reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2015 : )

Zajscie w ciaze to jakies 30% sukcesu. Przetrzymac w dwupaku pierwszy trymestr to kolejne 50%. A kolejne 20 to donosic do konca :(

Latwo nie jest jednak wiekszosci kobietom sie udaje. :tak:

Poronienia sie zdarzaly kiedys i dzis. Tylko dzis jest o tym glosno. Zycie jest niesprawiedliwe, ale trzeba walczyc. Chocby nie wiem jak bylo ciezko niewolno sie poddac

Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka

reklama
U mnie moja babcia ta co zmarla w latach 70 straciła 3 ciąże, w tym jedną w 24tc. I jak kiedys opowiadala to w jednej sali trzy kobiety po jak to kiedys mowili "skrobankach" lezaly bo ciaza sie nie rozwijala. A one sie o tym po 2/3miesiacach dowiadywaly :eek:

Teraz to pojdzie czlowiek do lekarza pobadaja i ustalaja mniej wiecej przyczyne, jak tfu tfu cos sie stanie to zaraz wiadomo. A mojej babci powiedzieli, ze jeszcze zrobi sobie jedno i by nie wyla. Nikogo to nie ruszalo. Naturalna selekcja i kazdy mial gdzies :(

Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka

Mam nowego tableta :)

Media expert stanęło na wysokości zadania :)

Wysłano z mojego Lark FreeMe X 2 7 przy użyciu Tapatalka ;)
Ja to wogole jestem straszna gadzeciara:) co chwile m9glabym miec cos nowego:))

Lady nie ma to jak szczerość rodziny :D no dobra laski. Mam płodnego śluzu, jajniki i brzuch wariują. Trza samca dorwać :D
Hehe dawaj czaduuu:) my wlasnie podzialalismy i maz zasnal haha:)
Ja byłam małym tlustym bobaskiem :) ważyłam 3500.
Ja wazylam 3800:)
A moj chrzesniak wazyl 4800 hmm... ale miala cc. Jej pierwsza cora waxyla 4880 teraz ma chyba troche ponad 2 latka i wazy 22kg. Troche sporo.
Niestety mamy kolejnego Aniołka :( dziewczyny proszę Was trzymajcie kciuki za Age i jej męża żeby jakoś przetrwali te trudne chwile. Siedzę i płacze, Boga nie ma!
Jakie to jest niesprawiedliwe. Poplakalam sie jak to przeczytalam. To jest tak straszne ze nie moge sobie tego wyobrazic :(

Ja dzisiak zawozilam kicie do stwrylizacji biedulka spi wlasnie w osobnym pokoju zeby moja shih tzu i drugi kot jej noe zaczepiali. Biedulka :((

Kamilove tak kiedyś tak było. Nie było nawet usg... Sama nie wiem czy to lepiej czy gorzej.
Są właśnie różne opinie na temat usg jedni mówią ze usg dopochwowe na początku nie powinno być za częste bo może szkodzić inni że nie i nie wiem sama;)jak byłam w ciąży to miałam do 8 tyg chyba 6usg... I w sumie gdybym sama nie poszła na do lekarza w 8 tyg na kontrole z wynikami o krwi i nie poprosiła o usg to bym tak chodziła 3 tyg jeszcze z obumarla ciąża... Bo usg miałam mieć dopiero około 8 listopada a poszłam do doktorki i pow ze jestem ciekawa jak maleństwo czy możemy zobaczyć na usg zgodziła sie o dziwo. Jeszcze pow mi ze ma podejrzenie że ciąża obumarla Ale słaby sprzęt ma i może się mylić Ale nie sądzi.... Podejrzewa...tak napisała na skier do szpitala a tak doktorka złapała się za głowę i mówi do mnie kochana moja opowiedz mi wszystko .... Ją ciągle gdzieś miałam nadzieje ze to pomyłka ale jak zrobili usg w szpitalu usłyszałam kochanie niestety nie mylila się doktorka i zapytała czy męża mojego ma poprosić i pow ze tak. Potem była mila pow ze w szpitalu powinnam zostać itp Ale nie chciałam od razu była 20 z tymi myslalmi chciałam być w domu w nocy i z mężem... Rano pojechałam do szpitala ....

Nigdy nie sądziłam ze mnie to spotka....nie sądziłam że tak wiele kobiet może to spotykać.

Anulka hej,

Jak tam u Ciebie też już po owu? Robisz jeszcze testy? Ja dziś ostatni z. Ciekawości he bo coś jajniki mnie bolą od rana może na owu dopiero kto wie;)

reklama
Kamilove lepiej z tym ze teraz czlowiek wczesniej wie ze cos jest nie tak i mozna starac sie temu zaradzic.Ale jedyne co sie nie zmienilo przynajmniej ja to tak odbieran to podejscie lekarzy.Oni tego nie traktuja tak jak my...niezaleznie kiedy to sie stanie my juz traktujemy plod jak dziecko...lekarze jak "tylko" plod.Tez spotkalam sie ze zdaniem no i czego pani placze jest pani jeszcze mloda zrobi sobie pani jeszcze piatke...Mialam ochote ja zabic.A Przy ostatnim zabiegu mialam ochote stamtad uciec...pewnie nie powinnam tego opowiadac ale wyobrazcie sobie ze chcialo mi sie siku i powiedzialam pielegniarce ze musze isc i wtedy doszlo do poronienia ale lekarka uparla sie i tak na zabieg i koniec bo pewnie poronilam nie calkowicie a jak przyszla do mnie to powiedziala dokladnie tak...i po co byla pani sikac przez to nie za wiele zostalo do wyskrobania...Nosz ku**a jak to uslyszalam to myslalam ze ja zabije...ja w szoku po tym co sie dzialo co zobaczylam a ta wyskakuje z takim tekstem,zwyzywalam slowami jakie tylko mi do glowy przychodzilo...Nie rozumiem tego widziala ze to nie pierwsza strata, ze non stop wylam i wyskakuje k**wa z takim tekstem.Do tej pory jak sobie to przypomne to bym tam jechala i wyszarpala ja za ze kudly

Ostatnia edycja:
Do góry