reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

Witam z rana:-):-)

Ja oczywiście wczoraj po pracy już nie miałam siły i czasu na bb. Mąż nadal "zasmarkany" i jak tylko wraca z pracy to wygrzewa katar pod kołdrą. Ehh ta pogoda. U nas zamiast zimy to wczoraj była deszczowa jesień. Już wolałabym śnieg.

Bezdzietna - na moje oko twoje wyniki wygadają ok:-)ale najlepiej skonsultować je z lekarzem
Wątpliwości 3 - najlepiej jak byś porobiła badania. My z mężem np mieliśmy "naturalną" 100% antykoncepcje w postaci bakterii. I co byśmy nie wyrabiali w łóżku dziecka by z tego nie było. Nie powiem, że od razu z chęcią poszliśmy na badania. Bieganie po lekarzach i na badania nie jest ani miłe ani fajne. Zebraliśmy się w sobie po roku, jak w końcu trafiłam na dobrego lekarza. Kompetentny lekarz to podstawa. Trzymam kciuki że Ci się uda:-)

Cyntia, Ludzik Gratulacje :-)

A my jutro mamy kolędę, pierwszą na swoim mieszkaniu, w zeszłym roku nie udało nam się być w domu jak ksiądz chodził. Oby tylko nie zapukał do nas od razu po 15 bo odbije się od drzwi.

Ja znów mam jakiś problem z forum, jak chce wejść na 156 stronę naszego wątku o wyskakuje mi komunikat o zagrożeniu dla tego komputera. Kompletnie nie wiem od czego to :szok: I tym sposobem nie jestem w stanie nadrobić całego wczorajszego dnia, sorry

Miłego dnia dziewczyny:-)

reklama
Hej dziewczyny :)

U nas od rana -13 zimno jak diabli, ale aura piękna błękitne niebo się zapowiada i słoneczko.

Wątpliwości3 , Brrr85 ma racje zróbcie badania. Proponuje zacząć od hormonów, my też się staramy od jesieni 2013 i nic, a jak teraz w końcu się za badania wzięłam to tak jak u Aureolci brak jajeczka itp jeszcze najprawdopodobniej rozjechane hormony. Dziś idę do gina zobaczymy co mi powie. Nie zastanawiaj się tylko bierz się w garść i do dzieła :) będzie dobrze zobaczysz!!!

Ja wczoraj miałam mega doła z tego powodu, cały wieczór byłam z Wami, ale kompletnie nie wiedziałam co napisać, myśle że od czegokolwiek bym nie zaczęła to byłby płacz :(
gdzieś mi tak mocno w głowie siedzi to wszystko, jakbym traciła nadzieję...

Miłego dnia.

Ostatnia edycja:
Witam, będę szczera nie przeczytałam ani jednego posta, bo duuużo naprodukowałyście :p i nie mam trochę czasu - dziś mam wolne i chcę poświęcić czas mojemu synkowi. Praca jak na razie może być, synuś zdrowy, nie wiem kiedy dokończę jazdy i zapiszę się na egzamin praktyczny na prawko taki mam grafik... przed pracą i po powrocie cały czas poświęcam synkowi i mężowi, także co z tym prawkiem będzie to nie wiem :|. Pozdrawiam, dzięki Malusiolka za zaproszenie, co u Was? Pozdrawiam.

cześć :)
ja właśnie zawiozłam małego do przedszkola i mam wony dzień :) dzisiaj popołudniu Mati ma w przedszkolu występy, jaselka, to jego pierwsze więc ciekawa jestem jak to będzie wyglądało

Malus, super pomysł z tą działalnością, trzymam kciuki żeby sią udalo &&&&&
Brrr85, a moge zapytac do jakiego lekarza chodzisz?

miłego dnia

Witam się serdecznie.

Bardzo będzie mi miło, jeśli przyjmiecie mnie do Waszego grona "staraczek". W chwili obecnej jestem mamą prawie 4-letniego skarba, a od 5 miesięcy staramy się z emkiem o rodzeństwo dla Niego. Na szczęście już po 4 miesiącach bezowocnych starań udaliśmy się na konsultacje do lekarza i wyszło, że niestety muszę trochę podreperowac swoje zdrowie w kilku dziedzinach. Trochę mnie to podłamało, ale jestem dobrej myśli:-)

Brrr, zdrówka :* U nas ksiądz po kolędzie chodził 4.01 i już mamy za sobą. Na szczęście u nas zawitał proboszcz, którego bardzo dobrze znamy i zadzwoniliśmy do niego, aby był wcześniej i przyszedł. Nie musiałam denerwować się, że zacznę obiad robić, czy małą kłaść a on raptownie przyjdzie :)

Dominika, proszę :* U mnie w miarę, ale muszę lecieć do złotnika. Palce mi spuchły, bo mam rady i muszę obrączkę obciąć, zespawać i poszerzyć. Jeszcze trochę i w ogóle jej nie przesunę. Co do Twojego egzaminu to masz czas 6 miesięcy. Ja idę w połowie lutego, bo mam czas tylko do kwietnia. A tak przez to wszystko co miałam ostatnio na głowie nie miałam ochoty iść na egzamin, ale teraz trzeba iść.

Asia, u nas też zimno. nawet z domu nie chce się wychodzić ;/ Kochana, nie załamuj się. Przyjdzie czas, że znowu zostaniesz mamą. Ale nie myśl cały czas o tym, a uda się :*

Nachtigall, witaj wśród staraczek :) Podaj datę @, to dodam Ciebie do listy naszej :)
mligocka, jak się czujesz?

agniecha, babcie przychodzą dzisiaj do przedszkola? :) U mojej siostrzenicy dzisiaj jest dzień babci i się babcie wybierają :) Już nie mogę się doczekać jak moja pójdzie do przedszkola. Kochana, a jak Twój synek zachowywał się jak prowadziłaś go po raz pierwszy do przedszkola?

Witam się serdecznie.

Bardzo będzie mi miło, jeśli przyjmiecie mnie do Waszego grona "staraczek". W chwili obecnej jestem mamą prawie 4-letniego skarba, a od 5 miesięcy staramy się z emkiem o rodzeństwo dla Niego. Na szczęście już po 4 miesiącach bezowocnych starań udaliśmy się na konsultacje do lekarza i wyszło, że niestety muszę trochę podreperowac swoje zdrowie w kilku dziedzinach. Trochę mnie to podłamało, ale jestem dobrej myśli:-)

Witaj serdecznie, rozgość się u nas :) Widzę, że mamy synków w podobnym wieku. A jesli mogę zapytac, jakie badania robiłaś i co wyszło nie tak? Trzymam kciuki za Ciebie

Maluś, idzie babcia (druga musi iść do pracy), dwóch dziadków i moja siostra, no i my rodzice więc sporo nas będzie :)
Co do przedszkola to przez pierwsze dwad ni chodził z chęcią, a potem przyszedł kryzys, zorientował się że tak bedzie codziennie, że mama i tato do pracy i zaczal się koszmar ktory trwał do końca listopada, ale od grudnia już było ok :) Teraz pokochał przedszkole, polubił dzieci, czasem zdarza sie e płacze rano jak go zostawiam ale to tak bardziej z tęsknoty.... ogólnie jestem bardzo zadowolona :)

Ostatnia edycja:
Dziękuję Dziewczyny za miłe przyjęcie:-)

Malusiolka
termin @ mam na 6 lutego;-)

Agniecha83 Chyba nie tylko Nasi synkowie są w tym samym wieku. Jeśli liczba w Twoim Nicku jest rokiem urodzenia to mam też tyle samo lat:-D
Co do badań to gin zlecił badanie progesteronu i prolaktyny. Pierwszą ciążę poroniłam bardzo wcześnie, a 2 miesiące później kiedy zaszłam z synkiem już na początku miałam za niski progesteron, plamienia, ciąża była zagrożona i musiałam brac leki na podtrzymanie.
Ponadto mam problemy z tarczycą. TSH sprzed prawie roku było na poziomie 2,8. Pojutrze idę do endo na dokładne badania, bo wszystkie znaki na niebie i ziemi (które czuję w swoim ciele) wskazują, że z moją tarczycą nie jest najlepiej.
Jakby tego było mało doszła mi jeszcze hipoglikemia (dobrze, że jeszcze nie za duża) no i lekarz zalecił mi zdrowe przytycie kilku kg.
A na koniec jeszcze dochodzi moja małopłytkowośc. W ciąży z Alexem byłam pod opieką hematologa, bo zaczęły mi spadac płytki krwi, a teraz już na starcie mam poniżej normy i aż boję się pomyślec, co będzie jak zafasolkuję...
Jak zaczynaliśmy z emkiem starania o kolejne dziecko to myśleliśmy, że łatwiej to pójdzie, tym bardziej, ze w 2 poprzednie ciąże zaszłam, ze tak powiem od I-go strzału;-),a teraz takie problemy...No ale nie ma co sie łamac tylko wyleczyc co trzeba i wziąc się ostro do pracy:tak:

Mój Smyk też dzisiaj w przedszkolu, ale tutaj nie Świętuje sie dziś dnia babci niestety, ale po południu będziemy telefonowac na skypie do babci i dziadka z wierzykiem i życzeniami:-)

Ostatnia edycja:
Nachtigall, tak ta liczba to mój rok urodzenia :) To musisz wszystko pięknie wyleczyć i na pewno się uda, wiem, że łatwo mówi ale nagroda jest tego warta :)
Ja też myślałam, że z drugim dzieckiem będzie łatwo, przy Matim też udało nam się za pierwszym razem a teraz już 7 m-cy starań i nic, niby to nie dlugo ale dla mnie baaardzo, chyba też się muszę na jakieś badania wybrać bo ciagle to odwlekam :(

Ostatnia edycja:
reklama
agniecha nie powiem, żeby mnie te wyniki trochę nie podłamały, ale myślę dokładnie tak jak piszesz. Nagroda jest warta czekania:-) i cieszę się, że dosyc szybko to wszystko zostało wykryte, że lekarze nie zbywali mnie, że to za krótko i żeby dalej się starac, a dopiero po roku jak nic nie wyjdzie to przyjśc sprawdzic.

Do góry