reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

Karolina przepraszam ze pytam a moze juz pytalam lecz wybacz ale nie pamiętam. .. jakie byly przyczyny poronien u Ciebie? Jak nie chcesz to nie odpowiadaj Kochana

reklama
Ewelinka pytaj śmiało ;)
Pierwsze poronienie było samoistne i przyczyny nie poznałam a drugie zatrzymane po prostu w 14 tygodniu dowiedziałam się że "ciąża obumarła" już w 7 tygodniu a ja tak chodziłam kilka tygodni z nie żywym już dzieciątkiem masakra jakaś bo mi mój organizm nie dawał żadnych sygnałów a przyczyna też nie została ustalona w badaniu histopatologicznym pisało nie wiele ale mój lekarz mi powiedział że to mogło być przez chorobę bo w ciąży zachorowałam miałam infekcję i to może być przyczyna ale ja w to nie wierzę myślę że stres swoje zrobił bo ja wówczas chodziłam cała w stresie wszystko mnie denerwowało w R nie miałam oparcia a nawet mnie atakował bo ja brałam tabletki i zaszłam a mi wmawiał że to celowo zrobiłam i w ogóle wiesz dla mnie to był ciężki okres bo ze mną nie dało się wytrzymać wciąż płakałam bez powodu darłam się po nim a objawów ciąży nie miałam prócz bolących piersi a tak to nic mi nie dolegało ale przeżyłam tą stratę okropnie mocno
A tak wiele bym oddała żeby cofnąć czas do momentu kiedy zrobiłam sobie test ciążowy.. Taka zaskoczona byłam że jestem bo się ani nie spodziewałam nie brałam tego pod uwagę nie mając 1,5 miesiąca okresu.. Pewnie zadbałabym o siebie dużo bardziej, ale mnie lekarz w błąd wprowadził bo miesiąc od ostatniej miesiączki poszłam do ginka a on mi oznajmił że mam cykl bezowulacyjny i przepisał mi luteinę na wywołanie co za pajac nic nie widział nic co gorsza powiedział że nie mam szans na ciążę bo nie owuluje

Ostatnia edycja:
KKochana teraz już nie ms co gdybać ;** tule mocno.
Ja tez myślałam ze to moja wina ze moze zle sie odzywialsm, ze moze mogl a m nie uprawiac seksu a wtedy fasolka by sie zagniezdxila... ojj ile mysli w głowie się ma wtedy to wie tylko kobieta ktora stracila ciaze

No dokładnie Ewelinka my się rozumiemy bo to przeszłyśmy i wiemy jaki to ból stracić maluszka , jak boli jak się widzi inne kobiety w zaawansowanej ciąży i zadaje sobie pytanie przecież mogłam to być ja?? dlaczego los mnie tak okrutnie doświadczył?? nie wiem czemu tak się dzieje że babki rodzą zdrowe dzieciątka i je mordują a takie co chcą to ronią ehh na te pytania chyba nie dostaniemy już odpowiedzi ale tęsknię za moim dzieciątkiem codziennie Go wspominam i zastanawiam się jakby wyglądało

Wątpliwości - znajomy narzeczonego mówił nam też, że zrobił kurs niemieckiego za darmo. Był organizowany przez tę gminę, gdzie on mieszka. Musiał dojeżdżać do innego miasteczka. Ale wiem, że musiał być legalne zameldowany tam. Musiałbyś poprosić kogoś, kto zna język, by podzwonił w parę miejsc z zapytaniem o to - może jakiś urząd pracy, gminy (czy tam landu), może jakieś instytucje zrzeszające mniejszości narodowe. A w jakiej miejscowości mieszkacie?

reklama
No no Iwo to zaszaleliscie ;-) super. My szalelismy z ranca :D

Ja mam dziś wolne :) uwielbiam takie dni. Zjadłam już śniadanko teraz idę do wanny. Potem mam jeszcze klientkę i wracam do domku. Zrobię tą zapiekankę z cukinii dziś chyba. A wy laski jakieś pomysły na obiad?

Anulka proszę odezwij się, trochę martwię się, że nie daj Boże dziś też nie najlepszy masz nastrój. Daj znać jak najszybciej. Buziaczek kochana.

Motylku, Bezdzietna, Karla, Karotka smutno tu bez Was!!!

Lalka jak u Ciebie?
Aschlee jak się czujesz??

Miłego dnia dziewczyny

Ostatnia edycja:
Do góry