reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2015 : )

ok ja tez ide juz spac bo pozno jutro zajrze
powiem wam szczerze ze jak mam swiadomosc ze i tak puste dni to nawet nie mam ochoty na przytulanka, a moj maz co dzis widze wokol chodzi, ha ha ha
no nic do jutra

reklama
Cześć dziewczyny ja witam się późno bo nie miałam kiedy. Każda z nas jest po przejściach, ale nie mogą one nas ograniczać ja cały czas wracam do chwili kiedy mój synek jeszcze żył mam przed oczami jego buziaczka. Ale życie biegnie dalej czasu nie cofniemy i tylko z pozytywnym nastawieniem możemy spełnić marzenia.

Ewel ja z Nadinką u lekarza byłam koło 6tc i już wtedy byłam na zwolnieniu B
Lady ból @ masz bo wszystko się dostosowuje do nowych warunków mięśnie kości krążenie
Lux dobrze że dałaś sobie spokój z dziadkiem nie możesz teraz się przemęczać
Kamilove nie wiem co powiedzieć no raczej wszystkie testy nie mogą być zepsute najlepiej idź do lekarza/ Kochana wiem co czujesz przytulam mocno i wierze ze pewnego dnia będziesz tulić drugie maleństwo :*
Anulka ja po @ wtym cyklu mokro miałam aż sama w szoku byłam

Witam nowe staraczki,

Kurcze wiecie co bateria padła mi w termometrze :( i jak na złość nie mogę nigdzie dostać podobnej wrrrr. Ale coś czuje że te dni nastały więc idę dorwać Ł . dobranoc spokojnej nocy

Boze, ja nie moge za Wami nadazyc:-):-):-)
Ewel87- wiec mloda z Ciebie kobitka. Masz duzo czasu. Porob podstawowe badania. Jesli sa ok, to moze postanow sobie, ze przez 6 miesiecy "odpoczniesz od intensywnych prob", kochajac sie z mezem regularnie. Tak wiele osob uwaza, ze najwazniejsze to po prostu "wyluzowac"... Wiem, wiem, ze to cholernie trudne:-(
Kamilove-bardzo mi przykro :-( Rozumiem Cie. Przebadaj sie porzadnie.Jesli trzeba podlecz i potem rozpocznij starania.
Lux-trzymam kciuki :-)
Lady Agnes-bycz sie:-) zbieraj sily:-) wyspij :-) bo jak brzuszek bedzie wiekszy, to podobno sen nie taki...

Nie wiem czy slyszalyscie, ze:
Jeśli bezskutecznie staracie się o dziecko od kilku miesięcy, warto w czasie dni płodnych zrezygnować z seksu oralnego.
Grupa naukowców dodała do pojemnika ze spermą dużą ilość śliny, by sprawdzić, jaki ma ona wpływ na plemniki. Wynik był zaskakujący: ślina zabiła 12 proc. plemników. A jeśli śliny w spermie było mniej? Naukowcy odkryli, że to też ma znaczenie: mniejsze stężenie wprawdzie nie jest już tak zabójcze dla plemników, ale powoduje spadek ich ruchliwości.

Badacze pisali, że wystarczy, że przed stosunkiem para uprawia seks oralny i ślina zostaje w pochwie lub używa się jej w celach nawilżających, co jest dość często stosowaną praktyką.

Podobne badania opisało w 1998 roku inne pismo - "Human Reproduction" - które z kolei opublikował badanie na temat wpływu różnych substancji nawilżających na spermę. Większość z nich zmniejszała aktywność plemników, ale to właśnie ślina okazała się najbardziej toksyczna. A dokładnie enzymy trawienne w niej zawarte.

Z tych powodów ginekolodzy radzą parom starającym się o dziecko, by w czasie dni płodnych zrezygnowały z seksu oralnego lub przynajmniej go ograniczyły. Należy też skreślić inne dostępne na rynku nawilżacze. Zwłaszcza jeśli partner ma niską liczbę plemników w spermie, co utrudnia zapłodnienie. Ta wiadomość znana w świecie naukowym dla wielu pacjentów jest wciąż zaskoczeniem.

Ostatnia edycja:
Zofia8 ja dopiero zaczynam starania ....i nie mam bzika na tym punkcie....;) wiec nie mam od czego odpoczywać bo u mnie nie było jeszcze intensywnych prób... Nie mam parcia aż takiego :-)

Ostatnia edycja:
Witam nowe staraczki :)!

StaraRaszpla, miałam kiepski humor bardzo, ale twój nick kompletnie to zmienił ;). Sorry, ale nie mogę przestać się śmiać :D :D

Lux, trzymam kciuki za testowanie jutrzejsze!

Kamilove, zostań zostań! Będą kolejne cykle i na bank któryś niedługo okaże się szczęśliwy :)!

Z tego co się dowiedziałam mój nick wywołuje różne emocje ;-) cieszę się, kiedy są pozytywne!!! Pozdrawiam!

reklama
Luxuorius ale kreska blada była druga...ja nie rozumiem już tych testów albo kreska powinna być jedna albo dwie;) Ale skoro tak to trzeba działać ;)

Do góry