reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

mligocka na rehabilitacji sie nic nie robi, mialam praktyki, cwiczen i masazy nie mozesz wykonywac wiec podajesz tylko posilki, leki, przyjmujesz pacjenta... przynajmniej tak bylo u nas.... a ile trwa u was turnus? bo u mnie bylo 3 tyg... no i uczestniczyc w obchodzie... i tez pielegniarki siedzialy i ogladaly tv... no czasem zdarzylo sie ze trzeba bylo zrobic toalete... ale nie mowie ze tak jest u ciebie... :-)

Faktycznie 2 dniowki to uciazliwe ale dasz rade, nie masz wyjscia.... :tak: tez wiele razy tak mialam... albo 2 noce pod rzad... ech.. ale potem masz wolne za to...

Ale kochana nie gniewaj sie ze tak napisalam... :-p

Ostatnia edycja:
reklama
Szczerze pisząc powiem Ci tak.
Tak powinno być na oddziale rehabilitacji, że sa przyjmowani pacjenci którzy się do tej rehabilitacji nadają. U nas niekoniecznie tak jest. Kilka razy mieliśmy pacjentów z rurkami trach. i Pegami . leżący z odlezynami, gdzie zadnej rehabilitacji u nich nie było, tylko to ze leżeli. I to niekiedy miesiącami.
pacjenci na reh. ogólnej- 3 tygodnie , na neurologicznej- 6. I w grę wchodzą jeszcze przedłużenia.
na dzień dziesiejszy mamy 20 pacjentów w tym dwóch leżących.
I tak trochę zbaczając od tematu, nuda w pracy niekiedy potrafi bardziej umęczyć niżeli robienie ,czegoś,:happy:

Nie nie gniewam się, ja nie z tych :-):-)

A Ty co? błogie lenistwo?

Hejka dziewczynki u mnie duuuza lipa bo rano mialam plamienie , doslownie brunatne i polecialo kilka kropel :-( chyba mi sie @ rozkreca bo zrobilam sobie pozniej test i nic jedna kreska takze dupa blada a brzuch wogole nie boli :-(

mligocka aha to u ciebie troszke inaczej jest.... u mnie nie bylo takich pacjentow z rurkami trach, tylko pare osob lezacych z odlezynami i lezacymi bez odlezyn a reszta chodza albo na wozku.. do tych pacjentow co leza powinni przychodzic rehabilitanci.... zeby byl jakis efekt leczenia na takim oddziale... to prawda nic nie robienie tez meczy i czas sie dluzy... :-) cos o tym wiem.. nio ja do pracy ide w sobote na dzien.... mam nadzieje ze bede miec spokoj...

karolina859 przykro mi, wiem co czujesz...

Tylko martwią mnie te plamienia zamiast okresu. Ten test robiłam przed południem, jednak nie z samego rana i nie z pierwszego moczu.

Olusia- A jak u ciebie w pracy? jacy pacjenci, jaka atmosfera?:-p
Karolina- ja w pierwszym dniu, przeważnie na początku plamię a dopiero później rozkręca się okres. W takim razie powtórz test jutro z samego rana z porannego moczu. A objawy cały czas sie utrzymują tzn : bolące piersi etc..?

Kochana utrzymują się przynajmniej tak mi się wydaje a może to tylko w mojej głowie tak się dzieje ? Może ją sobie uroiłam już no oszaleć idzie

mligocka atmosfera hmmm rozna raz fajnie a raz niestety nie... najbardziej zaczyna mnie wku..c ze kazda laska obgaduje kazda, normalnie jak dzieci... sluchac sie tego juz nie da.... odnosnie pacjentow to nie ktorzy sa fajni a nie ktorzy upierdliwi, a rodziny pacjentow jeszcze gorsi, o wszystko sie czepiaja a szczegolnie pielegniarek.. wiekszosc ludzi powinna sie zastanowic ze sami nie umieja sie opiekowac swoimi bliskimi i przyworzą ich z takimi odlezynami ze glowa mala... a maja wielkie wymagania ze pielegniarka nie dba o pacjenta i ze to w szpitalu sie stalo... byla ostatnio baba ktora jej matka lezala na oddziale a ta corka robila zdjecia ze jej matka jest zaniedbywana, zle lezy na lozku, zle robione opatrunki itp i chce sie sadzic w sadzie.. obrazala personel i nasza oddzialowa stawila sie za nami ale wiesz... wiele moglabym przykladow podac... odezwalam sie raz bo juz nie wytrzymalam.... ojciec pacjenta obrazal mnie i kolezanke z ktora bylam na dyzurze ze jestesmy takie i takie i ze sie nie zajmujemy nim a mysmy akurat mialy ciezkie przyjecie na oddzial... po prostu katastrofa... u nas na dyzurze dziennym sa 4 pielegniarki a w nocy 3 albo 4.. nie moze byc mniej... Co do lekarzy to mysle ze moze 2 osoby sa z powolania a reszta o dupe... a ordynator to juz w ogole!! beznadziejny !! jednym slowem brak slow... i cyrk na kolkach i dom wariatow... kiedys po dyzurze powiedzialam do mojego ze dobrze ze juz wyszlam z tego wariatkowa do normalnosci... bo bym chyba sama musiala na oddzial psychiatryczny trafic.... Powaznie mowie dom wartiatow!! polowa tych ludzi powinna byc w psychiatryku !!....

karolina859 poczekaj do jutra rana i powtorz test :-)

Cyntia dzieki za tab dot prolaktyny. Ja mam obecnie 11ng/ml. Więc wg tej tabelki nie mam czego obniżac. Wczesniej jak wyszło mi 25ng/ml to kazali mi powtórzyć badanie. I wyszło już 11.
Na razie łykam dalej bromergon. Jak okaże się że będziemy musieli zawiesic staranki przez moją zmiane pracy to pewnie odstawie te tabletki. Bez sensu sie "truć" jak sa tylko profilaktycznie.
Czas pokaże co będzie:-)

reklama
005.gif

Starające się: 14

II kreseczki: IV'14=>7, V'14=>17,VI'14=>13,VII'14=>12,VIII'14=>9

Wrzesień 2014:
Emalia82

Czekamy na potwierdzenie:
Anka10222 - @ 30.12
Anna223 - @ 5.01
Olusia7982 - @ 6.01

Karolina 859- @ 8.01

Styczeń

wera89 - @ 15.01
mumminka - @ 17.01
mligocka - @ 18.01
Kalisia - @ 23.01
Watpliwości - @ 23.01
Agaawa - @28.01
iwo:) - @ 29.01
agniecha83 - @31.01

Luty
Gochson - @ 3.02 5
Aschlee25 - @ 4.02

Poczekalnia
Dorcia,brrr85,anuszka,karotka,doska1,Arcala,Cyntia 85,mimmoo,tamaguczi,melponea, nadzieja210,mychunia6,aureolcia,agamemnon,wandzia_ 23,aina110,celta,susel,

malena100,Anula1988,Mississ1301,fox,Leemonca,Pati,Conti,Piaska

Ostatnia edycja:
Do góry