reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

Ja wszystko rozumioem wszystko wiem głowa swoje serce swoje.
Tak z innej beczki co sądzicie o wynikach które robiłam jakiś czas temu
Badania robione w fazie folikularnej
Progesteron 2,59 norma 0,6-4,7
FSH 7,5 norma 3,5-12,5
LH 6,6 norma 2,4-12,6
TSH 2,26 norma 0,30-5,00
Prolaktyna 17,13 norma 5,00-35,00

reklama
dla tracących nadzieję mój siostrzeniec jest przykładem na to, że da się :-D moja siostra straciła pierwsze dziecko na początku ciąży, a drugie w 3 miesiącu (płód się zatrzymał na 6 tyg), a za trzecim razem się udało i jest Jasiu :-D

Ja tez padam na twarz - idę do łozka książkę poczytac chyba.
Zaś mnie coś bierze - gardło mnie boli jak diabli - a dopiero co skonczyłam antybiotyk.
Jutro rano zrobię pierwszy poważny teścik - jest wczesnie ale w każdej z 4 ciąż wyszedł wcześniej. A nie będę rozczarowana - tylko lubię wiedziec. Jak to my kobiety mamy - JESTESMY MEGA NIECIERPLIWE. ;P

Malusiolka jestem jestem :) tata moj byl u nas w niemczech w odwiedzinach stąd ta cisza zapadła :)

Cynthia ooooo ja gratulacje :*

mnie jakas chandra zimowa dopadla i w tym cyklu znow sie nie udalo test negatywny ...
juz na prawde powoli przestaje miec na to sily .. nie wiem ile jeszcze dam rade zanim odpuszcze albo przestane wierzyc ...

Ludzik łaaaaaałł wielkie gratulacje !!
Milgocka dla Ciebie oczywiscie tez wielkie gratulacje !!! i dla Aureolci !!! macie tak wielkie szczescie ze plakac mi sie chce jak mysle o tym ze mnie ono moze nigdy nie czekac :(

ale juz nie marudze .. i zycze spokojnego poniedzialku !! :)

watliposc, fajnie że napisałaś :* Pamiętam, że wspominałaś o wizycie taty, ale jakoś nie skojarzyłam, że to miało być teraz. Kiedy dalej zaczynacie starać się? &&&&&& za Was :*

Karolcia, można założyć 2,50zł, ale równie dobrze zarabiają sklepy 5 zł, ale ja wole sama ustalać cenę :)

Aschlee, najgorzej jest zacząć działalność, bo nie wiadomo od czego :p

aureolcia, odpoczywaj :*

Karolcia, ja pamiętam jak starałam się z M o trzecie dziecko. Jakoś od sierpnia nie mogłam zajść w ciąże, aż w końcu w listopadzie dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Odpuściliśmy sobie. Nawet nie myślałam już o tym, że chce zajść w ciąże i się udało (ale i tak po miesiącu dowiedziałam się, że jednak poroniłam ;/). Wiele dziewczyn tak robi i udaje się. Wiem, że łatwo mi to pisać, bo mam dwie kochane córki, ale można spróbować aby nie myśleć. Trzeba korzystać z przyjemności, a nie myśleć o tym, czy akurat teraz uda się zajść w ciąże. Przestańcie na jakiś czas sprawdzać temperaturę i testy owulacyjne, a zobaczycie, że się Wam uda.

pewnie caly czas bedziemy sie starac .. ale juz napewno bez mierzenia temperatur i cudowania .. nie mam na to sily ..
co miesiac jak przychodzi @ mowie sobie ze juz narazie nie bedziemy sie starac a potem i tak dalej probujemy ..
P. tez juz ma dosc tych moich zlych nastroi i podlamania a ja nadal chyba jestem tak glupia ze resztkami nadziei wierze ze moze sie uda :(

w Anglii dobry interes to polskie sklepy :p ale trzeba trafic dobrze z lokalizacja i produktami :p

Milgocka dla Ciebie oczywiscie tez wielkie gratulacje !!! i dla Aureolci !!! macie tak wielkie szczescie ze plakac mi sie chce jak mysle o tym ze mnie ono moze nigdy nie czekac :(
bardzo rzadko tutaj bywam dlatego nie znam was i waszych historii dlatego proszę nie obraź się że pytam ale robiliście jakiś badania dlaczego nie wychodzi? Ja po 4 miesiącach starań czułam że ze mną jest coś nie tak i na szczęście moja lekarka tego nie zbagatelizowała i kazała zrobić badania w których wyszło że mam bardzo wysoki testosteron, podczas monitoringu okazało się że mnie mam dominującego pęcherzyka. Mąż od razy poszedł na badanie nasienia i okazało się że ma mało ruchliwych i dostał na to jakieś leki. Ja w grudniu miałam iść na drożność jajowodów ale optymalny czas wypadł w wigilię i niestety 27 grudnia okazało się że jest za późno, ale okazało się również że jednak jest jakiś dominujący 10 milimetrowy pęcherzyk i lekarka kazała spróbować a jak się nie uda to w styczniu na drożność, rozpoczęcie stymulacji CLO i nie wykluczona inseminacja ze względu na małą ruchliwość.....

Ja oczywiście załamana i nerwowa żeby tym razem udało się w odpowiednim czasie zrobić tą drożność, jak na szpilkach czekam na @ żeby od razu umawiać się na wizytę a tu 2 kreski na teście :szok:

I jak tu wierzyć medycynie :confused:

reklama
intensywnie staramy sie od konca czerwca ..
Badan jeszcze nie robilam bo mieszkam w niemczech i tu nie pracuje obecnie, ubezpieczona jestem jak narazie w Polsce ..
Narazie wierzylam ze uda sie bez badan ale w polowie marca jedziemy do Polski i chyba wtedy najlepiej bedzie jesli zostane tam na troche dluzej i porobie wszystkie badania ..
W zasadzie juz w listopadzie chcialam sie przebadac bylam nawet zapisana do ginekologa ale chyba przestraszylam sie tego wszystkiego i zrezygnowalam z wizyty :(

ale macie racje pora sie wziac w garsc i porobic badania .. Ty Aureolcia jestes najlepszym przykladem na to ze jak sie czegos pragnie to wszystko jest mozliwe !!!

Do góry