reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

I w nocy też od razu bez pampersa?? Mój to tak sika w nocy, że by z łóżeczka chyba wypłynął.... [emoji2356][emoji85][emoji2356][emoji85][emoji1787][emoji1787][emoji1787]
U nas to samo [emoji85] w nocy przebieram Pampa bo napęczniały tak że patrz i nie dotykaj, a nad ranem to samo+ często zmiana pościeli [emoji33]. I nie piję jakoś dużo. Na noc ok 30-20:30 butla z mlekiem i ok 3 w nocy kolejną ale mniejsza.

reklama
My ani nie odpieluchowani, ani do zlobka ..
Tylko cieplo rodzinne i szalenstwa w glowie.
Czasem sie zastanawiam czy wszystko z nim ok i czy kiedys sie zmieni?
Dzis taki piękny dzien ze caly spedzilismy w ogrodzie. Maly bardzo zadowolony i jaki padnięty.
Zobacz załącznik 1269301
E no, jeszcze się zmieni, spokojnie. Jakby nie patrząc to te nasze dzieci ledwo co z okresu niemowlacego wyszły więc co my chcemy od nich wymagać [emoji1787] na każdego przyjdzie pora, kiedyś będzie lepiej (tak sobie powtarzam, w sumie od 8lat;)) [emoji6]

Mój ma na odwrót jak mu kiedyś założyłam pajaca bez stopek to w taki ryk uderzył, że hej i mówił w kółko "tak o nie" [emoji1787][emoji85] także skarpetki muszą być [emoji12]
My też próbujemy z nocnikiem już z pół roku. Siada w ubraniu, mówi ze Nunuś robi siku do nocnika. Zanim zacznie robić kupę to mi to sygnalizuje, czasami nawet siadzie na nocnik, ale jak chce go rozebrać to krzyczy, że nie.... [emoji2368][emoji2368][emoji2368] Kilka razy zdążyło mu się siąść bez pampersa, ale posiedział chwilę a siku i tak zrobił na stojąco obok nocnika [emoji12][emoji1787] także my to jeszcze w lesie w tej kwestii...

Dużo zdrówka dla małej [emoji8][emoji3590]

@ilonaz jak to u was wyglądało z tym odpieluchowaniem?? Ile wam to zajęło?? Jak się do tego zabrałaś??

A i jeszcze może możecie polecić jakieś rowerki biegowe, sprawdzone. Jedyne wymaganie jakie mam to regulowana wysokość siodełka [emoji6]
U nas nie tak z grubej rury jak u Kamili [emoji85] ja czekałam na jakiekolwiek oznaki gotowości, bez żadnej spiny. Myślałam, że spróbuję w wakacje. Ada dlugo juz była zaznajomiona z nocnikiem, chętnie robiła siku jak już siadła, ale nie wołała sama, a raz jak przypadkowo zamiast siku poszła kupa to się wystraszyła biedna i płakała.
Niedawno zaczęła łapać za pieluchę i mówić, że robi siku albo że chce siku. Jak już zrobiła w pieluchę, to od razu jęczała i chciała, żeby ją przebierać, odczuwała dyskomfort. Ja tylko "pociągnęłam" temat i zaczęłam ściągac pieluchę. Momentalnie załapała, nie pytałam jej co chwile czy chce siku, tylko czekałam aż sama zasygnalizuje, tak żeby się już nauczyła. Poszło bardzo gładko.
W nocy ona w ogóle nie je, wieczorem trochę wody pije i tyle więc zaczęłam ściągać i w nocy pieluchę, bo od jakiegoś czasu była sucha. Na początku zostawialam pieluchę na noc, ale jak podsikala to się budziła i płakała że ma siku. Od tamtej pory jeszcze w nocy się nie podsikala. Ciekawa jestem czy się obudzi i zawoła [emoji4]

Dzis taki piękny dzien ze caly spedzilismy w ogrodzie. Maly bardzo zadowolony i jaki padnięty.
Zobacz załącznik 1269301
Po prostu masz wrażliwego synka, to nic złego. Nie martw się, na pewno z czasem się to wszystko zmieni, może akurat do przedszkola sobie spokojnie "dojrzeje". A z pieluchą też ma jeszcze dużo czasu [emoji8]

Zobacz załącznik 1269301
Nie załamuj się. My też nie jesteśmy jeszcze odpieluchowani. I daleko nam do tego.

Mój ma na odwrót jak mu kiedyś założyłam pajaca bez stopek to w taki ryk uderzył, że hej i mówił w kółko "tak o nie" [emoji1787][emoji85] także skarpetki muszą być [emoji12]
My też próbujemy z nocnikiem już z pół roku. Siada w ubraniu, mówi ze Nunuś robi siku do nocnika. Zanim zacznie robić kupę to mi to sygnalizuje, czasami nawet siadzie na nocnik, ale jak chce go rozebrać to krzyczy, że nie.... [emoji2368][emoji2368][emoji2368] Kilka razy zdążyło mu się siąść bez pampersa, ale posiedział chwilę a siku i tak zrobił na stojąco obok nocnika [emoji12][emoji1787] także my to jeszcze w lesie w tej kwestii...

Dużo zdrówka dla małej [emoji8][emoji3590]

@ilonaz jak to u was wyglądało z tym odpieluchowaniem?? Ile wam to zajęło?? Jak się do tego zabrałaś??

A i jeszcze może możecie polecić jakieś rowerki biegowe, sprawdzone. Jedyne wymaganie jakie mam to regulowana wysokość siodełka [emoji6]
My mamy scoot and ride i Tosia go bardzo lubi.

U nas też pieluchy i cycek. Cycek to wielka miłość mojej córki i ona mogłaby cały czas na nim wisiec! Serio.
a pieluchę postaramy sie porzucić latem. Poki co nawet niewiele mowi, wiec nie sadze by była gotowa sygnalizować siusiu.

reklama
Do góry