reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

reklama
Ja w zeszłym tygodniu byłam u endykrynologa ponownie. Biorę już 1,5 miesiąca bromergon i chciałam by mi dała skierowanie na prolaktyne z obciążeniem bym mogła zobaczyć czy te tabletki cos dają. A ona do mnie że tak na prawdę to moja prolaktyna jest ok i ona dała mi te tab profilaktycznie, ze względu że staramy się o baby już tak długo. A byłam u tej samej co ostatnio. A na 1-szej wizycie nic takiego nie mówiła. Po prostu zdurniałam. To ja się faszeruje lekami tak na wszelki wypadek. A ona do mnie, że gdyby za pierwszym razem jak robiłam podstawową prokatyne wyszedł mi wynik jak za drugim razem tzn 11 ( za 1-szym razem było 24 czyli delikatnie poza normę ) to nikt by mi nawet nie dał skierowania na prolaktyne z obciążeniem. Nie ważne, że z obciążeniem było ponad 300. Zastanawiam się czy nie iść do innego endykrynologa, aby sprawdzić diagnozę. Sama już nie wiem. Niby źle się nie czuje po tych lekach. Mąż nawet mówi że jakaś spokojniejsza jestem. Ci lekarze i ich diagnozy ehh

Miłego dnia dziewczyny:-)

Ktoś mi pisał, że prawdopodobnie też dostanę Bromergon. Jutro się okaże.
Ja 2 lata temu badałam prolaktynę. Wynik był 9,5 ng/ml, a po obciążeniu 169 ng/ml (robiłam, bo mi ginekolożka, do której prywatnie z piersiami chodzę zasugerowała) i gdy poszłam do swojego ginekologa w przychodni, to mi powiedział, że to badanie po metoklopramidzie nie jest miarodajne i w Polsce odchodzi się od tych badań po obciążeniu.
Teraz mam 30,58
ng/ml i u mnie jest napisany taki zakres norm: 4,79-23,30.

Brrr85 - na BabyBoom, na części forum "staramy się" jest wątek "o badaniach hormonalnych"
https://www.babyboom.pl/forum/staramy-sie-f66/o-badanich-hormonalnych-dla-starajacych-sie-2398/ i tam jest ramka o prolaktynie
normy26wr.png

Może dobrze, że trochę starasz się zbić tę prolaktynę. Nie zaszkodzi ją obniżyć.

a co tu taka cisza?

ja się dziś narobiłam: poprasowałam mężowi koszule do pracy i jedno pranie, zrobiłam obiad, ugotowałam fasolę na jutro, umyłąm piec i jestem padnięta...

jutro muszę umyć łazienkę i zrobić wafle, bo w pt nie będę miała czasu....

w piątek po pracy idziemy z mężem na firmową imprezę, a w sobotę i niedzielę mamy gości, bo mąż ma w niedzielę imieniny :tak:

jak wytrzeźwieje to będę piekła budyniowca i robiła sernik na zimno :-)

oj zapowiada się ciekawy weekend :-D

U mnie weekend zapowiada sie w pracy.... ja mam w sobote dniowke a w niedziele nocke...:-)

mychunia fajnie zapowiada sie tobie weekend... :tak: imprezowy he he ....

mychunia oj tak bedzie sie dzialo .... Bałkanica he he :-) swietny tekst :-D he he

Tez bym chciala sie zabawic ale poki co nie ma szans... chociaz moze niebawem...ze znajomymi chcemy zrobic imprezke... to wtedy bedzie sie dzialo.... :tak:

hej dziewczyny :)
A ja jutro na dniówkę i w piątek również. Za to weekend wolny :)
Dzisiaj miałam szalony dzień zakupowy, odwiedziłam mamunię, podjadłam najlepszych na świecie maminych pierożków:-)
Zaraz uciekam spać, jutro pobudka przed 6.
Tak to przezywam jakbym tylko ja wstawała rano:-D

mligocka a na jakim oddziale pracujesz? masz tez nocki? czy tylko dniowki?
Jak chodze do mamuni tez zazwyczaj jadam pierozki.... musze namowic mamunie by mi zrobila znow...

reklama
na rehabilitacji. tak mam dniówki i noce :)
w piatek jestem za koleżankę. i mam dwie dniówki pod rząd. Nie wiem jak to przeżyję:crazy:

Do góry