reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

natkusia - Wlasnie wyczytalam na ktorejs stronie na necie ze lutka moze zahamowac owu... to juz sama nie wiem....

Malusiolka to no dajcie sobie czas... a jak wszystko sie ulozy to do roboty.... :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Malusiolka- no widzisz, przecież Ci mówiłam, że jak bierzesz tę luteinę, to to endometrium sobie przyrasta i nie ma krwawienia i dopiero jak odstawiasz to poziom progesteronu spada (bo przecież już go nie podajesz do organizmu) i wtedy poprzez ten spadek endometrium złuszcza się na zasadzie miesiączki poprzez krwawienie. Pisałam Ci to już przecież :) Będzie dobrze! :)

Olusia- bo jak testujesz? Bo sytaja wygląda MOOOCNO obiecująco :)

TO CO DZIEWCZYNY, KTÓY GIF WYBIERAMY JAKO NASZE "LOGO"??

TO CO DZIEWCZYNY, KTÓY GIF WYBIERAMY JAKO NASZE "LOGO"??

oj chyba widzę, że mnie coś ominęło, postaram się nadrobić ;)

Dziewczyny, czy wy pisałyście sobie listę postanowień noworocznych ? ja w zeszłym roku pisałam, dzisiaj ją właśnie wydobyłam, żeby sprawdzić, czy lista zrealizowana i z przerażeniem stwierdziłam że na 10 punktów zrealizowałam tylko 5 :sorry:aż normalnie wstyd to napisać, hehe :-). Korzystając, że mam jeszcze pare dni wolnego, biegusiem poleciałam do kosmetyczki i zrobiłam sobie megaa oczyszczanie twarzy, na fotelu wiłam się jak piskorz ale dałam radę, jestem z siebie dumna;) coś ostatnio nie mogę sobie dać rady z moją cerą, po odstawieniu tabletek anty pryszcz wychodzi mi na pryszczu, aż patrzeć nie mogę na siebie. Teraz też nie mogę patrzeć, bo strasznie czerwona jestem. ale na pomoc przyszła mi maść cynkowa ;)

Gabis- zdecydowanie za wcześnie na test. Jajeczko zapewne nie zagnieździło się jeszcze w macicy, a dopiero po tym czasie produkowany jest hormon, który jest wykrywany przez testy. Odpuść coby się nie rozczarować, być może zupełnie niepotrzebnie.:tak:
Na testowanie masz jeszcze czas.

A tak w ogóle to witam Wszystkie kobietki :)
Za godzinkę kończę pracę. Marzy mi się wieczór spędzony w domowych pieleszach.

Emalia- trzymam kciuki aby wszystko przebiegało pomyślnie.

Dziewczynki witajcie!

Stwierdziłam, że się tu udzielę gdyż Emalia to moja znajoma z innego wątku staraczkowego :) GRATULUJE jej! i kibicuje jak wszystkie dziewczyny z grudniowego :)

Chciałam się wypowiedziec co do Lutki..

Olusia - przeszło rok temu trafiłam do gina, kazał brać od 16-25 dc i starać się o dzidziusia jak nie wyjdzie za pół roku to sie wstawić.
Chwała, ze trafiłam na bb i dziewczyny a potem inny lekarz mnie oświecił, bo tak to bym sie mogła seksić na lewo i prawo i nic by z tego nie było.
Luteina - to progesteron który pomaga w zagnieżdżeniu i podtrzymaniu ciąży. wytwarzany jest PO OWULCE. NAjwyższy jest w 7-8dpo, po czym spada i pojawia się małpa. chyba ze nie spadnie to oznacza zaciążenie i małpy nie ma :)
Dlatego też stosowanie progesteronu powinno być poprzedzone monitoringiem! jesli nie chodzisz do Gina na takowy to polecam mierzenie tempki i branie lutki dwa dni po skoku. Bo inaczej to o dupe rozbić ze się tak wyraże. Lutke owszem standardowo przepisuje się na 16-25, ale to dotyczy laseczek które mają cykle jak w zegareczku a owulka przypada DOKŁADNIE NA 14dc, co jak wiemy nie zawsze się zdarza.
Moje cykle były rozchwiane na maksa, ale to z racji policystycznych jajników i sięgały nawet 60 czy 90dc, wiec rozumiesz chyba iż branie w moim wypadku w 16-25 to sobie można...
Mam nadzieje, ze trochę to rozjaśniłam, ja - kaśka dziś mądrzejsza i w dwupaku :)

POwodzonka w zafasolkowywaniu, ślę fluidki ciążowe ~~~~~~~~~~~~~~~~

-kasieczek- tez mi sie tak wydawalo ze to dziwne ze przepisuje jej gin leki od 16dc do 25 i nie robila jej monitoringu... moze uznala ze owulki nie bedzie... gorzej jak to byl cykl jednak owulacyjny a ona miala owulke pozniej a zaczela branie lekow wczesniej. Jesli nie dostanie @ to co ma zrobic... czeka juz praktycznie 6 dzien i nic... bol owulacyjny poczula prawie 2 tyg temu a juz brala lutke... teraz nie wie co ma robic, czy dzwonic do gina i umawiac sie na wizyte czy nie ech...

hej dziewczyny :tak:

ja na chwilę, bo na 20:40 idę do ginekologa chyba, że będą opóźnienia... trzymajcie kciuki, bo trochę się boję...

emalia gratulacje :-)

ja się właśnie pokłóciłam z mężem :-(

Maluś mówiłam Ci, że oczyszczanie się może długo trwać... ja krwawiłam od 15.11, a na wizycie 12.12 jeszcze plamiłam i lekarka mi wtedy powiedziała, że to może jeszcze trwać...cierpliwości....

co do luteiny ja też miałam przepisaną między 16 a 25 dniem pomimo różnych długości cykli i jak się okazało wtedy co brałam luteinę pierwszy cykl zaciążyłam, ale niestety poroniłam....

pozdrawiam

Olusia - po odstawieniu Lutki powinna dostać @, ja różnie dostawałam raz wcześniej raz później, nawet po 14 dniach od odstawienia. A koleżanka mierzyła tempkę? czy stwierdziła pojawienie się owulki tylko bólem?

-kasieczek- wlasnie nie mierzyla nic... stwierdzila tylko na podstawie bolu jajnika ktory trwal jakos 2 dni, moze krocej... a juz brala lutke od cjhyba 3 czy 4 dni po 2 tabl dziennie. wiesz zastanawia sie bo nigdy tak dlugo nie czeka na @ po odstawieniu lutki... zawsze dostawala ok 2-4 dni.. a ty juz 6 dzien.. dlatego zastanawia sie co ma teraz robic? czy czekac czy ma dzwonic do gina... a jest to mozliwe zeby zaciazyla? i dlatego nie dostaje @?

mychunia dzieki za odpowiedz...:-)

reklama
Boli też podbrzusze i mam wzdęty brzuch.. I jak?? Testowałaś :D Bo jestem strasznie ciekawa a kciuki trzymam tak mocno że mi kostki bieleją

Do góry