reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

reklama
Cyntia dziękuję za podpowiedź co mam dalej robić może uda się to zrobić na NFZ. Z badań nie miałam robione kompletnie nic mąż tylko jedno badanie nasienia. Ginka twierdzi że skoro mam cykle regularne to ona nie widzi rzadnych przeciwskazań i jak wspomniałam o operacji mężą i jego chorobie to miała wytłumaczenie. A ja czytałam że faceci z jednym jądrem nie muszą mieć problemów z płodnościa tym bardziej że nie było chemii ani naświetlań. Oh gdyby wszyscy lekarze chcieli pomóc pacjętowi bezinteresownie to świat był by lepsy

Witajcie kochane - dołączyłam do was a nie miałam jeszcze czasu was podczytac bo niestety dopadła nas angina ropna. I moją 17 miesieczną córcie i mnie. Więc mamy szpital w domu mała dopiero dziś jest z mniejszą gorączką.
Ja na antybiotyku i mała też.

A teraz nie wiem czy to zbieg okoliczności czy reakcja jaką zawsze miałam przy 4 ciążach - :) Ale w każdej na samym początku hcorowałam na angine i w każdej brałam anybiotyk - więc trzymajcie kciuki żeby to jednak objaw ciąży a nie poprostu angina ;p

hej dziewczyny ja mam w piątek dostać @ hehe oby nie dzis jak wstałam dostałam katar i bolą mnie wszystkie mięśnie albo choróbsko albo....;)

Witam dziewuszki :-)
U mnie zamiast śniegu to kapie na głowę ale.. deszcz. Wścieknięta pogoda.:angry:
Łażę w szlafroku i ani tyci tyci nie mam ochoty z niego wyskakiwać.

Anula- tempka wskoczyła na 39,5:blink:

Miłego dnia.

M-s życzę braku @ ;))

Miligocka, tempka ładna ;))

U mnie bez opadów na szczęście póki co ale za to zimno i takie mokre nieprzyjemne powietrze jest...

Kobitki rzadziej będę do Was zaglądać teraz, kto wie przy dobrych wiatrach może wcześniej zaczniemy się starać ;) a u nas piękna zima, śnieg od wczoraj wieczór sypie, jest zimno ;) tak jak lubię - Mały dopomina się o wyjście na sanki, ale wolę nie ryzykować z wyjściem żeby nie pogorszyło się :)
Malusiolka, najlepiej jest ich traktować jak powietrze - nie widzę, nie słyszę, chociaż muszę powiedzieć, że pare razy powiedziałam teściom co myślę ( mój mąż tyle razy im to mówił jak mieszkaliśmy z nimi i było jak grochem o ścianę) i oni znają moje zdanie na swój temat i swojego zachowania w stosunku do naszej trójki. Na szczęście wyprowadziliśmy się i mamy ich z głowy. 3mam kciuki za Was żebyście też mogli jak najszybciej uwolnić się od teściów ;)

Malusiolka, a jaką datę mam Ci podać aby trafić na listę?
Kupiłam dziś Prenatal ProBaby, wyczytałam, że ten suplement potrafi być pomocny :) szczególnie dla mężczyzn. Wiecie coś na ten temat?

Też kiedyś mieszkałam z teściami (masakra) życzę odmiany tej sytuacji jak najszybciej!!

m-s, zdrówka :* Oby @ nie pojawiła się :)

CzekaCudy, współczuje Tobie. Zdrówka dla Ciebie i Twojej córeczki :* Widzę, że mamy w tym samym wieku córki :) Moja wczoraj skończyła 17 miesięcy. Od dzisiaj zaczęłam oduczać ją od pampersa. Owszem już od dawna sama potrafi usiąść i zrobić siusiu, ale jak czymś się zajmę to robi w pampersa, ale już nie chce tego. Dlatego też więcej uwagi teraz poświęcam jej i mam nadzieje, że niedługo oduczy się. Dzisiaj do tej pory ma jednego pampersa. Przed popołudniową drzemką wysadziłam ją i teraz po wstaniu, a pampers nadal suchy. A jak u Ciebie z Twoją córką?

Dominika, rozumiem. Po prostu Twoi i moi teście to są dziwni ludzie i zawsze będę stawiać na swoim. Ale skończyło się to :) Któregoś dnia pisałyśmy o tym ile nasze dzieci piją w nocy. Moja od dwóch dni pije 2/3 łyczki. Dzisiaj wstała mi dopiero około 6-tej rano, a poszła spać o 21-wszej i jak wstała, to wzięła 2/3 łyki herbatki i poszła jeszcze spać na 2h :) Jestem zadowolona, bo w końcu sama mogę pospać, a tak wstawała co 2h i to było męczące. A i nie chce za bardzo pić z bidonu woli z kupka i czy nie za wcześnie dla 17 miesięcznego dziecka? Zastanawiam się też czy nie przejść na kubek ze starszą córką. Życzę owocnych staranek :)

Mligocka, &&&&&&& aby się ładnie utrzymała tempka i żebyś zobaczyła niedługo swoje upragnione II kreseczki :*

Ewelinka, u mnie padało przez całą noc i teraz za podwórkiem biało i zimno, aż się nie chce z domu wychodzić :p

Dziewczynki, nie krwawię jeszcze i się martwię :( W sobotę mam wizytę u lekarza i boje się, że jednak będzie zabieg :(

A co dzisiaj robiłyście/robicie na obiad? U mnie zupa krupnik z wczoraj (po małym talerzu zostało) i na drugie danie kotleciki z piesi kurczaka (niby bitki) w sosie - bardzo dobre wyszło + ziemniaki i brokuł :)

AsiaSz, jak chcesz być na liście, to podaj datę @ kiedy ma być, a jak nie wiesz to wtedy dam Ciebie do poczekalni :) Co do teściów to tak masakra. A możesz opisać swoją historię jak z nimi mieszkałaś? Ja właśnie z nimi mieszkam i może Twoja historia w jakimś stopniu mi pomoże. Z góry dziękuję :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry