reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Dziewczyny pytanie nie na temat, ale co można kupić siostrzenicy i siostrzeńcowi na Zajączka? Nie chce tylko samych słodyczy dawać a żeby kupić kolejną zabawkę, którą rzucą w kat po 5 minutach to bezsensu 🤷🏻‍♀️ Wiek 5+ Młoda lubi łamigłówki, dobble etc. A Młody ma fazę teraz na dinozaury 😁 Znacie może jakiś fajne sklepy internetowe z ciekawymi zabawkami?

reklama
Dziewczyny pytanie nie na temat, ale co można kupić siostrzenicy i siostrzeńcowi na Zajączka? Nie chce tylko samych słodyczy dawać a żeby kupić kolejną zabawkę, którą rzucą w kat po 5 minutach to bezsensu 🤷🏻‍♀️ Wiek 5+ Młoda lubi łamigłówki, dobble etc. A Młody ma fazę teraz na dinozaury 😁 Znacie może jakiś fajne sklepy internetowe z ciekawymi zabawkami?
Może gry typu memory pamięciówka?

Polecam grę „Wirusy”, bardzo na czasie 🤣 A tak całkiem na poważnie rewelacyjna jest, gramy w nią całą rodzinką. Wg producenta niby jest od 8 lat ale jest tak prosta że mój 5-letni chrześniak ciągle chcę w nią grać i na prawdę dobrze mu idzie :D Ja dzieciakom na Zajączka zazwyczaj kupuję tak coś do 30 zł i staram się znaleźć coś kreatywnego typu jakieś tworzenie własnych magnesów (w zestawie są zazwyczaj wtedy magnesiki, gipsowe figurki lub obrazki, farbki i klej). Teraz kupiłam im zestawy 5 jajeczek gipsowych z farbkami :)

Jest takie coś jak dokonywanie szczątków dinozaura, plastikowe elementy ukryte w bryle takiego jakby piasku, całkiem fajne to jest dla dziecka które lubi dinozaury 😁 potem z tych "kości" można całego dinozaura złożyć, no raptora albo t-rexa 😁

Edit: odkopywanie oczywiście miałam na myśli 🙈🤣

Polecam grę „Wirusy”, bardzo na czasie 🤣 A tak całkiem na poważnie rewelacyjna jest, gramy w nią całą rodzinką. Wg producenta niby jest od 8 lat ale jest tak prosta że mój 5-letni chrześniak ciągle chcę w nią grać i na prawdę dobrze mu idzie :D Ja dzieciakom na Zajączka zazwyczaj kupuję tak coś do 30 zł i staram się znaleźć coś kreatywnego typu jakieś tworzenie własnych magnesów (w zestawie są zazwyczaj wtedy magnesiki, gipsowe figurki lub obrazki, farbki i klej). Teraz kupiłam im zestawy 5 jajeczek gipsowych z farbkami :)
My uwielbiamy planszówki i gry karciane muszę zobaczyć tę grę 😁💛

Jest takie coś jak dokonywanie szczątków dinozaura, plastikowe elementy ukryte w bryle takiego jakby piasku, całkiem fajne to jest dla dziecka które lubi dinozaury 😁 potem z tych "kości" można całego dinozaura złożyć, no raptora albo t-rexa 😁
takemymoney (1).jpg

No co Ty?! Muszę to obczaić 😁 Te zakopane dinozaury mogą mi dać miano najlepszej ciotki ever 😅😏

Edit: odkopywanie oczywiście miałam na myśli 🙈🤣

Też o tym słyszałam, ale zanim się zebrałam do kupienia to chrześniakowi odwidziały się dinozaury 🤣

My uwielbiamy planszówki i gry karciane muszę zobaczyć tę grę 😁💛

Dostałam ją rok temu od przyjaciółki, dorośli ludzie a siedzieliśmy dłuższy czas i graliśmy 😅 Z planszówek polecam jeszcze Party Time - idealna gra na jakieś spotkanie, Wsiąść do pociągu - można się wkręcić :D, Kolejkę czyli powrót do czasów PRL-u, Cluedo (ale w wersji karcianej a nie planszowej) - coś dla lubiących bawić się w detektywa, bardzo wymagające skupienia i myślenia. A no i Monopoly Deal (wersja karciana) - jak nie przepadam za normalną wersją Monopoly tak w tą mogłabym grać non stop, zwykła wersja ciągnie się w nieskończoność a tu 15 minut i po rozgrywce (albo i szybciej jak komuś trafią się dobre karty :D ) 🙂

reklama
Do góry