reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Dziewczyny pytanie nie na temat, ale co można kupić siostrzenicy i siostrzeńcowi na Zajączka? Nie chce tylko samych słodyczy dawać a żeby kupić kolejną zabawkę, którą rzucą w kat po 5 minutach to bezsensu 🤷🏻‍♀️ Wiek 5+ Młoda lubi łamigłówki, dobble etc. A Młody ma fazę teraz na dinozaury 😁 Znacie może jakiś fajne sklepy internetowe z ciekawymi zabawkami?

reklama
Dziewczyny pytanie nie na temat, ale co można kupić siostrzenicy i siostrzeńcowi na Zajączka? Nie chce tylko samych słodyczy dawać a żeby kupić kolejną zabawkę, którą rzucą w kat po 5 minutach to bezsensu 🤷🏻‍♀️ Wiek 5+ Młoda lubi łamigłówki, dobble etc. A Młody ma fazę teraz na dinozaury 😁 Znacie może jakiś fajne sklepy internetowe z ciekawymi zabawkami?
Może gry typu memory pamięciówka?

Polecam grę „Wirusy”, bardzo na czasie 🤣 A tak całkiem na poważnie rewelacyjna jest, gramy w nią całą rodzinką. Wg producenta niby jest od 8 lat ale jest tak prosta że mój 5-letni chrześniak ciągle chcę w nią grać i na prawdę dobrze mu idzie :D Ja dzieciakom na Zajączka zazwyczaj kupuję tak coś do 30 zł i staram się znaleźć coś kreatywnego typu jakieś tworzenie własnych magnesów (w zestawie są zazwyczaj wtedy magnesiki, gipsowe figurki lub obrazki, farbki i klej). Teraz kupiłam im zestawy 5 jajeczek gipsowych z farbkami :)

Jest takie coś jak dokonywanie szczątków dinozaura, plastikowe elementy ukryte w bryle takiego jakby piasku, całkiem fajne to jest dla dziecka które lubi dinozaury 😁 potem z tych "kości" można całego dinozaura złożyć, no raptora albo t-rexa 😁

Edit: odkopywanie oczywiście miałam na myśli 🙈🤣

Polecam grę „Wirusy”, bardzo na czasie 🤣 A tak całkiem na poważnie rewelacyjna jest, gramy w nią całą rodzinką. Wg producenta niby jest od 8 lat ale jest tak prosta że mój 5-letni chrześniak ciągle chcę w nią grać i na prawdę dobrze mu idzie :D Ja dzieciakom na Zajączka zazwyczaj kupuję tak coś do 30 zł i staram się znaleźć coś kreatywnego typu jakieś tworzenie własnych magnesów (w zestawie są zazwyczaj wtedy magnesiki, gipsowe figurki lub obrazki, farbki i klej). Teraz kupiłam im zestawy 5 jajeczek gipsowych z farbkami :)
My uwielbiamy planszówki i gry karciane muszę zobaczyć tę grę 😁💛

Jest takie coś jak dokonywanie szczątków dinozaura, plastikowe elementy ukryte w bryle takiego jakby piasku, całkiem fajne to jest dla dziecka które lubi dinozaury 😁 potem z tych "kości" można całego dinozaura złożyć, no raptora albo t-rexa 😁
takemymoney (1).jpg

No co Ty?! Muszę to obczaić 😁 Te zakopane dinozaury mogą mi dać miano najlepszej ciotki ever 😅😏

Edit: odkopywanie oczywiście miałam na myśli 🙈🤣

Też o tym słyszałam, ale zanim się zebrałam do kupienia to chrześniakowi odwidziały się dinozaury 🤣

My uwielbiamy planszówki i gry karciane muszę zobaczyć tę grę 😁💛

Dostałam ją rok temu od przyjaciółki, dorośli ludzie a siedzieliśmy dłuższy czas i graliśmy 😅 Z planszówek polecam jeszcze Party Time - idealna gra na jakieś spotkanie, Wsiąść do pociągu - można się wkręcić :D, Kolejkę czyli powrót do czasów PRL-u, Cluedo (ale w wersji karcianej a nie planszowej) - coś dla lubiących bawić się w detektywa, bardzo wymagające skupienia i myślenia. A no i Monopoly Deal (wersja karciana) - jak nie przepadam za normalną wersją Monopoly tak w tą mogłabym grać non stop, zwykła wersja ciągnie się w nieskończoność a tu 15 minut i po rozgrywce (albo i szybciej jak komuś trafią się dobre karty :D ) 🙂

reklama
Do góry