reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

Aschlee, ale ustań koło łóżka, bo naprawdę będzie mocny, a nie chce abyś na ścianę poleciała :p :-D

Natch, nie próbowałam, ale dzięki :) Widzę, że woda utleniona daje radę.

reklama
Witajcie dziewczynki :-)

Dawno mnie nie było miałam dużo pracy papiery papiery zawsze tak jest na końcu i początku roku. Witam nowe staraczki bo trochę ich przybyło i za wszystkie mocno trzymam kciuki.
Nie wiem dlaczego ale na niektóre strony nie mogę wejść bo wyskakuje mi komunikat o zagrożeniu i nie wszystko przeczytałam co pisałyście.

watpliwosci3 nie załamuj się na pewno się uda, ale myślę że musisz trochę wyluzować stres jest największym wrogiem. Sama piszesz, że M ma już dosyć. Ja wierzę, że co ma być to będzie. Trzymaj się i LUZIK ale przede wszystkim trzeba zrobić badania to podstawa :tak:

Nachtigall witam i trzymam kciuki :-)

Aschlee25 Cieszę się, że wszystko pozałatwiałaś teraz na luzie możesz się starać o dzidziusia. A co będziesz studiować jeśli można zapytać? A i kopniak na rozpęd :-):-):-)

Malusiolka kochana odpuść sobie sprzątanie niech Ci się ręce trochę wygoją bo jeszcze sobie pogorszysz :no:

Miłego dnia dziewczynki :happy2:

watliposc, fajnie że napisałaś :* Pamiętam, że wspominałaś o wizycie taty, ale jakoś nie skojarzyłam, że to miało być teraz. Kiedy dalej zaczynacie starać się? &&&&&& za Was :*

Karolcia, można założyć 2,50zł, ale równie dobrze zarabiają sklepy 5 zł, ale ja wole sama ustalać cenę :)

Aschlee, najgorzej jest zacząć działalność, bo nie wiadomo od czego :p

aureolcia, odpoczywaj :*

Karolcia, ja pamiętam jak starałam się z M o trzecie dziecko. Jakoś od sierpnia nie mogłam zajść w ciąże, aż w końcu w listopadzie dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Odpuściliśmy sobie. Nawet nie myślałam już o tym, że chce zajść w ciąże i się udało (ale i tak po miesiącu dowiedziałam się, że jednak poroniłam ;/). Wiele dziewczyn tak robi i udaje się. Wiem, że łatwo mi to pisać, bo mam dwie kochane córki, ale można spróbować aby nie myśleć. Trzeba korzystać z przyjemności, a nie myśleć o tym, czy akurat teraz uda się zajść w ciąże. Przestańcie na jakiś czas sprawdzać temperaturę i testy owulacyjne, a zobaczycie, że się Wam uda.

Maluś zgadzam się z Tobą w 100 % bo miałam dokładnie tak samo jak Ty.. Jak się przestałam torturować testami udało mi się zajść.

Nachtigall tak ja tez w DE we Flensburgu pod Dania praktycznie cale 7 godzinek drogi od Ciebie.Cholerka tutaj nikogo nie ma:-(
Malus nie ma sprawy stoje kolo lozeczka wiec mozesz zapodawac :-D
JustynaU wyslalam Ci priv

Ostatnia edycja:
Aschlee, w takim razie łap <daje_kopniaka_w_tyłek> Może coś pomoże ten mój kopniak :p :*

Justynko, dziękuję :* Wiem, że powinnam uważać, ale samo się nie posprząta. Porobię porządki, ale powoli. Ile dam radę, to zrobię, a resztę innego dnia. Chyba, że dzisiaj mi się uda.

Dziewczyny, co dzisiaj macie na obiad? Ja się zastanawiam nad chłopskim garnkiem (ale bez kapusty tak jak tam jest napisane). Robiła któraś? Albo też myślę nad przepisem "Rurki z kurczakiem w sosie pieczarkowym".. hmmm.. sama nie wiem. Pieczarki mam :)

Malus obie propozycje brzmia kuszaco...az zglodnialam :tak: Sama wlasnie nie mam pomyslu na obiad...jakos tak mam smaka na kasze z sosem pomidorowym z rybka i czerwona kapustka jedzonko.gif

Załączniki

• jedzonko.gif
    jedzonko.gif
    107,5 KB · Wyświetleń: 60
Maluś ja kotlecik, ziemniaki i surówka :-)
Nachtigall Witaj , przeczytałam Twojego posta, mogę wiedzieć ile ważysz ? Piszesz że musisz przytyć też mam takie postanowienie na nowy rok bo waże 42 kg już teraz , a masz na to jakąś metodę??

JustynaU witam:-) i mam nadzieję, że nawał pracy się juz skończył:tak:

Aschlee ja w sumie też ma tu tylko 2 przyjaciólki, a tak koleżanek to może też ze dwie. Czasami też czuje sie samotna, ale i tak najbardziej jak już to brakuje mi rodziców i siostry...

Malusiolka ja uwielbiam takie dania jednogarnkowe:tak: a u mnie dzisiaj klopsiki z żurawiną, do tego kopytka i warzywa:-)

karolina witam:-) ja ważę 47 kg przy 160 cm więc nie tak mało, ale lekarz stwierdził, że muszę przybrac tak do 50-51 kg, bo mój organizm mimo że jem normalnie nie umie magazynowac węglowodanów, a to niedobrze:no:W sumie sama nie wiem jak mam to zrobic. Nie mam zamiaru opchac się słodyczami i fastfoodami, bo przecież nie o to chodzi...Lekarz poradził wieksze ilości pełnoziarnistych makaronów, kasz, ciemnego chleba, ponadto orzechy, oliwa z oliwek, większą ilośc masła na kanapki, ser żółty pełnotłusty itd. Nie wiem jak mi to pójdzie, ale mam nadzieję, że uda się te kilka kilo przybrac i utrzymac, bo do tej pory nawet jak udało mi sie trochę przybrac to w ciągu miesiącu waga znowu spadała do punktu wyjścia...
A Ty też zamierzasz przytyc? bo teraz to szczuplutka jesteś:-)

reklama
Nachtigall lekarz ma rację odżywiaj się zdrowo, mnie się wydaje, że to już taka twoja uroda masz dobrą przemianę materii :tak: ja Ci zazdroszczę bo uwielbiam słodycze ciasta i muszę się pilnować

Do góry