reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

Witam z rana, mój Maluch ostatnio zasypia o 23.00 a wstaje pare minut po 7.00, bardzo rzadko zdarza mu się spać w dzień, ogólnie jest żywym dzieckiem ;) czytałam o tych waszych daniach i doszłam do wniosku, że z synkiem będziemy dziś robić gołąbki :) Malusiolka, mój synek do tej pory prosi o picie w nocy ( każdemu może się przecież zachcieć), a wlipcu bęzie miał 3 latka. Olek pije picie ze szklaneczki, ale przeważnie z butelki z dozownikiem typu "Kubuś waterr". Zróbcie pożegnanie butelki, wytłumacz Małej co i jak i na pewno zaskoczy i pożegnacie się z butelką, chociaż wiadomo każde dziecko jest inne ;)

reklama
Karolina - ja zaczęłam palić w wieku 17 lat. Po jakiś 7 latach zaczęłam z tym walczyć. Wcześniej paliłam paczkę dziennie. Było ciężko. Rzucałam wiele razy - na ok. 2 miesiące. Łamałam się, paliłam znowu jakieś 2 miesiące, rzucałam i tak w kółko. Pierwszym i chyba najcięższym etapem było przejście na R1 (to są ultralighty). Jeszcze w zeszłym roku zdarzyło mi się popalić - w ciągu roku miałam ze 2, może 3 ciągi - paliłam przez parę dni po parę papierosów dziennie (po wielkiej kłótni z P. co się mieliśmy rozstawać i jak byłam w odwiedziny u rodziny 2x) i po ostatnim poronieniu kupiłam paczkę i wypaliłam w 4 dni. Gdybym mogła cofnąć czas, to bym nie ładowała się w to świństwo. Lubię palić, no lubię, no ale papierosy to świństwo. Według mnie najlepiej rzucić od razu. Sporo osób w moim towarzystwie paliło i rzuciło - tak patrząc po tych, którym się udało, to były osoby, które rzuciły z dnia na dzień bez żadnych wspomagaczy. Te, co ograniczały i wspomagały się jakimiś tabletkami, gumami dalej palą.

Iwo - ja robiłam testy codziennie i pozytyw miałam dopiero w 17 dc (owu chyba w 18 dc). A mam cykle najczęściej 27-28 dni. Bez mierzenia temperatury bym nie wpadła na to, że mam późną owulację. Po takim cyklu kupiłam testy owulacyjne, które to potwierdziły w kolejnym cyklu. A mierzysz temperaturę? Rób testy dalej. Trzymam kciuki za Twoja owu!!

Cyntia - umowilam się z mężem że nie będę mierzyć ani testować bo za bardzo to wszystko przeżywam. On podchodzi do tego spokojnie jak się uda to super jak nie to trudno. Ja próbuje się zdystansowac ale słabo mi to wychodzi.
Muszę zdać się na los :(

Cyntia85_zgadzam się z 100% z tym paleniem. My rzucilisny z dnia na dzień! Bez wspomagaczy jedynie silna wola. A mam w rodzinie osobę która paliła całą ciążę >:) a później paliła e papieros mimo to nadal pali i nic te wszystkie zabiegj nie dają :-S
Kurcze mnie coś łamie chyba od syna coś podłapałam
Iwo- mi mierzenie dużo daje a testy mam w domu ostatnio miałam ovu w 19dc

Cyntia, wczoraj ostatnią tabletkę wzięła i czekam na krwawienie. Boje się wizyty, która mam 18.01. Kochana, trzymam kciuki aby ten cykl był Twój :*:* Szkoda mi dziecka, które ma taką matkę jak pisałaś. Powinni od razu jej zabrać dziecko. Ja rozumiem matka, ale co z tego jak sama nie chce tego dziecka. Wiele kobiet chce mieć dzieci, a nie może. Czasami zastanawiam się co Bóg chce nam przez to pokazać?

Dominika, rozumiem że każdy czasami potrzebuje napić się, ale nie 3 butelki :p Wczorajsza noc była straszna, bo mała cały czas domagała się butelki z piciem. Podałam jej bidon do picia, a ta od razu krzyk. Ale później już nie mogłam wytrzymać, usiadłam z małą i powiedziałam.. "Pijesz z tej butelki, albo nie dostaniesz pić" i jakoś udało mi się przekonać małą do wypicia trochę herbatki z bidonu. Dzięki temu nie musiałam 3 razy małej przebierać w nocy tylko raz :) Mała całymi dniami z butelką chodziła, a tak dzięki temu szybciej nauczę małą chodzenia bez pampersa. Robi ładnie na nocnik, ale przez ciągłe picie co 5 minut potrafi sikać i dziennie 10 pampersów idzie. 3 paczki pampersów mam na miesiąc, a czasami 4 :p Przy pierwszym dziecku bardzo mało szło pampersów.

agniecha, miłego dnia Kochana życzę :*

Cześć dziewczyny , dzięki za wsparcie bo od dzisiaj definitywnie kończę z tym nałogiem .. Palę krótko , i nigdy wcześniej nie udało mi się rzucić a też kupiliśmy sobie z R e-papierosa który teraz tylko zalega w szafce.. Także takie wspomagacze nic nie dają . Ja dzisiaj pózno wstałam bo moja córka miała na 10:30 lekcje . synek został w domu bo mówi że go gardełko pobolewa a wczoraj wieczorem przyszła siostra R po syrop przeciwbólowy bo jej mała ma gorączkę a nic w domu nie ma . Może jakaś wirusówka ? A teraz kawka, po kawci sprzatanie, na zakupach juz byłam pora wziąść się za obiad a dzisiaj Oliwcia zażyczyła sobie fasolkę po bretońsku , którą dosłownie pół godziny temu dopiero namoczyłam ciekawe czy taka mało namoczona się uda

Karolka, powodzenia w rzucaniu papierosów. Ja paliłam 3 lata zanim poznałam M (w maju się poznaliśmy), a rzuciłam przed samym staraniem około sierpnia i od tamtej pory minęło 4,5 roku i nie mam zamiaru wracać do nałogu. Papierosy śmierdzą, a poza tym strata kasy. Co do Twojego obiadu, to nie wiem czy tak szybko zmięknie Tobie fasolka, oby :p Przeważnie na noc się zostawia. A ja dzisiaj robię krupniczek.. wiem, że moje dziewczynki uwielbiają go jeść i M też lubi :) Zdrówka Kochana, dla synka :*

Ostatnia edycja:
005.gif

Starające się: 21

II kreseczki: IV'14=>7, V'14=>17,VI'14=>13,VII'14=>12,VIII'14=>9

Wrzesień 2014:
Emalia82, Dorcia

Czekamy na potwierdzenie:

Styczeń

wera89 - @ 15.01
mumminka - @ 17.01
mligocka - @ 18.01
Cyntia85 - @20.01

Kalisia - @ 23.01
Watpliwości - @ 23.01
agamemnon - @ 24.01

Agaawa - @28.01
brrr85 - @28.01

iwo:) - @ 29.01
agniecha83 - @31.01

Luty
asik 87 - @2.02
Gochson - @ 3.02
5
Aschlee25 - @ 4.02
doska1 - @ 6.02
Monarti - @ 7.02
Karolina 859- @ 8.02
Olusia7982 - @ 9.02
Anulka1988 - @ 14.02
Marzec
mychunia - @19.03
6
MotylkowaOna - @23.01
JustynaU - @ 25.03

Poczekalnia
anuszka,karotka,Arcala,mimmoo,tamagu czi,melponea, nadzieja210,aureolcia,wandzia_ 23,aina110,celta,susel,

malena100,Mississ1301,fox,Leemonca,Pati, Conti,Piaska,Anka10222,Anna223,Dominika_89

malusiolka, u mnie Mały pił w nocy ok 3-4 butelki picia, teraz też dużo pije ( potrafił zasiusiać się cały włącznie z bodami albo bluzeczką i spodenkami nie wspominając o pościeli), ale już mniej budzi się w nocy. Staramy się podawać mu w szklaneczce i pilnować, ale zalewa się albo bawi się tym piciem i jest butelka z dozownikiem. Olek jest z 22 lipca 2011, trochę to trwało ale już pod koniec kwietnia 2013 zaczął spać bez pampersa ( siostrzenica ma starszego synka o rok i mówiła, że to bardzo późno ale ja uważam, że każde dziecko rozwija się w swoim czasie, zapytałam jej czy nie pamięta, że Olek szybciej zaczął chodzić i mówić to nic się nie odezwała), nie powiem zdarza mu się zrobić siusiu we śnie ale przeważnie budzi się na siku i zaraz po wędruje do nas do łózka. Zobaczysz lada dzień nie będą potrzebne jej pampersy. Próbowałaś nie zakładać Małej pampersa tylko majtki i spodenki i pytać co jakiś czas " chcesz siusiu"?, nawet jak nie chce to posadzić jak uda jej się zrobić to nagrodzić oklaskami, pochwalić dać cukierka, zabawkę ;) Olkowi podczas zabawy zdarza się zapomnieć i jeszcze siusiu zrobi.
Dziś rzucałam okiem jak mama oglądała nianie i wiecie co zszokowana byłam tym odcinkiem - mama trojga 4,5 latków zakładała im na noc pieluchy i mikoswała jedzenie,nie wspominając o innych kwiatkach...
Mój Bąbel słyszał ostatnio naszą rozmowę o powiększeniu rodziny i dziś stwierdził, że chce rodzeństwo, ale siostrę, bo brata już nie " mama chce siostrę, brata nie". Pytam czy będzie pomagał mi przy opiece i czy będzie dzielił się zabawkami stwierdził,że tak ale mlecznych kanapek nie odda <hahaha>.

reklama
malusiolka, u mnie Mały pił w nocy ok 3-4 butelki picia, teraz też dużo pije ( potrafił zasiusiać się cały włącznie z bodami albo bluzeczką i spodenkami nie wspominając o pościeli), ale już mniej budzi się w nocy. Staramy się podawać mu w szklaneczce i pilnować, ale zalewa się albo bawi się tym piciem i jest butelka z dozownikiem. Olek jest z 22 lipca 2011, trochę to trwało ale już pod koniec kwietnia 2013 zaczął spać bez pampersa ( siostrzenica ma starszego synka o rok i mówiła, że to bardzo późno ale ja uważam, że każde dziecko rozwija się w swoim czasie, zapytałam jej czy nie pamięta, że Olek szybciej zaczął chodzić i mówić to nic się nie odezwała), nie powiem zdarza mu się zrobić siusiu we śnie ale przeważnie budzi się na siku i zaraz po wędruje do nas do łózka. Zobaczysz lada dzień nie będą potrzebne jej pampersy. Próbowałaś nie zakładać Małej pampersa tylko majtki i spodenki i pytać co jakiś czas " chcesz siusiu"?, nawet jak nie chce to posadzić jak uda jej się zrobić to nagrodzić oklaskami, pochwalić dać cukierka, zabawkę ;) Olkowi podczas zabawy zdarza się zapomnieć i jeszcze siusiu zrobi.
Dziś rzucałam okiem jak mama oglądała nianie i wiecie co zszokowana byłam tym odcinkiem - mama trojga 4,5 latków zakładała im na noc pieluchy i mikoswała jedzenie,nie wspominając o innych kwiatkach...
Mój Bąbel słyszał ostatnio naszą rozmowę o powiększeniu rodziny i dziś stwierdził, że chce rodzeństwo, ale siostrę, bo brata już nie " mama chce siostrę, brata nie". Pytam czy będzie pomagał mi przy opiece i czy będzie dzielił się zabawkami stwierdził,że tak ale mlecznych kanapek nie odda <hahaha>.

Dominiko- u mnie na odwrót, siostry nie chce tylko brata- bo jak będzie siostra zabierze szafkę ze słodyczami i się wyprowadzi! i bądź tutaj mądry- słodkości najważniejsze

Do góry