Moja szwagierka musiała zostawić 2-miesięczne dziecko i iść do pracy. I jej matka młoda wychowuje. Szwagierke boli, że to matka chodziła z wózkiem, że matka ją bawiła a ona straciła macierzyństwo. Powinna to teraz nadrobić, a nie!
reklama
Przecież gdy byłam w ciąży to szwagierka, bratowa i przyjaciółka wizje snuly, że będą bawić moje dziecko i wózek prowadzić. O nie, co to to nie. To już mój obowiązek. Myślałam, że kiedyś tu się zabiją. Była przyjaciółka i szwagierka i wózki oglądałysmy na allegro. Myślałam, że oczy se wydrapią mówię, a co wy się kłócicie o moje dziecko? Ono będzie MOJE! I foch
madziolina_p
Fanka BB :)
Pewnie, że tak, jakieś dziwne :-S
Ja to już się nie mogę Doczekacbtwojego testowania!!!
Ja to już się nie mogę Doczekacbtwojego testowania!!!
edyta01
Czekamy na czwarty cud
Lux ja bylam swiezo po 18-tce jak urodzilam najstarszego bylo mi cholernie ciezko ,na rehabilitacje z nim jezdzilam on byl bardzo absorbujacym dzieckiem czasami czyt bardzo czesto mialam dosc ale wiedzialam ze to moje dziecko i musze dac rade sama ,po urodzeniu drugiego dziecka i rozstaniu z pierwszym mezem musialam zapierdzielac do pracy na noce bo w dzien nie mial sie kto nimi zajac ,w nocy pracowalam a w dzien zajmowalam sie dziecmi czesto nie dosypiajac przez to wiem ze kazdy da rade ale wystarczy chciec ,w niektorych przypadkaj jest cholernie ciezko tak jak w moim ale MOZNA czesto szefowa pytala czy ja nie cpam bo mam podkrazone oczy a ja z niewyspania tak wygladalam
edyta01
Czekamy na czwarty cud
Edzia dużo kobiet tak żyje, że właśnie nocki robi. To wykańcza organizm.
no niestety tak jest w pl ,dlatego zyje tu gdzie zyje bo nawet jak nie bede miala pracy to panstwo pomoze ,zaplaci wynajem dostaniesz pieniadze na jedzenie itp w pl buractwo rzadzi dlatego tak sie zle zyje ,nie patrza na innych tylko aby im sie dobrze zylo
edyta01
Czekamy na czwarty cud
Edzia moja przyjaciółka mieszka w De i ma znajomych, gdzie ani ona ani on nie pracują. On łapie coś dorywczo. Urodzi w lipcu i już zaciera ręce na tą kasę.
tu zeby dostac trzeba pracowac chyba ze jest sie samotna matka to tez jest inaczej ;-) chociaz maja to wszystko ukrucic nowym imigrantom i osoba ktore sa otyle itp ...tu nawet daja kase alkoholikom i cpunom aby nie zebrali na ulicach i nie okradali innych ale to ma sie zmienic ,troche zle pomyslana byla pomoc tym ludziom ,bo sa przyzwyczajenie do nic nie robienia i dostawania kasy za nic
reklama
Edzia i ja też właśnie słyszałam, że mają to przykrocic. Ale zobacz, co w Pl się dzieje. Tu jakaś pomoc dla rodziców to żenada! 80 zł rodzinnego? Co to jest!! Ewentualnie dodatek mieszkaniowy, ale tu też są problemy by dostać.