Mały po bańkach zasnął, więc zaglądam. Malusiolka, kubek taki normalny czy niekapek? Myślę, że to dobrze że Twoja Mała zaczęła pić z kubeczka, tylko jeszcze może jej się odmienić, mój synuś do tej pory potrafi butelkę z wodą obalić przez całą noc a czasami tylko dwa łyki bierze. Co do teściów... jak mieszkaliśmy z nimi, to teściowa (mimo,że nie prosiłam o żadne rady ani nic) zawsze wysyłała do najstarszej córki ( bo to wg niej taka wspaniała mamusia) a to zły krem mam dla malucha, a to ona innych pampersów używała i te są najlepsze, a to nie taki proszek, wózek nie taki a po co ja gadam do miesięcznego dziecka, w ogóle są do nas nastawieni... tylko przy ludziach obcych starają się sprawiać wrażenie, ale ja mam to w nosie, dobrze że daleko od siebie mieszkamy
myślę, że Twoich teściów boli to, że masz rację i zdrowe podejście do dziecka, pomóc i ułatwić start ( a małe dziecko jest chłonne i szybko się uczy widząc, że ktoś poświęca mu czas ) a niektórzy mają to w nosie albo zwyczajnie im się nie chce i później dzieci latają do 4 roku życia w pampersach, nie potrafią się wysłowić itd., itp
Mojemu Olkowi do tej pory zdarza się zsiusiać jak się zapomni przy zabawie w nocy rzadko bo rzadko, ale też mu się zdarza ale to w końcu jeszcze maluszek
.
3majcie za mnie kciuki w piątek idę na egz. teoretyczny na prawko, a w sobotę na szkolenie i od niedzieli do pracy idę
) zastanawiam się co mój dzidziuś będzie robił, pewnie lepiej zniesie rozstanie z mamą na te 8h, bo ja już zaczynam powoli przeżywać jak to będzie ( co robi, czy zjadł czy wszystko w porządku, czy nie tęskni, nie płacze?)