Laseczki, zobaczcie jaka porada była wczoraj na Ovufriendzie:
Porada dnia
Boli Cię brzuch i musisz sięgnąć po lek przeciwbólowy? Unikaj niesterydowych leków przeciwzapalnych, tych które zawierają ibuprofen. Mogą one hamować owulację oraz utrudniać zagnieżdżenie się zarodka w macicy, ponieważ niekorzystnie wpływają na wzrost endometrium. Dlatego w czasie starania o dziecko zażywaj tylko te środki przeciwbólowe i przeciwzapalne, które nie posiadają w swoim składzie ibuprofenu.
Czasem są w tych poradach ciekawe informacje.
My wczoraj przywieźliśmy ojca do nas (będzie u nas kafelkował). Bałam się co to będzie, ale póki co ojciec jest grzeczny. Była owu, była!! Takie to dla mnie niesamowite, że jesteśmy w stanie dowiedzieć się kiedy mniej więcej mamy tę owulację. No dzisiaj sobie tak właśnie nad tym rozmyślałam. Choć temperatury nie chce mi się mierzyć. Znudziło mi się to ;-)
Wątpliwości - aż się wzruszyłam!! Rodzina pewno też byłą oczarowana nim, co? Jeszcze raz wielkie gratki!
Karolina - koniecznie rzuć papierosy. Po pierwsze znacząco zwiększają ryzyko poronienia, a bo drugie - NAJWAŻNIEJSZE - budujesz nową osobę. Nie odejmuj jej szans na bycie silną i zdrową istotką :-(
CzekaCudu - witaj. Trzymam mocno kciuki. Skoro Acard Tobie pomógł wtedy, to teraz tez pomoże!! Ja też biorę i liczę na niego
Malusiolka - kciuki za wizytę! Jeszcze bierzesz ten Lutenyl?
A propos nałogów - na Święta widzieliśmy się z żoną kuzyna P., która parę dni wcześniej urodziła córeczkę. Opowiadała, że w szpitalu koło niej leżała kobieta, która przyjechała do szpitala totalnie nachlana. Nawet nie wiedziała, że zrobili jej cesarkę. I nie chciała widzieć dziecka. Oferowała jej, żeby wzięła jej synka ze sobą do domu. Mam nadzieję, że odebrali tej "matce" to dzieciątko :-(
A, i oczywiście zaczęły mi się urojone objawy ciąży
3 dni po owu, hahahaha
- ciągnie mnie w podbrzuszu. Psychika to jest jednak niezrozumiała. I mówię do siebie "kobieto, no toć nic Ci się jeszcze nie zagnieździło, więc jak możesz czuć jak macica Ci się rozciąga?" - i umysł nie słucha
i czuję dalej