reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

lux: tak, rano mam zamiar zrobić. Ha! Jestem ciekawa czy mnie test zaskoczy czy jednak widok będzie standardowy...

aschlee: dentyści budzą jakiś taki strach. A jeszcze ten zapach borowanych zębów i tej całej chemii...specyficzny. Ja też rano będę mieszkanie ogarniać, bo na dzisiaj mam już dosyć wszystkiego.

Dobrze, że zjadłam obiad przed dentystą, bo teraz to jestem w stanie jedynie wodę przez słomkę sączyć...Ciekawe jaka pogoda będzie w weekend. Gdyby było ładnie może udałoby się jakiś spacer po lesie zaliczyć.

reklama
Zapach akurat mi sie bardzo podoba moglabym w nim siedziec caly dzien szkoda tylko ze kojarzy sie z bolem i uwielbiam jeszcze zapach biblioteki takich starych zakurzonych ksiazek albo swiezych nowych prosto z ksiegarni ;) wiem dziwna jestem :)

aschlee: ja też lubię zapach starych książek :)

lux: jutro będę miała 26 dc. Cykle mam 28 dniowe zwykle (ostatni był 27 dniowy).

Corcia .a juz sie lepiej antybiotyk do niedzieli wiec spokojnie moze isc do przedszkola w poniedzialek;-)

Aschee no to zaczynamy;-) ja pewnie dni plodne bede miec za tydzien o ile znow lewy jajnik nie zastrajkuje!!!:/ od jutro lykam Clo...

Jugoslawa super ze udalo ci sie przetrwac dentyste! Dzielna jestes;-) czekam na relacje jutro;-)

Miss jak na Ovu zrobic zeby zaczal sie nowy cykl...??

Ostatnia edycja:
Dziewczyny pytanie za sto punktów-ile u Was trwa zazwyczaj faza lutealna? Wiem, że powinna trwać 14 dni. Lekarz mi niedawno mówił, że czas maksymalny trwania fazy to 17 dni. I zastanawia mnie jedno, w jednym z ostatnich cykli miałam owu w 10 dc (poszłam sobie na monitoring pierwszy raz w życiu, tak trochę z ciekawości) i to potwierdziło, że owu była w 10 dc (odkąd pamiętam była zawsze 12-14 dc, czasem wcześniej), a @ przyszla w 34 dc! Nic z tego nie rozumiem. To za długo...

Ogólnie to wiem, że za krótka faza lutealna jest niedobra. Ale nie wiem co się wtedy w tamtym cyklu stało :/ bo przecież lekarz ani usg nie mogło się pomylić. Ogólnie to gdy zdarzała mi się owu np w 10 lub 11 dc to @ przychodziła w 26 lub w 27 dc, czyli była ta najdłuższa faza wtedy, bo 15-16 dni. Martwię się już oczywiście :( kurczę przed ciąża było wszystko jak w zegarku, cykle 28, rzadko później lub wcześniej. A po zabiegu rozwalilo się totalnie.

reklama
Do góry