reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

reklama
Ja na poczatku tez schudlam 2 kg poyem przybralam te 2 i ostatnio znowu schudlam 0.5 kg. Ale juz nadrobilam wiec puki co jestem na 0 :-D
A bebzonik mam. Wlasnie wyroslam z pierwszych ciazowych spodni :p

mam wyniki progesteronu, dziś jest 9dpo (lub 10- nie wiem dokładnie kiedy była owu), wyniki z 7dpo (lub 8) 15,12ng/ml to chyba kiepskie? :(

faza folikularna: 0,15 - 1,4
faza owulacyjna: 4,44 - 28,03
faza lutealna: 3,34 - 24,56
menopauza: 0 - 0,73
ciąża I trymestr: 11,22 - 90
ciąża II trymestr: 25,55 - 89,40
ciąża III trymestr:48,40 - 422,90
Czyli wiemy że owu na pewno była :tak:bladzioszka widzę i mam nadzieje że jutro bedzie piekna beta. Jak sikniesz jutro to i bladzioch powinien byc wyrażniejszy.
Co do progesteronu to 7dpo to podobno nie można z nich wnioskować o ciąży - ja miałam 27 wiec o wiele wyższy ale też nie ciażowy. Jedz luteinkę i w razie potrzeby zwiększaj dawkę.
Bedzie dobrze!!!!!!! :-D

Ewelinka - ja przytyłam 10 kg i tak o 4 mniej niż na tym samym etapie w poprzedniej ciąży

Ostatnia edycja:
reklama
Blair- mocno ściskam piąstki dla Ciebie! Twój progesteron świadczy o tym, że jesteś po przebytej owu, wiec super. Dobrze, że bierzesz dodatkowy progesteron, nie zaszkodzi a tylko może pomóc w zagnieżdżeniu! Jeeej, oby tym razem się udało, życzę Ci tego z całego serca! Informuj na bieżąco.

Gabis- tak strasznie mi przykro, nie potrafię sobie wyobrazić bólu, który teraz przeżywasz. To chyba największa strata jaka może spotkać człowieka. Życzę Wam bardzo dużo siły w tych ciężkich chwilach.

Motylek- bardzo się cieszę, że malutki zdrowy!

Ewelinka- pięknie rośniecie! Mój brzucho całkiem podobnej wielkości do Twojego, w końcu jesteśmy prawie na tym samym etapie.

Ja chora leżę w łóżku z ostrym wirusowym zapaleniem krtani i tchawicy. Jeśli do jutra nie będzie lepiej, to czeka mnie antybiotyk. Całe szczęście, że mój Szymusiek jest taki aktywny cały dzień, że uspokaja mnie trochę, kopie na całego, aż faluje brzuch i można go poczuć przykładając dłoń do brzucha. We wtorek byłam na wizycie i malutki ważył wtedy już nieco ponad 0,5 kilo. Mój mały wielki człowiek.

Do góry