reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

witajcie dziewczyny,

julia: nieźle z tą kumpelą co nie powiedziała, że córa chora :/ Ludzie czasem po prostu nie myślą :/ Tak samo u mnie w pracy jakiś czas temu, koleżanka złapała grypę żołądkową i nie powiedziała...zgadnijcie co było później :/ Dobrze, że noc miałaś spokojną. No właśnie ja mam bardzo mało progesteronu, dlatego mam brać tego dupka. Może pójdę na betę, wtedy wynik jest szybciej niż z testu, bo wiadomo, że one mają różną czułość.

anula: tak właśnie zrobię, bo na własną rękę nie będę nic brała. Też nie mam mocy :/ Jeszcze winda nie działa i musiałam dymać z zakupami na 5 piętro :| Nie mam weny :/

zouza: ten tydzień powinien szybko zlecieć. Potem weekend i poniedziałek &&&& :) Jak się czujesz?

jazza: a jak robisz te inhalacje z czosnku? Normalnie zabki (gnieciony może?) wrzucasz do ciepłej wody i wdychasz? Ja kiedyś usnęłam w autobusie na stojąco, przebudziłam się jak schodziłam do pozycji kucającej :)

kornelia: niezły pomysł z dyplomami :) Ja w sumie też się zastanawiałam jak to się mówi o ciąży. Kiedy się mówi i tak dalej. Bo to tak dziwnie przy śniadaniu wypalić "hej, wiecie co jestem w ciąży" :D No chyba, że tak właśnie się robi :D

reklama
Anula, Jugosława - tak nam przyszło do głowy, chociaż rodzice już kilka razy mówili, że czekają na wnuki, ale i tak trochę się boimy tej reakcji :p

Kornelia bardzo fajny pomysl na oznajmienie przyszlym dziadkom o ciazy, ja sie tez czegos takiego nie moge doczekac:-D

Jugoslawa kochana wlewam troch wody do garnka, pare zabkow czosnku obieram i przeciskam przez praske do tej wody (zabkow dajesz ile chcesz, im wiecej tym mocniejsze sie robi), zagotowujesz i potem pod recznikiem wdychasz, mocne jest takie, ze czujesz jakby Cie od srodka orzsadzalo, ale daje niesamowite efekty:-)

Ja tez bylam ospala, ale polatalam juz troche w pracy i teraz energii mam tyle, ze ide ja wykorzystac dalej :-)

Jugoslawa, a dziekuje - obleci :)

W weekend mnie ciotka Meza poczestowala surowka z bialej kapusty surowej. Dobra, nie powiem. Tak dobra ze dostalam sloik do domu. Jadlam weekend i wczoraj. I nigdy wiecej. Moje jelita i to co sie dzieje .. O jezusmaria!!

O malo nie lewitowałam w nocy.

Mąż ma ubaw a mnie skreca :-)

hej dziewczyny,, trochę mnie nie było ale jakoś czasu nie miałam ;) wczoraj byłam u krawcowej na przymiarce sukni, już coraz lepiej wygląda, ale jeszcze trzeba trochę skrócić, mam nadzieję, że się wyrobi, bo ślub 6 grudnia mam :) okres się pojawił więc ciąży jak nie było tak nie ma, niestety wciąż kontynuuję branie baby and mama med. Może w przyszłym tygodniu będzie troszkę luźniej to się odezwę ;)

Witajcie :) mam na imię Ola, mam 25 lat. O marca staram się o dziecko. Pierwsze 3 miesiące podchodziłam na luzie, uznałam, że po 6 latach tabletek to normalne, że od razu się nie udaje. Problem pojawił się w czerwcu, gdzie okres mi się zatrzymał. Wiedziałam, że nie jestem w ciąży, bo na czwarty cykl wyposażyłam się w testy owulacyjne i żaden przez kilkanaście dni nie wyszedł pozytywnie. W sierpniu poszłam do ginekologa. Okazało się, że mam zespół policystycznych jajników i brak owulacji. Dostałam femoston mite na wywołanie okresu. Pojawił się w połowie września. Brałam Clostilbegyt na stymulację owulacji. Jeździłam na monitoring. Na przełomie września i października owulacja wreszcie była - pokazały to testy i monitoring. Nie udało się jednak z zapłodnieniem. Znów brałam Clo, znów była owulacja na przełomie października i listopada. Dziś jest 28 dc, czyli 13-14 dni od owulacji. Okresu nie dostałam, ale test wypadł negatywnie...

Boje się, że w ogóle nie będę miała dzieci. Jeśli w tym miesiącu znów się nie uda, to mój mąż musi iść na badania. Mieszkamy na wsi, wszędzie mamy daleko, od sierpnia wszystkie wizyty u lekarza, dojechanie tam i leki kosztowały mnie ok 800zł. Jestem zmęczona, wystraszona, a w dodatku zdenerowana. Od ślubu minęło ponad 2 lata, wszyscy dopytują: "A wy kiedy?" "A co się tak obijacie?", jak tu się przyznać, że na razie nie możemy mieć dzieci, a nie wiadomo, czy w ogóle... :(

Zouza melka i noelka trzymamy&&&& za Was

Jazza nawet ladna pogoda;-) ja tez niedlugo sie zbieram na autobus:/

Kornelia swietny pomysl na powiedzenie rodzicom;-)

Jugoslawa albo i tak pojdziesz na bete zanim odlozysz dupka;-)

Krysiulek to ten piekny dzien jest coraz blizej i zrozumiale ze niemasz czasu;-) ciesze sie ze suknia coraz lepiej wyglada ;-)
I szkoda ze @ przyszla:/

PCO kochana a mozesz isc na bete? Bo testy czasami niewychodza...a owulacja jak mowisz byla to @ musi przyjsc jesli ciazy niema...poczekaj jeszcze pare dni albo rob testy co dwa dni.
Napewno sie uda kochana trzeba w to wierzyc.

Dobra spadam sie szykowac;-) karnisz zakupiony;-)

PCO napewno juz bedzie wiadomo;-) trzymam kciuki&&&&

Kurde dzis tez troche mdlosci mnie mecza, ale pewnie bedzie jeszcze z dzien, bo kumpela mowila ze pewnie my lzej przechodzimy i tylko nas meczy:/ tez tak miala a jej dzieci wymiotowaly...

reklama
Hello
Widze ze nie tylko ja dzis bez mocy... masakra jakas... czytalam was i zaslablam ale juz sie ogarnelam:-) nienawidze tych zaslabniec bbbrr

Hmm tyle zescie naskrobaly ze szok :-)

Jugoslawa
Tez mysle ze beta bedzie dobrym rozaiazaniem :-) ahh jakby bylo czadowo jakby sie pposypalo :-D bo juz lipcowki otwarte :-D padlam ze schodzeniem do pozycji kucajacej haha :-D;-)

Jazza
No nie ma co sie meczyc jak w robocie taka atmosfera :-\ zycze Ci zebys szybciochem sie od tego uwolnila najlepiej zachodzac w ciaze :-D
Pozycja na mnicha hmmm.... ;-) haha :-) podziel sie energia bo my dzisiaj flaki ;-) co do swiat i calej oprawy... ja juz szaleje :-) czekam az Jasko pojdzie do przedszkola i biore sie za szyszki :-D mmmm a pozniej zapach piernikow i ciast... i pierogow... i pastoralki. . No kocham ten bozonarodzeniowy czas :-D

Julcia
Na cale szczescie nic cie nie zlapalo i oby tak zostalo:-) a jakie karnisze kupujesz? Drewniane czy metalowe? Bo ja sie ciagle zastanawiam jakie kupic. Juz sienie moge doczekac fotki az pokazesz pokoik :-) ja za tydzien. W pt moze juz pomalujemy Jasia pokoj i tez bede kupowala firanke karnisz i dywanik :-) i moze cos na scianie pomaluje mlodemu przy lozeczku. Tez fotke pokaze :-) tak mnie korci zeby karte kredytowa ruszyc ale jak mysle o wydatkach w tym miesiacu to mnie skreca bbrrr przeglad auta, ubezpieczenie meble tapety farby i inne :Oo_O a z kredytu juz tylko raty do splaty zostaly ;-)

Kornelia
Super pomysl na oznajmienie dziadkom :-) u mnie moj maly nas wyreczyl :p

Zouza
Kocham wszystko co z kapusty i zwyklej i kiszonej! Ale rozumiem co mowisz przez lewitowanie :-D:p;-) haha mialam tak pare dni temu... kiszonej sie nazarlam i pozniej cuerpialam ;-)

Noela
Witaj :-)

Pcos89
Witaj :-) nie przejmuj sie gadaniem innych to dobra rada. A co do pco hmm tez jestem jego szczesliwa posiadaczka :-\ ale mozna! Jestem 3 raz w ciazy :-) tez na clo bylam ciagle na duphastonie i lutce. Monitoringi i kupa badan u endokrynologa. Robilas cukier i insuline? To jest czeste przy pco... ja bralam glucophage na ustabilizowanie insuliny choc cukrzycy nie mam bo to ona rowniez powoduje brak owu i miesiaczki. Moje cykle sa od 30 do nawet 230 dni... masakra jakas. Wiec Cie rozumiem. Ale powiem ci ze dobrze trafilas bo tu jest mega duzo wsparcia i dziewczyny sa niezastapione :-) &&& za ten cykl trzymam :-) i nie poddawaj sie mi sie udalo teraz po 2 latach ale sie udalo! Trzeba miec nadzieje!:-)

Watplliwosci hallo??:-)

Tinus
&& aby wyniki mezula byly lepsze. Napewno siie uda!

Anulcia
A ty jak tam przed testowaniem?:-) mam nadzieje ze dobre przeczucia :-)

W ogole dzis mam dzien zadumy... mija 5 rocznica kiedy Antos odszedl do aniolkow (*) zaraz sie zbiore i skocze na cmentarz zapalic wieczki... w ogole mam przeczucia ze bede miala dziewczynke ... choc tak bardzo w to watpie... hehe dziwne uczucie ale bardso bym chciala. Wywalilo mnie pryszczami i w ogole czego z chlopcami nie mialam. Oby tyko wszystko dobrze bylo bo wizyta dopiero w srode za tydzien bbrr az sie boje...

Do góry