Malusiolka
Potrójna mamusia :D
Dominika, moja pierwsza córka miała około 20 miesięcy jak spała bez pampersa i już nie wiedziała co to pampers. Chcieliśmy nauczyć ją zanim urodziła się druga. Młodsza widzi jak starsza sika na nocnik czy kibelek to też chce. Wiadomo ma zaledwie 17 miesięcy i jeszcze nie umie do końca kontrolować potrzeb fizjologicznych. Ale jak siada na nocnik to widać, że się napina, aby siusiu zrobić
Kochana, owszem każde dziecko jest inne, ale jak widzisz ponad 4 lata dzieciak ma i chodzi w pampersie i śpi w pampersie? Niedawno szwagierki syn skończył 4,5 roku i dopiero bez pampersa chodzi tak samo z butelki mleko pił. Ma drugiego syna, który za tydzień kończy 3 lata i nawet nie wie co to nocnik (nawet nie starają mu się tłumaczyć), nie mówi, bo nie rozmawiają z nim wolą przy komputerze siedzieć i mamy pije mleko z butelki ze smokiem. Starsze tylko je pomidorową zupę, jogurty Danio z płatkami, albo same i naleśniki. Młodsze je mięso, ale zup za to nie i śniadanie i kolacja mleko i czasami naleśniki
Co to za opieka nad dziećmi. Jak teściowa bierze pod opiekę dzieci, to też tylko serki i mleko, bo tak rodzice nauczyli dzieci. Starszy wygląda jak anorektyk, ale uważają, że moje dzieci źle się odżywiają. Moje wszystko jedzą i zawsze zdrowo
Dlatego też teście nie lubią mnie, bo widzą, że moje dzieci rozwijają się lepiej niż córki. Starsza córka jest o rok młodsza od starszego syna szwagierki i ona bardzo ładnie zaczyna mówić, a ten prawie nic, a twierdzą, że lepiej mówi. Młodszy syn jest o półtorej roku starszy od mojej młodszej córki i ona więcej umie od niego. Nie chodzi tylko o to, że każde dziecko inaczej się rozwija, ale trzeba też z dziećmi rozmawiać, a oni tego nie robią. Jeszcze teść twierdzi, że moim wymysłem jest to, że w tym roku 5-cio latki muszą iść do zerówki (chodzi o to, że starszy syn zaraz 5 lat ma i musi iść), a teść twierdzi, że puszczą go dopiero jak skończy 7 lat. Mojej siostry koleżanka we wrześniu nie dała 5 latka do zerówki tylko przez wrzesień i musiała karę zapłacić i to grubą + musiała zapisać go do szkoły. Dlatego też od września 2014 moja córka starsza idzie do przedszkola, a młodszą oddam w lutym 2015, bo wtedy kończy 2,5 roku.