Średnio myślałam ze szybko zajdę w ciąże przed ślubem zaczęłam łykać suple kilka miesięcy przed staraniami przygotowywać się mentalnie i wgl no i trochę czuje się jakbym uderzyła głowa w ceglany mur, nie mam przyczyny niepłodności na papierze dotychczasowe badania wszystkie ok wiec trochę psychicznie źle mi z tym. Fizycznie wszystko jest ok. Zobaczymy po testach w tym miesiącu. A ty jak ?Jak się czujesz? Psychicznie i fizycznie?
reklama
paula.
Fanka BB :)
Tez tak myślałam moj gin ciagle mi mówi ze standardowe starania trwają Ok 8-9 miesięcy a dopiero po roku trzeba zacząć się martwić bądź badać. Ale wiem co czujesz bo tez miałam wszystko inaczej zaplanowane, ślub i odrazu ciąża. Narazie po 7 miesiącach mam na koncie ciąże ale z poronieniem. Najważniejsze to się nie poddawać i próbowaćŚrednio myślałam ze szybko zajdę w ciąże przed ślubem zaczęłam łykać suple kilka miesięcy przed staraniami przygotowywać się mentalnie i wgl no i trochę czuje się jakbym uderzyła głowa w ceglany mur, nie mam przyczyny niepłodności na papierze dotychczasowe badania wszystkie ok wiec trochę psychicznie źle mi z tym. Fizycznie wszystko jest ok. Zobaczymy po testach w tym miesiącu. A ty jak ?
Gryfin
Też myślałam, że zajście w ciąże to nic takiego, że wystarczy się nie zabezpieczać i w 1 albo 2 cyklu będę już w ciąży Jak już się pozbierałam z podłogi to wtedy do mnie doszło, że mogę jeszcze długo poczekać na tą moją upragnioną ciążę Ten cykl zaczynam z bardzo pozytywnym nastawieniem, ale nie każdy taki jest, wiadomo najgorsze są ostatnie dni cyklu i biel bieli na testach ciążowych... I tak w kółko, rollercoster emocjiŚrednio myślałam ze szybko zajdę w ciąże przed ślubem zaczęłam łykać suple kilka miesięcy przed staraniami przygotowywać się mentalnie i wgl no i trochę czuje się jakbym uderzyła głowa w ceglany mur, nie mam przyczyny niepłodności na papierze dotychczasowe badania wszystkie ok wiec trochę psychicznie źle mi z tym. Fizycznie wszystko jest ok. Zobaczymy po testach w tym miesiącu. A ty jak ?
KasiaKatarina
coca
Może jest go więcej w środku? Może mniej płynów spożywasz? Niektórym (np. mi) śluz płodny pojawia się tuż tuż przed owu i to bardziej wewnątrz niż na zewnątrz, myślałam ze jestem bezsluzowa dopóki gin sam sobie nie zerknął [emoji16] olej z wiesiołka może pomoc.Dziewczyny dziś jest mój 9dc i zero śluzu myślicie ze jeśli śluzu nie ma to owulacji nie będzie ? Dodam ze w poprzednim cyklu śluz był
Niektórym dziewczynom LH skacze nagle do pozytywu, innym ciemnieje przez kilka dni, musisz sprawdzić na sobie samej jak będzie u Ciebie. Jakich testów używasz? Zaleca się nie oddawać moczu jakiś czas i nie pic płynów (mogą rozrzedzić mocz).zaczęłam robić testy owulacyjne ale jestem kompletnie zielona w tym temacie ale robię zazwyczaj koło 11 rano i czytałam żeby nie robić ich z porannego moczu wiec robię już po kilku razach skorzystania z toalety No i na razie bladzioch w sensie tej drugiej kreseczki praktycznie wgl nie widać wiec nic nie wskazuje na to ze owulacja przybywa
Ale nie ma się czym przejmować. U zdrowych kobiet może wystąpić cykl bezowulacyjny i jest to norma. Owu się może przesunąć (a razem za tym cykl wydłużyć lub skrócić) z różnych, nawet błahych przyczyn. Mi tez się zdarzały cykle 24dniowe przy zwykle 29-31dniowych. Jeśli uprawiacie seks co 2 dni to nawet jak przeoczysz peak na teście będzie dobrze i przy odrobinie szczęścia zakończy się to ciąża. Plemniki w organizmie kobiety mogą żyć do 5 dni, wiec spokojnie. Nic się nie martw. Przy 29-30 dniowych cyklach równie dobrze możesz mieć owu w 18dc (krótsza faza lutealna) wiec jeszcze może jest czas.No ale ostatnio cykl trwał 25 dni i temu się trochę martwię i tak z partnerem robimy to co 2dni w razie w No ale myśl w głowie siedzi
U mnie dzis 2dc, brzuch mnie boli jakos dziwnie w bliznie po cc. Bede u gina to powiem o wszystkich obawach. Niestety mialam miec dzis wizyte, bo bym byla w polowie cyklu ale @ przyszla tak spozniona ze musialam wizyte przelozyc, znowu teraz czekac
Gryfin
Mam dokładnie to samo, ale ja idę do gina w środę to będzie 4dc też bym byla w polowie cyklu i miałam mieć monitoring a tu klopsU mnie dzis 2dc, brzuch mnie boli jakos dziwnie w bliznie po cc. Bede u gina to powiem o wszystkich obawach. Niestety mialam miec dzis wizyte, bo bym byla w polowie cyklu ale @ przyszla tak spozniona ze musialam wizyte przelozyc, znowu teraz czekac
X
Xwawelx
Gość
Ja robilam kiedys po południu, blizej 17. Od 10 dc. I akurat 14/15 byla owu.pierwszy raz je testuje na razie nic ale dodam ze jestem zielona w tym temacie tyle wiem ze nie można ich robić z porannego moczu wiec tego nie robię moje cykle są 29-30 choć ostatni był 25 dniowy i martwię się bo w tamtym cyklu miałam dużo śluzu jak białko w tym nic
X
Xwawelx
Gość
Hmmmm staramy sie od sierpnia, takze 7 cykli bylo, teraz po poronieniu bede sie starac 1 cykl.To jest mój 9 cykl, a Ty?
reklama
paula.
To dokładnie tak jak u mnieHmmmm staramy sie od sierpnia, takze 7 cykli bylo, teraz po poronieniu bede sie starac 1 cykl.
mam dzieje ze się uda!
Podziel się: