reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

reklama
005.gif

Starające się: 25

II kreseczki: IV'14=>7, V'14=>17,VI'14=>13,VII'14=>12,VIII'14=>9

Wrzesień 2014:
Emalia82,aureolcia,Ludzik

Październik 2014:

Czekamy na potwierdzenie:
wera89 - @15.01
mumminka - @17.01
m-s - @17.01
mligocka - @ 18.01
Cyntia85 - @20.01
agamemnon - @ 24.01 - test wyszedł, tylko czekamy na potwierdzenie :)
Styczeń

Kalisia - @ 23.01
Watpliwości - @ 23.01
MotylkowaOna - @23.01

Agaawa - @28.01
brrr85 - @28.01

iwo:) - @ 30.01
agniecha83 - @31.01

Luty
asik 87 - @2.02
AsiaSzw - @2.02
Gochson - @ 3.02
5
Aschlee25 - @ 4.02
doska1 - @ 6.02
Nachtigall - @ 6.02
Monarti - @ 7.02

Olusia7982 - @ 9.02
gabis - @12.02
Anulka1988 - @ 14.02
Bezdzietna - @16.02
Marzec
mychunia - @19.03
6
JustynaU - @ 25.03

Poczekalnia
anuszka,karotka00,Arcala,mimmoo,tamagu czi,melponea, nadzieja210,wandzia_ 23,aina110,celta,susel,

malena100,Mississ1301,fox,Leemonca,Pati, Conti,Piaska,Anka10222,Anna223,Dominika_89,ewelink a_shn,czarna2532,karolina859,

Agniecha do gina chodziłam na lux med do Wysockiego. Wczesniej chodziłam do Kmieciaka tez na lux med ale wg niego dopiero po 2 latach bezowocnych starań robi sie jakiekolwiek badania. I własnie dlatego go zmieniłam. Dla mnie porazka. Wysocki jak tylko sie dowiedział ze rok sie staramy to dał skierowanie na badania hormonów, no i polecił zbadac męża. Mąż robił badania nasienia ale to juz w klinice nie płodności w polmedis. Do tego lekarz ogólny przepisał meżowi większosc podstawowych badań, tez posiew moczu - i tak wyszła ta bakteria. Co do mojego gina to Wysocki jak dla mnie jest ok, jedyne co to jak sie okazało ze u mnie tylko prolaktyna jest niby podwyzszona, a to mąż ma słabe wyniki to ciagle tylko polecał klinike niepłodnosci. Nawet w zaleceniach duzymi literami mi to napisał. A ja chciałam zrobic większosc podstawowych badań zanim sie udam na wizyte do kliniki. tam wizyta kosztuje 200 zł i szlag by mnie zalał jakby sie okazało że najpierw musze zrobic badania i dopiero na druga wizyte z wynikami przyjsc to zobacza co i jak.

I raz poszłam do Wysockiego z mężem, bo wyczytałam gdzies ze jak mamy razem problem z zajściem w ciaze to powinno sie udac do swojego lekarza w celu interpretacji wyników. Wiec poszlismy. Ciągle tylko powtarzał ze tylko klinika niepłodnosci i inseminacja lub invitro. Aż sie tam popłakałam tak mi nerwy puściły. Może zrobiłam błąd mówią mu że sie staramy rok gdybym powiedziała np 6 m-c to chciałby mnie dalej leczyc a nie ehh. Dla mnie jest spoko bo chciał mi przepisac badania, gorzej poźniej. Jeszcze monitoring cyklu mi zlecił - to akurat fajne. I mnie wyprowadził z błedu że mam za krótkie cykle. A Ty Agniecha do kogo chodzisz?
Wysockiego mój mąż nie lubi, nie dziwie sie mu:-D na razie mam wyniki ok, a z prolaktyna to juz endykronolog, bo on skierowanie na badanie dał, ale wyniki do interpretacji to juz nie do niego.

Ale sie rozpisałam. Mam nadzieje że ten mój"bełkot" jest chodź w miare czytelny:-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Aschlee, witaj Kochana :* Dobrze, że masz pozałatwiane sprawy i do marca spokój :) Ja czekam na telefon od męża, bo ma mi dać znać, czy dostał na jutro wolę. Jak tak to będę mogła jechać rano do złotnika z obrączką, a jak nie to dopiero po 15-tej. Ale wole rano.

Nacht, wpisana zostałaś. Oficjalnie jesteś Staraczką 2014 :) Widzę, że synek chyba z kwietnia, tak? Moja córka pod koniec maja skończy 4 lata :)

agniecha, kiedy na bilans idziesz z małym? Ja w tym roku mam dwa. 4 latka i 2 latka :)

Malusiolka a co sie stalo z obraczka? Ja juz swoja raz naprawialam:tak: a jak tam anastazi miala dac znac jak tam na kursie....czy cos pomylilam? Bo troche zaspana jestem z checia bym sie kimnela...ale nie ma za bardzo jak wiec chyba trzeba poratowac sie kawka Zobacz załącznik 605344Dzisiaj postanowilam ogarnac w domku tak porzadnie...ale cos nie mam weny chyba potrzebny mi porzadny kopniak na rozped;-)

Aschee, mam rany od prania na palcach i palec mi spuchł. Jakiś czas temu miałam ją poszerzać, a nie było czasu. Teraz jedyne wyjście, to ją obciąć, zespawać na nowo i powiększyć. Dzwoniłam dzisiaj do złotnika, u którego byłam z mężem z jego obrączką, bo mu pękła na łączeniu i powiedział, że mi jutro obetnie, a za tydzień jak palec dojdzie do siebie, to zespawa i poszerzy. Nie mam wyjścia. Jak będzie za mało do poszerzenia, to dam kawałek złota i niech mi robi, bo mi zależy na ten obrączce. Też piję właśnie kawę i się zastanawiam nad sprzątaniem. Muszę kurze powycierać, poodkurzać i podłogi umyć. Ale boje się o swoje ręce. Bolą ;/ Ale trzeba to zrobić. Wystaw pupę, to Ciebie kopnę, abyś zaczęła sprzątać :p

Aschlee Dzień dobry:-)
Malusiolka Dzieki za wpisanie;-) Tak mój synek 8 kwietnia będzie miał 4 latka:-)
Ja też muszę zadzwonic umówic Alexa na bilans i na szczepienie na kleszcze.
Ale jak to od prania masz rany? to od jakiś chemikaliów? a co lekarz na to?

Aschlee oj ja też chęci nie mam, pogoda za oknem do kitu, siąpi deszcz, ani gram słońca...eh...ale teżpowoli ogarniam mieszkanie, za niedługo biorę się za obiad, emek śpi po nocce więc zjemy, razem pójdziemy odebrac Smyka a po południu lecę do koleżanki na plotki:-D

Nacht, ostatnio kanaliza nam siadła i musiałam trochę rzeczy wyprać ręcznie. Chodziło mi o ubrania dla dzieci. Proszek mi podrażnił i jak tarłam, aby plamki uprać z ciuszków, to wtedy porobiły mi się rany. Nie byłam u lekarza, bo to mam od dwóch dni i mieszkał daleko od lekarza. jak M dostanie jutro wolne do 16-tej to rano zapiszę się do lekarza rodzinnego i zobaczymy co on mi na to powie. Na razie oblewam to wodą utlenioną i nic więcej. Nawet nie nakrywam, bo gorzej będzie. Szczepienie na kleszcze? Nic nikt mi o takim szczepieniu nie mówił dlatego pytam. A poza tym jak na razie nie mieliśmy jeszcze z tym problemów.

reklama
Malusiolka aj, nie zazroszczę ran na rękach...a jodyną próbowałaś, albo octaniseptem? żeby do jakiegos zakażenia nie doszło:tak:

Co do szczepienia to u Nas od kiedy dziecko skończy 3rż to podiatrzy zalecją szczepienie przeciw odklesczowemu zapaleniu mózgu. U Nas jest rejon gdzie kleszczy jest naprawdę dużo ( w zeszłym roku już synek "załapał" jednego) więc wolimy Go zaszczepic. Kasa chorych za to płaci więc nawet My z emkiem też sie już szczepiliśmy:-p

Aschlee mieszkam w Nürnberg, póki co o nie pracuję tylko dokształcam się "językowo" i od poniedziałku zaczynam dalszy etap nauki czyli znowu idę do szkoły:-D W De mieszkamy 2,5 roku.
A Ty też z DE? gdzie mieszkacie jeśli można wiedziec i jak długo już? Fajnie, ze jest ktoś z obczyzny:tak:

Do góry