reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

reklama
Oluś, nie zazdrość nikomu. Niedługo też będziesz mieć swoje dzieci :*

Karolcia, fajna jest, ale jak jedna i druga się zgada, to mam masakra jest. Czasami jedna gorsza od drugiej :p Dwa łobuziaki :p

agniecha, tak. Dobrze, że mi przypomniałaś, bo zapomniałabym :* Skleroza to moja siostra rodzona :-D

Uciekam spać. Dobranoc Kochane :*

Olusia ja trzymam za Ciebie mocno kciuki bo w tym roku 2014 musimy wszystkie zaciążyć także do dzieła :-) trzeba się intensywnie kochać najlepiej codziennie bo nie ma co strzelać w owulkę kiedy się nie zna swojego organizmu ( np ja nie wiem nigdy kiedy ma owulkę i jej nie czuję jak inne babeczki ) bo tu się dziewczyny na innych wątkach udzielały że zachodziły 2 dni po @ , a inne że 10 dni po @ także kochać się codziennie :-)

Laseczki, zobaczcie jaka porada była wczoraj na Ovufriendzie:

Porada dnia
Boli Cię brzuch i musisz sięgnąć po lek przeciwbólowy? Unikaj niesterydowych leków przeciwzapalnych, tych które zawierają ibuprofen. Mogą one hamować owulację oraz utrudniać zagnieżdżenie się zarodka w macicy, ponieważ niekorzystnie wpływają na wzrost endometrium. Dlatego w czasie starania o dziecko zażywaj tylko te środki przeciwbólowe i przeciwzapalne, które nie posiadają w swoim składzie ibuprofenu.

Czasem są w tych poradach ciekawe informacje.

My wczoraj przywieźliśmy ojca do nas (będzie u nas kafelkował). Bałam się co to będzie, ale póki co ojciec jest grzeczny. Była owu, była!! Takie to dla mnie niesamowite, że jesteśmy w stanie dowiedzieć się kiedy mniej więcej mamy tę owulację. No dzisiaj sobie tak właśnie nad tym rozmyślałam. Choć temperatury nie chce mi się mierzyć. Znudziło mi się to ;-)

Wątpliwości - aż się wzruszyłam!! Rodzina pewno też byłą oczarowana nim, co? Jeszcze raz wielkie gratki!

Karolina - koniecznie rzuć papierosy. Po pierwsze znacząco zwiększają ryzyko poronienia, a bo drugie - NAJWAŻNIEJSZE - budujesz nową osobę. Nie odejmuj jej szans na bycie silną i zdrową istotką :-(

CzekaCudu - witaj. Trzymam mocno kciuki. Skoro Acard Tobie pomógł wtedy, to teraz tez pomoże!! Ja też biorę i liczę na niego :)

Malusiolka - kciuki za wizytę! Jeszcze bierzesz ten Lutenyl?

A propos nałogów - na Święta widzieliśmy się z żoną kuzyna P., która parę dni wcześniej urodziła córeczkę. Opowiadała, że w szpitalu koło niej leżała kobieta, która przyjechała do szpitala totalnie nachlana. Nawet nie wiedziała, że zrobili jej cesarkę. I nie chciała widzieć dziecka. Oferowała jej, żeby wzięła jej synka ze sobą do domu. Mam nadzieję, że odebrali tej "matce" to dzieciątko :-(

A, i oczywiście zaczęły mi się urojone objawy ciąży:-D 3 dni po owu, hahahaha :-D - ciągnie mnie w podbrzuszu. Psychika to jest jednak niezrozumiała. I mówię do siebie "kobieto, no toć nic Ci się jeszcze nie zagnieździło, więc jak możesz czuć jak macica Ci się rozciąga?" - i umysł nie słucha :szok: i czuję dalej :oo2:

Kochana Cyntia85 ciekawa informacja ale muszę Ci powiedzieć że w moim przypadku zażywanie tabletek przeciw bólowych graniczy z cudem bo bardzo rzadko je zażywam , nawet jak mam bolesne miesiączki to biorę tylko jedną tabletkę Apapu nic więcej . Zgadzam się z Tobą że palenie powoduje ryzyko poronień , nawet mogę to powiedzieć na własnym przykładzie bo do 25 roku życia wogóle nie paliłam papierosów , także moje dwie pierwsze ciąże są zdrowe bez komplikacji , zaczęłam palić w póznym wieku po namowie znajomej z którą dzisiaj nie mam już kontaktu , a się zaczęło od jednego papierosa , potem drugiego.. aż pewnego dnia kupiłam całą paczkę . I tak się zaczęło . Ale dużo nie palę , bo 6-7 papierosów na dzień , czasami mniej ale mój R zdecydowanie więcej pali i mi to nie przeszkadza bo robi to kiedy ja nie widzę . Mam do siebie żal bo paliłam będąc w ostatniej ciąży , ale o niej dowiedziałam się pózno bo dopiero w 6 tygodniu . Dzieciątko dobrze się wówczas rozwijało , nie powiem że całkowicie rzuciłam bo bym skłamała ale ograniczałam się do 2-3 papierosów na dzień a dzisiaj sobie myślę czy to nie z tego powodu je straciłam ? Bo dużo o paleniu czytałam, analizowałam , dlatego walczę z tym zgubnym nałogiem dzień w dzień . Jest tu jakaś kobietka która pali , popala ? To sobie zdaje z tego sprawę jakie to ciężkie rzucić to *****

witam z rana :-D

dziś jakoś się nie wyspałam, a po południu muszę pozałatwiać sprawy na mieście i mąż ma mieć resztę gości imieninowych chyba tzn w zależności od stanu zdrowia bratanic i Babci....

karolina ja paliłam nawet 2 paczki dziennie :wściekła/y:i rzuciłam jednego dnia. Nie palę już 6 lat :-D

ja dziś po robocie coś mi się wydaje, że będę łykała therflu :baffled:

życzę owocnego dnia :-)

witam się i ja :)

rano obudził mnie synek z gorączką:( a już wczoraj wyglądal znacznie lepiej, sądziłam że zdrowieje:(:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Karolinko- walcz- ja rzuciłam z mężem razem, nie palimy prawie 4 lata:) :-)
życzę Wam miłego dnia:)

Hej dziewczynki ale produkujecie :)

Karolina - ja przed pierwszą ciąża paliłam i rzuciłam jak tylko zobaczyłam dwie kreski. Teraz od grudnia w ogóle nie sięgam po papierosy. 6-7 to wcale nie mało. Oczywiście że są kobiety które pala i rodzą zdrowe dzieci ale nie wiem czy chcesz tak ryzykować. To twoje życie i twoja decyzja.

Cyntia - ach ta głowa :) zazdroszczę owu! Ja miałam wszelkie objawy owu i wczoraj w 14 dc zrobiłam test i dupa, że też musiał mi się trafić taki cykl! Dbam o endo, nie pale a organizm ma to gdzieś!!

reklama
Do góry