reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2015 : )

reklama
Enej,

By zajsc i urodzic w tym roku to niewiele czasu Ci zostalo :) oczywiscie zycze jak najszybszego zaciazenia :tak:. Ale wiem po wlasnym przykladzie, ze taka spina bardzo zle dziala na starania.

Mimo wszystko kciuki by Ci sie udalo :**

Ja bym bardzo chciala zajsc i urodzic maks do 2017 roku :tak: ale mowiac szczerze nie wierze, ze sie i to uda :)

No ale sie nie poddam i bede walczyc.

Dobrej nocy :D

Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka

Kurde jak mnie wku*** moja kolezanka , jak zaszla wciaze zadzwonia oczywiscie sie pochwalic to powiedziala widzsz ja zaszlam pierwsza ! I to jeszcze mi powiedziala ze to dziecko jest tylko po to zeby faceta przy sobie zatrzymac ! idiotka !

Witam!
anusia witam w klubie, wczoraj tak mnie wkur...też moja koleżanka , że nie mogłam dojść do siebie . Wreszcie wydusiła wszystko z siebie i podsumowała mnie i mojego męża, ja na temat jej małżeństwa się nie wypowiadam a mogłabym dużo mówić, bo też wiele rzeczy mi się nie podoba... smutno mi , ale już teraz wiem że muszę być ostrożna

Anulka a zawsze tak 4dni przed przychodziła? Ja tak czułam poprzednim razem a w ciąży byłam i @ nie przyszła. Boli mnie brzuch od rana a u mnie to dziwne..bo nie mam takich dolegliwości 4 dni przed @

enej - to fajnie poszliście do przodu. My też praca, jakieś względne stanowisko a później okazuje się że coś nie tak.
My z M już latka się staramy, czekaliśmy na urególowanie hashi alo to tak długo trwało. W zeszłym roku powtórnie robił badania bo pierwsze zgubił. Ja to już w 2010 miałam HSG.

Dziewczyny dokładnie o co mi chodzi. Polipy nie dają w sumie większych objawów. Raz miałam miesiączką taką raz taką.
Przy polipach w macicy ciąża ma bardzo znikome szanse się zagnieździć.

Aby wykryć polipy tak jak pisałam potrzebna jest wyzyta u gin na usg bezpośrednio po @ bo tylko wtedy będzie je widać i to tak określi wielkość mniejszą.

Ja miałam histerolaparoskopie diagnostyczną. Trzy dziewczyny byłyśmy tego samego dnia. Nim to zrobili w Pozn trzech różnych lekarzy robiło USG mniej więcej w tym samym dniu. Tylko jeden ostatni znalazł polipa i to podał wymiary ok 0,5 cm. Okazało sie że dyły dwa i to ok 1,5 na 1,5 cm. Czyli w początkowej fazie cyklu prawie cała macicca. Zarodek nigdy nie miał szans na zagnieżdzenie.

Dlatego nie warte są leczenia i stymulacje wcześniej jezeli nie ma się pewności że nic tam nie ma.

No i co jeszcze.
Nigdy by mi tu nikt nie zaproponował takiego zabiegu. Dopiero jak zgłosiłam się do poznania bo myślałam, ze dalej tarczyca szaleje do por endokrynologi to tam po badaniach w szpitalu dr powiedział że takie coś by się przydało.
Wiem że laparoskopia, operacja, bżmi nieciekawie ale da sie przeżyć. Jedyne co najbardziej może boleć to te gazy w organiźmie. Ale tydzień czasu i przejdzie. Niektóre laski już zaraz po stają na nogi.
Taki zabieg diagnostyczny powinien być też proponowany chyba po dwóch albo trzech poronieniach. Sprawdzają czemu tak się dzieje.
Także nie ma się czego bać a warto.

Miłego dnia.

reklama
Anulka a zawsze tak 4dni przed przychodziła? Ja tak czułam poprzednim razem a w ciąży byłam i @ nie przyszła. Boli mnie brzuch od rana a u mnie to dziwne..bo nie mam takich dolegliwości 4 dni przed @
Ewel no właśnie nigdy nie przychodziła wcześniej zawsze jak w zegarku ale odkąd zaczęłam obserwować swoje cykle i mierzyć temp to zaczęło wszystko wariowac. W zeszłym cyklu plamienie cztery dni przed @
Teraz będzie o 4 dni za wcześnie? Brzuch mnie boli okropnie temperatura spadła o trochę co prawda nie do linii podstawowej ale jednak
Zbadam sobie w tym cyklu prolaktyne i progesteron i wybiorę się chyba z wynikami do lekarza bo dawno nie byłam ;(

Do góry