reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2015 : )

reklama
xkarola w Irlandii nie ma czegos takiego jak zwolnienie ciazowe. Zwolnienie to zwolnienie. Powod nie wazny. A to ile dostaniesz od socjala zalezy od tego jaka jest twoja tygodniowa srednia zarobkow.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

xkarola w Irlandii nie ma czegos takiego jak zwolnienie ciazowe. Zwolnienie to zwolnienie. Powod nie wazny. A to ile dostaniesz od socjala zalezy od tego jaka jest twoja tygodniowa srednia zarobkow.

No tutaj niby na macierzyński możesz iść kiedy chcesz i wtedy masz 80% srednich zarobków. Ale macierzysnki nie dłużej niż 6 miesięcy.

Macierzynski w Irlandii to 24 tyg liczac chyba od narodzin dziecka. No i macierzynskie jest stale czyli takie same dla wszystkich bezwzgledu na zarobi

Witam :*

My narzekamy na ZUS w Polsce a tu widze ze nie tylko u nas kwestia zwolnień, macierzynskich itp jest na kiepskim poziomie :/

Natka współczuje złego samopoczucia i wymiotow.. oby jak najszybciej to minęło i juz Cie tak nie męczylo kochana, bo sie wykończysz..

Wczoraj mialam byc w pracy do 16, ale zadzwonila szefowa ze nie da rady mnie podmienic i kwitlam do 20:30.. ech no cóż. Jeszcze 2 dni i urlop :) znajomi mi sie zwalą z dziećmi i tez będę mieć zajęcie :p w sobote mam wolne to sie biore za generalne porządki, okna, dywany,segmenty te sprawy :)

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczyny:tak:
Nie dam rady nadrobić, czasu brakuje:-(
Na razie się zegnam na jakiś czas bo nie bd miała jak już wejść:no:okolo południa będą już u mnie goście a jutro slub:tak:trzymajcie proszę za mnie kciuki, żeby wszystko się udalo:tak:po slubie wyjezdzamy na około tydz:tak:
Buziaki:tak:

reklama
hej laski ja zakupy po pracy zaliczylam i zjadlam sniadanko, teraz uwalilam sie na lozku, ale trzeba wstac i sie ogarnac, ehh a tak mi sie nie chce, obiadu nie robie, zostaly mielone i beda hamburgery domowe :biggrin2:

Do góry