0,6 nie jest jeszcze tragicznie, ale myśle ze warto o tym podyskutować z lekarzem.

Może już byłaś po owu [emoji6] a może u Ciebie testy się nie sprawdza.

W którym dniu cyklu robione badanie? Estradiol do tego robiłaś? Niskie wartości tych hormonów mogą wskazywać na jakaś niewydolność podwzgórza lub przysadki lub inne. Napewno trzeba skonsultować z lekarzem jeśli jest dużo poniżej normy.
Estriadolu jeszcze nie robilam za tydzień Mam konsultacje to może Pani gin zleci tez estriadol te badanie było robione w 4dc... No to czekamy na konsultacje i zobaczymy ale coś napewno jest nie tak 🤦🏻‍♀️

Estriadolu jeszcze nie robilam za tydzień Mam konsultacje to może Pani gin zleci tez estriadol te badanie było robione w 4dc... No to czekamy na konsultacje i zobaczymy ale coś napewno jest nie tak [emoji2358]

Dobrze było razem z tymi hormonami robić estradiol, bo on ma ujemne sprzężenie z LH albo FSH, nie pamietam. Nie wiem jakiego masz gina ale jak skąpo przekazuje informacje to śmiało pozapisuj sobie pytania, które Ci sie nasuną na myśl bo na bank o czyms zapomnisz [emoji6]

Witajcie.
proszę o Waszą interpretację. PCOS chyba się potwierdził. Mam 28 lat. Wracam do leku na prolaktynę i chyba eutyrox 50 już nie wystarcza :((

Estradiol 27,60 pg/ml
FSH 5,44 mIU/ml
LH 12,10 mIU/ml
AMH 7,710 ng/ml
Prolaktyna 56,60 ng/ml 4,79 - 23,3
Testosteron 51,40 ng/dl 8,4 - 48,1

reklama
Cześć dziewczyny miłego dnia dla Was 💛 Jak się czujecie? Który dc? Ja 4dc i już nie mogę się doczekać dzisiejszej wizyty u ginekologa, mam poczucie, że w końcu coś robię a nie stoję w miejscu 😊 oby mi tylko przepisała jakieś tabletki, które pozwolą mi unormować prolaktynę i coś na PCOS (jeśli faktycznie stwierdzi, że mam)
Ja dzisiaj 30dc i czuję się cały czas nie najlepiej, cały czas mnie boli podbrzusze, mam uderzenia gorąca, jestem rozdrażniona, także typowy pms 🥴 w 2 dni temu odstawiłam progesteron i czekam na @... Mogłaby już przyjść i z głowy 🙄

Do góry