reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2015 : )

reklama
Kasia to ładny wynik.
Ja mialam takiego pecha ze trzech lekarzy patrzac na moje wyniki nie widzialo zaburzen przysadki a to wlasnie mialo miejsce.
Dopiero w poradni w poznaniu to zdiagnozowano. Nie potrzebnie tyle czasu sie ludzilismy nadziejami.

Teraz sprobuje zarejestrowac sie do przyzwoitego dr w Z.G. na nfz niech po @ sprawdzi czy torbiel jest. Jak nie zniknie to bede musiala do tego w poznaniu jechac. No chyba ze ten cos wzglednego wykombinuje. Jezdzac do poznania dowiedzialam sie tyle ze moge byc w ciazy. Co dalej to nie wiem. Moze za szybko wystartowalismy z stymulacja po laparo. Moze to niewlasciwa pora. Trzeba poczekac i sie podregenerowac. Jak @ sie rozkreci to zamawiam infolik.

Ale lekarze Ci zlecili badania? U mnie gdy gin zobaczył prl w 21012 r to od razu bromek kazał brać. Ja od początku chodzę prywatnie, bo nie wiem czy z NFZ
chca leczyć.

Pkati,

To bardziej złożony problem. W naturalnym cyklu przeważnie tylko jeden pęcherzyk jest gotowy do zapłodnienia. Szykuje się ich więcej ale tylko jeden osiąga odpowiednią wielkość i opuszcza pęcherzyk. I w tym miejscu wkracza do akcji progesteron który hamuje wzrost pozostały komórek i tym samym nie dopuszcza do dalszej owulacyji.

Sprawa natomiast troszke inaczej wygląda przy cyklu stymulowanym gdy chcemy osiągnąć większą ilość pęcherzyków by zwiększyć swoje ciążowe szanse i jednocześnie możemy nabawić się torbieli.
Pękać jednak tak jak Piszesz powinien pęcherzyk dominujący. I wtedy tak samo jest wyrzut progesteronu i reszta pęcherzyków zasycha. U ciebie albo wyrzutu nie było czyli nie było owulacji i jest jakiś problem właśnie z pęknięcie pęcherzyka co daje sygnał przysadce by produkowała progesteron lub owu była później i na drugim jajniku zdążyła zrobić się już torbiel

Wysłane z mojego Sony Xperia E1

reklama
Do góry