reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Nie bardzo rozumiem po co teraz chcesz jeszcze pchać się w fotelik od 0. To tylko koszt. Ja nie myślę narazie ile będę wozila tyłem. Mój jest chyba do 25 kg. Ale to wszystko wyjdzie w praniu. Jeśli i tak mało jeździcie to poczekaj chwilę, albo kup taki od 9 i będziesz miała spokój. Moja jeszcze w łupinie się mieściła, a w tym wcale się nie topi.
Igor nie waży 9 kg, a większość RWF jest od 9 to raz, dwa Minikid od 0-25 jest trochę drogi bo 1600 zł, muszę zobaczyć czy Igor nie będzie się topił w tych fotelikach bo nie o to w tym chodzi i tak mi zresztą też odpisali w 8*, pewnie zdecyduje się na minikida zważając,że przy Igorze może uda się jeździć w nim do 6 lat :) Igor też jeszcze mieści się w łupinie, ale on już chce widzieć świat, a ja na siłę nie będę go w niej trzymać jeśli mam w planie zakup równie dobrego fotelika :) wiesz o co mi chodzi ;)

reklama
Dziewczyny kiedy wasze dzieci zaczęły gaworzyc ma-ma, ta-ta, ba-ba, da-da itp? U Igora niestety słabo z tym :( jest zapisany do neurologopedy na czerwiec, nie chce czytać google, ale trochę się martwię tym co tam czytałam, Igor ma jutro dokładnie 11 msc, a 9 korygowanych, mam nadzieję, że to kwestia czasu i zacznie coś mówić bo na razie jest aaaaa, eeee, czasami przypadkiem wyjdzie mu ej i nie [emoji1745]

Dziewczyny kiedy wasze dzieci zaczęły gaworzyc ma-ma, ta-ta, ba-ba, da-da itp? U Igora niestety słabo z tym :( jest zapisany do neurologopedy na czerwiec, nie chce czytać google, ale trochę się martwię tym co tam czytałam, Igor ma jutro dokładnie 11 msc, a 9 korygowanych, mam nadzieję, że to kwestia czasu i zacznie coś mówić bo na razie jest aaaaa, eeee, czasami przypadkiem wyjdzie mu ej i nie [emoji1745]
Spokojnie Filip tez późno zaczal.a teraz się rozkręcił.

Mam nadzieję, że tak będzie i u nas chociaż neurologopeda też uważa, że powinien już gaworzyc [emoji1745]
Widziszbo lekarze mocno trzymaja sie wytycznych.. Filip jest dzieckiem urodzonym po terminie i w ogole sie tym nikt nie przejmował a Twoj wcześniak. Owszem dla spokoju kontrola wskazana ale to jak ze wszystkim..jedne dzieci szybciej inne pozniej.nasz miał 3 miesiące jak fikal obroty z plecow na brzuch.. nie mial pół roku jeszcze jak zaczal raczkowac a skonczyl 12 miesięcy i boi sie sam chodzic. I dopiero teraz rozkręcił sie i uzywa wielu sylab... Ga gaga, na na na, ba ba ba, da da da, i sporo tez po swojemu.. mama ani razu nie powiedział za to wola na mnie nana, a na tate dada.. uwielbia mowic aga... Ciocia Agnieszka bardzo sie cieszy 😂 dla spokoju i czystego sumienia skontrolujcie ale wierze ze to poprostu taki charakterek i niektóre rzeczy robi pozniej. U nas tez nie chcial maly powtarzać.. zabawkami wciaz rzuca.. nie ma mowy zeby dopasowal ksztalt do dziurki czy zlozyl klocka jeden w drugi.. wszystkim rzuca albo czeka az zbuduje mu wierze z klocków zeby tylko ją popsuc. Jula byla zupełnie inna w tych sprawach.

Igor nie waży 9 kg, a większość RWF jest od 9 to raz, dwa Minikid od 0-25 jest trochę drogi bo 1600 zł, muszę zobaczyć czy Igor nie będzie się topił w tych fotelikach bo nie o to w tym chodzi i tak mi zresztą też odpisali w 8*, pewnie zdecyduje się na minikida zważając,że przy Igorze może uda się jeździć w nim do 6 lat :) Igor też jeszcze mieści się w łupinie, ale on już chce widzieć świat, a ja na siłę nie będę go w niej trzymać jeśli mam w planie zakup równie dobrego fotelika :) wiesz o co mi chodzi ;)
Ja rozumiem. Ale za 900zl masz fotelik z takimi samymi testami i też do 25kg. Przymierz, może akurat nie będzie się topił. Ja moja mierzyłam do minikida i wcale się nie różnił bardzo z tego co pamietam. On ma chyba wkładke ? Myślę, że jak pojedziesz z nim to sama zobaczysz jak to wygląda i czy będzie konieczne kupic z wkładkami.

reklama
Ja rozumiem. Ale za 900zl masz fotelik z takimi samymi testami i też do 25kg. Przymierz, może akurat nie będzie się topił. Ja moja mierzyłam do minikida i wcale się nie różnił bardzo z tego co pamietam. On ma chyba wkładke ? Myślę, że jak pojedziesz z nim to sama zobaczysz jak to wygląda i czy będzie konieczne kupic z wkładkami.
Będziemy mierzyć:) zastanawiam się jeszcze nad Joie Spin 360 też jest w naszym zakresie finansowym bo do 1300 zł już kupię i pewnie komfort co do wkładania dziecka, ale do 18 kg, z drugiej strony zaczym Igor osiągnie 18 to czas mocno przyszły ;) ale tak czy owak będziemy mierzyć, myślę, że w drugiej połowie czerwca na spokojnie po roczku pojedziemy :) pisałam z Wrocławiem z 8* to teoretycznie polecali mi tego Joia lub też babysafe shnauzer [emoji848]
Widziszbo lekarze mocno trzymaja sie wytycznych.. Filip jest dzieckiem urodzonym po terminie i w ogole sie tym nikt nie przejmował a Twoj wcześniak. Owszem dla spokoju kontrola wskazana ale to jak ze wszystkim..jedne dzieci szybciej inne pozniej.nasz miał 3 miesiące jak fikal obroty z plecow na brzuch.. nie mial pół roku jeszcze jak zaczal raczkowac a skonczyl 12 miesięcy i boi sie sam chodzic. I dopiero teraz rozkręcił sie i uzywa wielu sylab... Ga gaga, na na na, ba ba ba, da da da, i sporo tez po swojemu.. mama ani razu nie powiedział za to wola na mnie nana, a na tate dada.. uwielbia mowic aga... Ciocia Agnieszka bardzo sie cieszy [emoji23] dla spokoju i czystego sumienia skontrolujcie ale wierze ze to poprostu taki charakterek i niektóre rzeczy robi pozniej. U nas tez nie chcial maly powtarzać.. zabawkami wciaz rzuca.. nie ma mowy zeby dopasowal ksztalt do dziurki czy zlozyl klocka jeden w drugi.. wszystkim rzuca albo czeka az zbuduje mu wierze z klocków zeby tylko ją popsuc. Jula byla zupełnie inna w tych sprawach.
Powiem ci, że nie ma lekarzy takich "po środku" ;) jedni mi mówią ma czas, drudzy, że trzeba skontrolować więc chyba trzeba do wszystkiego podejść zdrowo rozsądkowo :) Igor ma tak naprawdę 9 msc korygowanych, jest wcześniakiem te początki były trudne więc może trzeba zaczekać [emoji1745]

Ostatnia edycja:
Do góry