reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2014 :)

reklama
Ja na poczatku tez schudlam 2 kg poyem przybralam te 2 i ostatnio znowu schudlam 0.5 kg. Ale juz nadrobilam wiec puki co jestem na 0 :-D
A bebzonik mam. Wlasnie wyroslam z pierwszych ciazowych spodni :p

mam wyniki progesteronu, dziś jest 9dpo (lub 10- nie wiem dokładnie kiedy była owu), wyniki z 7dpo (lub 8) 15,12ng/ml to chyba kiepskie? :(

faza folikularna: 0,15 - 1,4
faza owulacyjna: 4,44 - 28,03
faza lutealna: 3,34 - 24,56
menopauza: 0 - 0,73
ciąża I trymestr: 11,22 - 90
ciąża II trymestr: 25,55 - 89,40
ciąża III trymestr:48,40 - 422,90
Czyli wiemy że owu na pewno była :tak:bladzioszka widzę i mam nadzieje że jutro bedzie piekna beta. Jak sikniesz jutro to i bladzioch powinien byc wyrażniejszy.
Co do progesteronu to 7dpo to podobno nie można z nich wnioskować o ciąży - ja miałam 27 wiec o wiele wyższy ale też nie ciażowy. Jedz luteinkę i w razie potrzeby zwiększaj dawkę.
Bedzie dobrze!!!!!!! :-D

Ewelinka - ja przytyłam 10 kg i tak o 4 mniej niż na tym samym etapie w poprzedniej ciąży

Ostatnia edycja:
reklama
Blair- mocno ściskam piąstki dla Ciebie! Twój progesteron świadczy o tym, że jesteś po przebytej owu, wiec super. Dobrze, że bierzesz dodatkowy progesteron, nie zaszkodzi a tylko może pomóc w zagnieżdżeniu! Jeeej, oby tym razem się udało, życzę Ci tego z całego serca! Informuj na bieżąco.

Gabis- tak strasznie mi przykro, nie potrafię sobie wyobrazić bólu, który teraz przeżywasz. To chyba największa strata jaka może spotkać człowieka. Życzę Wam bardzo dużo siły w tych ciężkich chwilach.

Motylek- bardzo się cieszę, że malutki zdrowy!

Ewelinka- pięknie rośniecie! Mój brzucho całkiem podobnej wielkości do Twojego, w końcu jesteśmy prawie na tym samym etapie.

Ja chora leżę w łóżku z ostrym wirusowym zapaleniem krtani i tchawicy. Jeśli do jutra nie będzie lepiej, to czeka mnie antybiotyk. Całe szczęście, że mój Szymusiek jest taki aktywny cały dzień, że uspokaja mnie trochę, kopie na całego, aż faluje brzuch i można go poczuć przykładając dłoń do brzucha. We wtorek byłam na wizycie i malutki ważył wtedy już nieco ponad 0,5 kilo. Mój mały wielki człowiek.

Do góry