reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

Mis no tu czuje się super, żadna dziewczyna mnie nie ignoruje :) Jugosława no ja gdy naprawdę zaszłam w ciążę to miałam wszystkie możliwe objawy, a nie nie wierzyłam, że mogło się udać :) dopiero test mi to uświadomił, gdy wyszły dwie grube kreski.

reklama
missiiss: skoro mówisz, że wypuszczą to pozostaje mi tylko w to uwierzyć :D Dobre z tą łaciną :) Ale podczas porodu to ponoć różne ciekawe rzeczy się dzieją :D Tak więc wszystko jest dopuszczalne :D No tak, najważniejsze, żeby szew ci założyli. Poza tym kobieta w ciąży potrafi być bardzo zdeterminowana, więc może nie byliby w stanie ci zabronić wyjścia na święta :D:D:D Tak w zasadzie to za miesiąc już wigilia prawie :D A jeszcze jak czas się skraca to faktycznie trzeba zacząć :D Swoją drogą, uważam, że mrożone uszka i pierogi mają więcej aromatu niż takie świeże. Przynajmniej te co u nas się robi. Może to zależy od przyprawiania, może od farszu, nie wiem, ale uwielbiam uszka i pierogi :D W zasadzie ich zjadam najwięcej :p Nawet ciasta mnie tak nie kręcą :p

luxuorius: ha :) bo to tak chyba jest, że się nie wierzy dopóki test nie da II, a potem dopóki się na usg nie potwierdzi :) Bo to się chce być tak mocno pewnym, że się na fakty czasem patrzy inaczej :)

Ostatnia edycja:
Jugoslawa
Ja tak samo:-) uszka z barszczykiem czerwonym i pierogiii i ja juz nic wiecej nie zmieszcze :-D a musze sprobowac ktore lepsze czy mrozone u mnie cxy nie. W sumie nigdy nie mialam okazji jesc mrozonych wiec teraz bedzie :-)

A z tym testem to rzeczywiscie. Niby czlowiek sie cieszy ze ma objawy ale pozniej sobie mysli: nieee to za piekne by bylo prawdziwe. .. az do testa :-)

U mnie to w ogole jest taka skomplikowana sytuacja. Bo moja szwagierka bardzo by chciała mieć drugie dziecko (czytaj niemowlaka, a gdy się znudzi oddac babci na wychowanie jak starsza córkę) no i gdy zaszłam w ciążę to była tak wściekła, że powiedziała, że napewno test się pomylił. Dopiero po usg się zamknęła. Oj zabolało.

Watpliwosci
To masz zajec duzo :-) fajnie . Sama bym chciala zeby mnie ktos odwiedzil :-)

Lux
No niektorzy ludzie to mam wrazenie ze czasem sa sami jak dzieci. Fajnie bo niemowlak. Kazdy przychodzi oglada zachwyca sie a pozniej juz tak nie jest. Ja tez lubie niemowlaki ale starszaka bym nie oddala za zadne skarby nikomu :p bo to moj diabelek wcielony jest :-D no chyba ze na dzien lub dwa dla swietego spokoju hahaha ;-) mam nadzieje ze to bedzie spokojniejsze choc patrzac jakie jest uparte i niedostepne cos czuje ze bedzie gorzej :p

missiiss: normalnie się rozpływam...poczułam zapach grzybów z uszek i pierogów z kapustą i grzybkami...mniam! Ja chcę wigilię! Już! Teraz! Mniam :D

watpliwosci: taaaak takie momenty dodają człowiekowi skrzydeł :) Tydzień szybko minie i już będziesz ze swoją rodzinką :D

luxuorius:
uhm nie bardzo rozumiem. Jak to dać na wychowanie babci? A to ona się nie będzie poczuwać do wychowania własnego dziecka? Trochę dziwna sytuacja dla mnie. Znaczy niezbyt zrozumiałam. Jak to znudzi? Może niech się w żłobku zatrudni, tam jest dużo niemowlaków...chociaż może lepiej nie :/ Rozumiem oddawać babci jak się ma sytuację życiową, która do tego zmusza, ale tak, bo się dziecko znudzi i dorośnie? Hmmm może to kwestia wieku, że człowiek jest w pewnym momencie bardziej odpowiedzialny, albo prorodzinny :)

Ostatnia edycja:
Jugosława a bo to ciężko wytłumaczyć. Po prostu szwagierka musiała zostawić mała po opieką babci i iść do pracy po 12 godzin dziennie. No i to babcia od 9 lat wychowuje młoda. Szwagierka twierdzi, że straciła dzieciństwo młodej i chce drugie dziecko, bo nie miała kiedy nacieszyć się córka. Z tym, że ona lubi tylko małe dzieci i swoją córkę ma prostu gdzieś :( ciężka sytuacja.

reklama
Noelka ja juz wszystko pokupowalam nie bylo tego wiele ;) a swieta jakos mnie przybijaja bo mialy wygladac inaczej dwa razy ludzilam sie w tym roku ze beda super i niestety dwa razy nadzieja zostala mi odebrana :( dlatego prosciej mi o nich nie myslec.

Ostatnia edycja:
Do góry