reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

Asia, przykro mi, że się musiałaś rozwieść. Ja na szczęście nie mam mamisynka, bo jakby było inaczej, to dostałby kopa w dupę i A die. Moi teście strasznie wtrącają się do życia naszego jak i naszych córek i to bardzo wkurza. Ich zdaniem jestem głupia, że dzieciak ma 17 miesięcy i już na nocnik robi siku, że za wcześnie. Zawsze moje córki były, są i będą porównywane do ich córki synów. Zawsze jakaś rywalizacja. Przeszkadza im to, że pozwalamy starszej i młodszej samym jeść. Wydaje mi się, że to chyba dobrze, że same chcą jeść i jak pójdą do przedszkola będzie łatwiej. Wkurza mnie ta rywalizacja. Mogę założyć się, że jak dzieci pójdą do szkoły znowu to samo będzie, ale na szczęście już nie będziemy razem mieszkać i niech wtedy mówią co chcą. Nie musimy utrzymywać kontaktu. Kochana, u mnie z praniem jest tak samo, że za dużo piorę. Ja pranie robię 2 razy w tygodniu, albo jak starsza posiusia do łóżka, to częściej, ale nie pozwolę dzieciakowi na zasikanym podkładzie i prześcieradełku spać. A trzymać zaszczane, to też nie dobrze, bo później śmierdzi. Mają pretensję, bo ja piorę tyle razy, a ich córka raz na dwa tygodnie i też ma dwójkę dzieci. Nie wierze w to, że przy dzieciach nie ma prania. A co do kąpieli, to też że za dużo. Pamiętam w lato jak moje dziewczynki zachorowały, to teść stwierdził, że nie powinnam codziennie kąpać, bo przez to dzieci chore. Co ma piernik do wiatraka, bo nie wiem? Najlepiej będę robić jak szwagierka raz na tydzień, albo raz na dwa tygodnie dzieci kąpać. A powiedz.. rozmawiałaś z mężem na temat jego rodziców? A dałaś mu jakieś ultimatum, czy od razu rozwodzimy się i koniec? Dopisałam Ciebie do listy staraczek i trzymam kciuki &&&&&& aby @ nie przylazła :)

lalka, witaj :) Podaj datę @ to wpiszę Ciebie na listę. Napisz coś o sobie.

Aschlee, zdrówka Kochana :*

reklama
Pewnie, że rozmawiałam. To było wiele lat rozmawiania. Były i inne problemy wielokrotnie gorsze od jego pieprznietej matki. Ostatecznie jak już podjęłam decyzję to szybko to zrealizowałam i wierzcie mi nigdy nie żałowałam, wręcz zaczęłam żałować, że tak późno to zrobiłam :)
Mam teraz nowe Życie i partnera, na którym można polegać.

A ile jeszcze będziecie mieszkać z teściami?

WItajcie u mnie to jest tak że będę podchodziła jeszcze raz tzn II raz :D . za pierwszym razem się nie udało . Narazie biore Marvelon przez 21 dni . Wizyte mam 28 stycznia odstawie tabl. i startujemy . Wszystkiego dowiem się na najbliższej wizycie . Wiem tylko tyle że prawdopodobnie tym razem będe miała długi protokół .

No i niestety @ przyszła. Maiłam nadzieję, ze ten cykl bedzie ostatni, ale niestety, więc prosze Malusiolka dopisz mnie na listę na 12.02. W tym miesiącu obiecałm sobie nie nakręcać się, tak jak mi radzicie, chociaż to łatwo mówić a gorzej z realizacją. Bo zawsze gdzieś w sercu i w głowie myśl o dzieciątku jest.
A powiedzcie mi kiedy najlepiej robić badanie progesteronu?
Witam nowe dziewczyny.

Malusiolka - my jesteśmy we dwójkę i robimy pranie 2x w tygodniu, rzadko raz (Paweł dużo brudzi na boisku swoją drogą). Oboje bierzemy prysznic codziennie - przecież to jest standard. Nie wyobrażam sobie, ze we współczesnym świecie można myśleć inaczej. Włosy też myje przeważnie codziennie - mieszkam w dużym mieście i po dniu mam okropne, tłuste włosy (a poza tym mam tendencje do przetluszczania się włosów i tłustej cery).

Prawda jest taka, ze to, ze dziecko szybciej się czegoś uczy jest na plus i powinno się to chwalić. Twoi teściowie lubią umniejszac wartości. Następnym razem powiedz "ja to się cieszę, ze mam mądre i zaradne dziecko. Najwidoczniej jestem dobra matką skoro rozwija się szybciej niż większość" :-p i nie dyskutuj jak będzie odpowiadać głupoty na to. Oj, to pewno, by się w środku zagotowala :-D

Gabis - mówi się, ze koło 20-22 dc, ale to w przypadku idealnych długością cykli i owulacji w standardowym terminie. Chodzi o konkretnie 7 dni po owulacji. Więc jak masz dłuższe cykle, albo pozna owulację, to odlicz 7 dni po.

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny! podczytuje was nadal od czasu do czasu ale nieregularnie i sie nie udzielam bo u nas nadal przerwa w staraniach a poza tym bylam strasznie zabiegana. no ale zauwazylam ze o mnie mowa (Cyntia i watpliwosci moje kochane :-)) wiec stwierdzilam ze czas sie odezwac! po zabiegu zrobilam przerozne badania i wyszla mi wysoka prolaktyna, za wysokie TSH i jakies bakterie. narazie zajmuje sie naprawianiem tego a pozniej starania, mysle ze od marca. poza tym to widze tutaj bardzo duzo nowych osob, powodzenia!!!

Cyntia widze ze juz wrocilas do staran. ale Ci dobrze! ;-) a prolaktyne i testosteron unormowalas?

ewelinka moj cykl po poronieniu samoistnym byl jak kazdy inny, ciezko powiedzic ile czekalam na @ bo od razu znow zaszlam i znow poronilam. za trzecim razem mialam zabieg i dwoch lekarzy powiedzialo mi ze jak dostane pierwsza @ to moge zaczac sie starac, chociaz tym razem zdecydowalismy poczekac.

gabis tak jak mwi mligocka, progestron bada sie 7dpo.

reklama
005.gif

Starające się: 24

II kreseczki: IV'14=>7, V'14=>17,VI'14=>13,VII'14=>12,VIII'14=>9

Wrzesień 2014:
Emalia82, Dorcia

Czekamy na potwierdzenie:
wera89 - @15.01

Styczeń

mumminka - @ 17.01
Bezdzietna - @17.01

mligocka - @ 18.01
Cyntia85 - @20.01

Kalisia - @ 23.01
Watpliwości - @ 23.01
agamemnon - @ 24.01

Agaawa - @28.01
brrr85 - @28.01

iwo:) - @ 30.01
agniecha83 - @31.01

Luty
asik 87 - @2.02
AsiaSzw - @2.02
Gochson - @ 3.02
5
Aschlee25 - @ 4.02
doska1 - @ 6.02
Monarti - @ 7.02
Karolina 859- @ 8.02
Olusia7982 - @ 9.02
gabis - @12.02
Anulka1988 - @ 14.02
Marzec
mychunia - @19.03
6
MotylkowaOna - @23.01
JustynaU - @ 25.03

Poczekalnia
anuszka,karotka,Arcala,mimmoo,tamagu czi,melponea, nadzieja210,aureolcia,wandzia_ 23,aina110,celta,susel,

malena100,Mississ1301,fox,Leemonca,Pati, Conti,Piaska,Anka10222,Anna223,Dominika_89,ewelink a_shn

Do góry