reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

Hejka wszystkim. Miłego dnia życzę. Ja od wczoraj nerwowa na maxa- chyba stresuje się ta dzisiejsza wizytą :(

Olusia - odezwij się!

Cyntia- słów brakuje na ten NFZ. Za kasę to od razu przyjmuje a tak to możesz sobie czekać, bo mają to w dupie. Jakbyś znajomą była to też miejsce by się znalazło :(

reklama
Witam z rana:-)

Agniecha83 po wolnym często tak jest, że w pracy wszystko wkurza i jest po prostu do d..y. Oby dziś było już lepiej :-)

Emalia82 gratuluje bety i fasolki:-)

Mychunia fajnie, że już wszystko w porządku, trzymam kciuki za przyszłe starania:-)

Ja w zeszłym tygodniu byłam u endykrynologa ponownie. Biorę już 1,5 miesiąca bromergon i chciałam by mi dała skierowanie na prolaktyne z obciążeniem bym mogła zobaczyć czy te tabletki cos dają. A ona do mnie że tak na prawdę to moja prolaktyna jest ok i ona dała mi te tab profilaktycznie, ze względu że staramy się o baby już tak długo. A byłam u tej samej co ostatnio. A na 1-szej wizycie nic takiego nie mówiła. Po prostu zdurniałam. To ja się faszeruje lekami tak na wszelki wypadek. A ona do mnie, że gdyby za pierwszym razem jak robiłam podstawową prokatyne wyszedł mi wynik jak za drugim razem tzn 11 ( za 1-szym razem było 24 czyli delikatnie poza normę ) to nikt by mi nawet nie dał skierowania na prolaktyne z obciążeniem. Nie ważne, że z obciążeniem było ponad 300. Zastanawiam się czy nie iść do innego endykrynologa, aby sprawdzić diagnozę. Sama już nie wiem. Niby źle się nie czuje po tych lekach. Mąż nawet mówi że jakaś spokojniejsza jestem. Ci lekarze i ich diagnozy ehh

Miłego dnia dziewczyny:-)

brrr, warto spróbować u innego lekarza. Skoro źle się po nich czujesz, to lepiej sprawdzić gdzie indziej. Może za silne te leki są dla Ciebie.

Cyntia, kiedyś też miałam podobną sytuację jak dzwoniłam. Tylko, że mi kobieta nic nie powiedziała i musiałam jechać do przychodni. Ja za ginekologa płacę 140zł (niby nie dużo), ale co 2 tygodnie to sporo kasy wychodzi ;/

U mnie tak sobie. Całą noc mam nieprzespaną, bo starsza gorzej się czuje i do tego młodsza się rozchorowała ;/ M powiedział dzisiaj teściom, że po co brali Piotrka na weekend skoro on chory i przez nich dzieci chorują ;/ A teściowa z tekstem "Oliwka na boso chodzi i to dlatego. Od Piotrusia nie mogła się zarazić", a M a Roksanka to co? Na boso biega? Od razu głupio jej się zrobiło. A poza tym Oliwka biega w rajstopkach i jak jest zimniej to jeszcze skarpetki ubieram jej. Tyle czasu nie chorowały, a tu zakatarzonego i z kaszlem wzięli wnuka do siebie, który co i chwilkę o rękaw wycierał marki, ale on nie mógł zarazić mi dzieci;/

Malusiolka właśnie nie czuje sie po nich źle, ale brać leki tylko na wszelki wypadek jest dla mnie dość dziwna praktyką lekarską :szok: ale masz racje wybiorę się do innego zobaczę co powie.

Mligocka udanych zakupów:-)

Malusiolka przejdziesz z tymi tesciami...ale to na prawde malo odpowiedzialne z ich strony...Mam nadzieje ze w szybko uda sie Wam wyjechac i bedziecie miec swiety spokoj:tak:

Dziewczyny co tu tak cichutko ... :tak:

Ja wlasnie ugotowalam obiadek... i zaraz bedziemy jesc a potem odpoczywam sobie... ale mam lenia ... :-)

Malusiolka trzymaj sie dzielnie... !! bedzie dobrze ale musisz miec duzo cierpliwosci...

reklama
No i net wczoraj padł eh!

Olusia - dobrze się skończyło to wszystko u mnie, o tak :) śmiałam się do lekarza ze mnie laparo ( badanie drożności jajników) nastraszył i organizm się zmobilizował i od razu zaskoczył :p i tak zapoczątkowałam szczescie na naszym wątku, po mnie która się na drożnośc umawiała, ta musiała odwoływac bo zaciążyła!

Szczęścia życzę TObie, koleżance również jak i znalezienia dobrego Gina - to podstawa!

Pozostałym staraczkom 2014 również kibicuje!
Moje hasło na staraczkowe czasy : "Z MIECZEM I TARCZĄ STARACZKI WALCZĄ " :) do boju laseczki!!!!

Do góry